Ако прахообразният хайлайтър се рони, най-често се изхвърля. Не бързайте! Следвайте нашите инструкции и няма да се налага да купувате нов

Съдържание:

 • Какво да направите, ако хайлайтърът се счупи?
 • Как да поправите счупения хайлайтър на пудра?
 • Как се залепва кремообразен хайлайтър?
 • Свойства на хайлайтъра след възстановяване

Не се паникьосвайте и не се уморявайте за счупения си хайлайтър, доста лесно е да го върнете към живот. Тъй като текстурата на продукта е суха, логиката на действие трябва да бъде същата като при възстановяване на компактна пудра. Но най-напред.

Какво да направите, ако хайлайтърът се счупи?

За да "поправите" хайлайтъра ще ви трябва:

 • алкохол,
 • лъжица,
 • опаковане на храна,
 • суха чиста кърпа.

Но преди да започнете да възстановявате сухия хайлайтър, трябва да съберете разпръснатите парчета и да ги поставите обратно в кутията.

Как да съберем остатъците от хайлайтър?

Ако хайлайтърът се е разпаднал в чанта или козметична чантичка, не трябва да събирате остатъците. Хигиената на продукта ще бъде голям въпрос, дори ако успешно го върнете в първоначалния му вид. Ако хайлайтърът е разпръснат върху равна, чиста повърхност, съберете остатъците с обикновен лист хартия и ги изсипете в кутия.

Опитайте се да не събирате остатъците с ръце, тъй като при най-малкото стискане парчетата могат да се разпаднат, което значително ще усложни работата ви. Съберете всички остатъци, дори ако са се превърнали в прах: за да възстановите продукта в оригиналната му форма, все пак трябва първо да го смачкате напълно.

Как да поправите счупения хайлайтър на пудра?

След като всички части на хайлайтъра са обратно в кутията, можете да започнете реанимация. Следвайте нашите инструкции.

 1. Първо покрийте работното място с хартия, за да не изцапате повърхността. Покрийте компактния съд със стреч фолио, за да го предпазите от прах, когато смачквате остатъците.

 2. С пръчица или лъжица внимателно натрошете всички останали парчета на прах. Колкото по-старателно смилате остатъците, толкова по-добро ще бъде възстановяването.

 3. Постепенно, буквално капка по капка, добавете (за предпочитане с пипета) медицински спирт към кутията на хайлайтъра, като разбърквате непрекъснато, докато продуктът заприлича на консистенция на гъста заквасена сметана.

 4. Изчакайте около десет минути, докато субстанцията поеме алкохола, и разбъркайте отново, докато стане гладка. Ако смятате, че няма достатъчно алкохол и продуктът се пресова трудно, добавете няколко капки на този етап.

 5. Разпределете сместа равномерно в металния съд с помощта на лъжица или клечка.

 6. Попийте повърхността с хартиена кърпа, за да отстраните излишната течност.

 7. Намерете предмет с подходящ размер, който може да действа като преса, и го натиснете добре върху маркера в кутията. Отстранете излишъка от калъфа с кърпичка и оставете да изсъхне за един ден.

 8. Готово! Как ви харесва този начин? Готови ли сте да опитате този начин за възстановяване на маркера?Между другото, ако имате счупени или напукани сенки за очи или дори цяла палитра сенки, също не бързайте да ги изхвърляте. В нашата статия ще намерите ръководство стъпка по стъпка как да ги възстановите. По-лесно е, отколкото изглежда!

Как се залепва кремообразен хайлайтър?

Ако предпочитате кремообразен хайлайтър пред сух хайлайтър, имаме добра новина за вас: още по-лесно е да го възстановите след „повреда“. Техниката е същата като при "ремонта" на кремообразни червила. За да направите това, имате нужда от обикновена запалка.

 1. Загрейте добре счупената пръчка и ги свържете заедно.

 2. Изчакайте, докато хайлайтърът изстине напълно. За по-бързи резултати можете да поставите кутията във фризера за 10 минути.

 3. За да върнете ръбовете на хайлайтъра в първоначалния му вид, развийте го напълно от пръчката и като го завъртите бавно, леко загрейте страничните му повърхности на достатъчно голямо разстояние от огъня.

Видео инструкции и подробно описание как да възстановите счупено червило можете да намерите по-долу - по същата схема е лесно да възстановите оригиналния вид на крем хайлайтър в стик.

Свойства на хайлайтъра след възстановяване

Много хора изхвърлят напукани или ронливи козметични продукти, без дори да се опитат да ги поправят, защото се съмняват в качеството им след възстановяване. Но ако правите всичко според инструкциите, свойствата на козметиката ще останат същите и тя ще ви служи точно по същия начин, както преди „ремонта“.

Категория: