Някои тенденции в красотата предизвикват изненада и възхищение. Веждите под формата на пигтейли са едни от тях. Къде е роден и как да повторите такъв грим, ако душата изисква експерименти?

Веждите с коси опашки са друга тенденция, която предизвиква противоречия. Както при вълнообразните вежди или веждите с пера, които бяха на мода през последните години благодарение на гримьорите и блогърите, мненията са разделени. Някои момичета тичат до магазина за гел за вежди и гледат видео инструкции, за да съберат харесвания в Instagram по-късно, докато други не виждат смисъл в подобни „трикове“.

Кой е изобретил сплитането на вежди?

Перфектни вежди - какви са те? Според американския блогър Ерос Гомес, плетена! Именно той първи публикува снимка в своя Instagram, която взриви социалните мрежи. Вярно, Гомес скоро призна, че не използва козметика, а фотошоп. Но този факт не спря гримьорите и бюти блогърите по света. И скоро, според хештега braidedbrows (вежди-пигтейли), вече имаше повече от сто варианта за въплъщение на тази тенденция - вече без оптични илюзии. Всичко, което беше нужно, беше ловкост на ръцете, четки и линия за вежди. В случай, че решите да повторите експеримента, сме подготвили фото инструкция.

Как да си направим вежди с косички: стъпка по стъпка фото урок

Първо пригответе необходимата козметика:

 • NYX Professional Makeup Control Freak Eyebrow Gel,

 • Молив за вежди Giorgio Armani High Precision - 1 .

 1. Най-лесният начин да получите плетени вежди е да използвате прозрачен гел за вежди. Първо го разнесете на обилен слой по цялата дължина на веждите.

 2. След това срешете всички косми нагоре.

 3. След това срешете долната половина на веждата надолу.

 4. За да направите разделянето на космите по-ясно, можете да използвате козметична шпатула, дръжка за пинсета за вежди или друг тънък инструмент.

 5. Те ще помогнат за спретнато разпределяне на "косичката" .

 6. По-артистичен начин да направите коси вежди е да ги нарисувате с молив за вежди. Уверете се, че е по-тъмен от веждите ви или няма да се вижда достатъчно.

 7. Въпреки това, не всеки е готов да рисува търпеливо тъкане върху веждите. Въпреки факта, че този експеримент е повтарян повече от веднъж от гримьори и блогъри за красота, най-популярният начин за „създаване“ на такъв грим остава използването на програми за редактиране на снимки. Пигтейли на веждите се „сплитат“ след заснемане на снимката. Изглежда особено правдоподобно на тъмни вежди - на светли вежди такъв „фокус“ е по-малко забележим.

Как да допълним грима с пигтейл вежди?

Веждите с пигтейл изглеждат необичайно и привличат вниманието. Какво може да се добави към тях? Ето няколко идеи.

 • Самият автор на тенденцията съчета такива необичайни вежди с доста ярък, но деликатен грим на очите. Твърде тъмните или например неоновите нюанси не са най-добрият избор. Те ще отвлекат вниманието от веждите и изображението като цяло ще изглежда претоварено. В същото време не трябва напълно да забравяте за грима на очите - в противен случай те просто ще се „изгубят“. Златистите сенки могат да се нанасят върху целия движещ се клепач, а по-тъмните могат да се разтушат в гънката на клепача и по-близо до външния ъгъл. Това ще добави дълбочина към вашия грим.

  Ако желаете, можете да нарисувате тънки стрелки и да залепите изкуствени мигли или да се ограничите до спирала с обемен ефект.

 • За да направите външния вид още по-необичаен, можете да добавите необичайни златисти лунички към веждите си (можете да ги нарисувате възможно най-реалистични или да използвате искри с необичайна форма - и двата варианта са приемливи).

  Но първо внимателно маскирайте червенината и изравнете тона на лицето. Ще намерите всичко за това как да създадете имитация на лунички по лицето си и какви инструменти можете да използвате за това в този видео урок.

 • От друга страна, за да балансирате грима, можете да поставите допълнителен акцент върху устните. Ултрагланцово покритие, метална текстура или например малки рисунки ще допълнят хармонично външния вид.

 • Друга възможност е двуцветен грим за устни.

 • И ако поводът позволява, устните с фолио ще бъдат интересно решение. За да направите такъв грим за устни безупречен, първо нанесете гланц, червило или лак в тон с фолиото. Металният ефект е най-добър.

Как да повторим експеримента: преглед на козметика

 • Brow Artist Micro Tattoo Liner от L'Oréal Paris

  Brow Artist Micro Tattoo Eyebrow Liner с удобен филцов апликатор ви позволява да нанесете продукта възможно най-точно, да завършите дори малки косъмчета и да придадете на веждите си желаната форма - това, от което се нуждаете, когато става въпрос за такъв креативен грим. В допълнение, продуктът е устойчив и ще издържи до 24 часа върху веждите.

 • Mask Brow Drama от Maybelline New York

  Спиралата Brow Drama ще помогне да фиксирате и най-непокорните косъмчета и ще придадете на веждите желаната форма. Пигментите в състава красиво подчертават естествения нюанс на веждите, правейки го по-интензивен.

 • NYX Professional Makeup Metallic Brow Gel

  Ако необичайното сплитане не е достатъчно за вас, Metallic Brow Gel ще ви помогне да добавите цвят към грима на веждите си. Гелообразната формула с метален ефект се предлага в два „скъпоценни” нюанса: златен и сребърен. Такъв гел определено ще направи веждите основен акцент в изображението.

 • Четка за вежди под ъгъл на Urban Decay

  Удобната четка за вежди под ъгъл ви помага да оформите и извиете веждите си точно така, както искате, и да създадете най-правдоподобния сплитен ефект. Подходящо за нанасяне на сенки, гелове и восъци и се разнася лесно, дори и да прохождате.

 • Спирала за вежди Yves Saint Laurent Beauté Couture

  Couture Brow Mascara беше пусната в два естествени нюанса. Инструментът подобрява цвета и сигурно фиксира космите, като визуално прави веждите по-дебели. Лесни за разресване и оцветяване на вежди с четка с удобна форма.

Бихте ли се осмелили да сплетете плитки не само на главата, но и на веждите? Или смятате, че подобни експерименти са странни и не вярвате, че могат да украсят изображението? Очакваме вашето мнение в коментарите!

Категория: