Счупи ли се любимата ви компактна пудра? Тя може да бъде спасена! Ние ви казваме как точно

Съдържание:

 • Как да събера остатъка от натрошения прах?
 • Възможно ли е да се възстанови компактният формат на пудрата?
 • Как да си направим насипна пудра от остатъци от компактна пудра?
 • Как иначе можете да използвате пудра?

Компактният прах може да се използва около две години, но обикновено експлоатационният му живот приключва при първото падане: изглежда, че е невъзможно да се използва повече. Но всъщност лекарството може да бъде спасено, така че не бързайте да изхвърляте остатъците.

Как да събера остатъка от натрошения прах?

Продуктите за лице с прахообразна текстура могат да се напукат и раздробят при лек удар или да паднат няколко месеца след покупката. Фатално се оказва, ако остатъците от пудрата се разпръснат по дъното на чантата или козметичната чантичка. В този случай няма смисъл да възстановявате инструмента. В други случаи проблемът е поправим.

Ако прахът се е разлял върху равна, чиста повърхност, вземете два листа хартия и ги използвайте, за да съберете остатъците от продукта и ги изсипете в кутията за прах.

Възможно ли е да се възстанови компактният формат на пудрата?

Възможно е и необходимо, защото свойствата му ще останат същите след реставрация. По-долу са два начина да "реанимирате" любимата си компактна пудра.

С алкохол

Това е най-бързият и лесен начин за възстановяване на пудрата. Следвайте инструкциите.

 1. След като поставите парченцата стара пудра обратно в калъфа, покрийте го със стреч фолио, за да не се разпръснат трохите във всички посоки.

 2. Използвайте клечка за хранене или гърба на лъжица, за да смелите съдържанието на фин прах.

 3. Ако искате пудрата да се компресира отново след възстановяване, използвайте медицински спирт или негов 40% заместител - продава се във всяка аптека. Отстранете хранителното фолио и, като разбърквате внимателно, добавете алкохол към кутията с прах, докато консистенцията започне да прилича на гъста заквасена сметана.

 4. За да премахнете излишната течност, попийте праха с хартиена кърпа.

 5. Стиснете пудрата добре - по-нататъшният й формат ще зависи от това. Ако не компресирате пудрата достатъчно, нанасянето й с четка или гъба ще остане проблематично: върху купчината ще се събере твърде много продукт. Поставете преса върху кутията с пудра, която съответства на формата. Отстранете излишната пудра със салфетка и я оставете под налягане за един ден, докато алкохолът се изпари напълно.

 6. Искате ли да видите как изглежда всичко на практика? Гледайте кратък видео урок.

Без алкохол, гладене

Имате ли чувствителна кожа, която често се лющи? Тогава е по-добре да предпочетете този пред варианта за възстановяване на праха със спирт.

 1. Съберете останалия прах в стреч фолио и го смилайте на фин прах.

 2. Извадете металния контейнер от кутията с прах и изсипете праха в него.

 3. Поставете произволна метална пластина отгоре, чийто диаметър е или същият като диаметъра на кутията с пудра, или малко по-малък.

 4. Загрейте ютията до максимална температура. Нанесете върху метална повърхност за 20 секунди.

 5. Изчакайте, докато прахът изстине и прикрепете отново контейнера към кутията.

Кой според вас е по-лесен? Напишете коментар.

Как да си направим насипна пудра от остатъци от компактна пудра?

Мързи те да върнеш компресирания вид на пудрата? Направете го пухкаво! Тази техника може да се използва не само когато пудрата е счупена или напукана, но и когато свърши и става неудобно да я набирате.Между другото, можете да научите за разликите между компактна и насипна пудра в тази статия.

 1. Използвайте нож, игла или фиби, за да премахнете остатъка от пудрата от кутията.

 2. За да постигнете перфектното смилане, имате нужда от блендер с мини чопър. Изсипете пудрата в нея и натиснете за кратко бутона няколко пъти: това ще направи пудрата фина и ефирна.

Не задръжте бутона твърде дълго или ще получите бучка текстура вместо ефирна.

Как иначе можете да използвате пудра?

Ако вече не искате да използвате пудрата по предназначение, но ви е жал да я изхвърлите, ето лайфхакове за нестандартно използване на продукта.

 • База за спирала. Искате ли вашите мигли да станат дълги, обемни и пухкави? Напудрете ги внимателно, преди да нанесете спирала.

 • Сух шампоан. Ако спешно трябва да освежите корените и няма сух шампоан под ръка, вземете праха върху четката и го разпределете през косата по-близо до зоната на корените. Пудрата, както и сухият шампоан съдържат талк, който абсорбира себума.

 • Кремообразна основа за сенки. В грима за очи пудрата може да се използва вместо праймер за сенки. Той абсорбира себума, за да предпази кремообразните сенки за очи от намачкване.

Още хакове за прах можете да намерите тук.

Изхвърляте ли счупена козметика или се опитвате да я възстановите?

Категория: