Можете да коригирате формата на носа с помощта на декоративна козметика. Ние ви казваме от какво имате нужда и как да действате

Визуалното намаляване на носа е начин за постигане на хармония за момичета, които не са доволни от естествените му параметри. Гримът на лице с широк нос се състои в правилната му корекция с помощта на добре изпълнено контуриране.

Можете ли да направите носа си да изглежда по-тънък с грим?

Не всяка жена е готова на драстични мерки като пластична хирургия, за да постигне перфектни пропорции на лицето.Освен това днес има техники за грим, които ви позволяват да коригирате почти всеки недостатък с помощта на декоративна козметика. На първо място, това е контуриране.

Достатъчно е да нанесете правилно коректора и хайлайтъра - и гърбът на носа ще се възприема много по-тесен. Но е важно да знаете правилната процедура и тайните на прилагане на средства.

Какъв вид грим е подходящ за момичета с широк нос?

Как да намалите широкия нос с грим: инструкции стъпка по стъпка със снимки

Пригответе необходимата козметика.

За цвета на лицето:

 • Фон дьо тен Giorgio Armani Luminous Silk - 5.0 ,

 • Палитра NYX Professional Makeup Conceal Concealer. Правилно. Contour - 01 Light ,

 • Lancôme Blush Subtil - 03 .

За грим за очи и устни:

 • NYX Professional Makeup Ultimate Eyeshadow Palette - Warm Neutrals USP03,

 • спирала NYX Professional Makeup Worth The Hype ,

 • NYX Professional Makeup Precision Brow Pencil – Taupe ,

 • Maybelline New York Color Sensational 630 Velvet Beige.

 1. Подгответе кожата си за грим: почистете лицето си с тоник, след това нанесете овлажнител и го оставете да попие. След това смесете фон дьо тена по цялото лице и нанесете коректора, за да съответства на кожата на затъмненията под очите. При необходимост маскирайте несъвършенствата на кожата с него.

 2. За постигане на визуално стесняване на носа ще ви помогне кремообразен кафяв коректор. Скулптурирайте лицето: потъмнете крилата на носа и страните на гърба му, както и зоната под скулите, слепоочията, зоната по линията на косата на челото (ако е необходимо).

  Корекцията под скулите трябва да е най-наситена, това е основната сянка на лицето. А „редакциите“ в областта на носа са възможно най-деликатни, иначе противно на целта ще привлича само погледи.
 3. Оптичното намаляване на ширината на носа ще помогне за такова неочевидно нещо като подчертаването на външния ъгъл на окото. Визуално увеличавайки разстоянието между очите, визуално стеснявате носа. Подчертайте външните ъгли на очите с тъмни матови сенки и ги прелейте върху горните клепачи към слепоочията. Преместете клепачите по-близо до вътрешните ъгли, подчертайте с леки блестящи сенки. Нанесете спирала върху миглите си.

 4. Когато коригирате формата на веждите със сенки или молив, преместете точките на прекъсване малко по-близо до слепоочията.

 5. Завършете външния вид с червило и подходящ руж.

Готово!

Как се променят визуално чертите на лицето може да се види на снимката Преди/След.

Още полезни трикове за красота, които ще ви помогнат да намалите визуално носа, ще намерите в този видео урок и фото инструкции.

Идеи за грим за момичета с широки носове

Акцентът върху външните ъгли на очите във всяка вариация е печелившо решение за момичета с широк нос. Засенчени стрелки или опушени очи, „опънати“ чрез засенчване до слепоочията, успешно скриват ширината на носа.

Яркият грим на устните също отвлича вниманието от носа. Омбре ефект, изразително матово покритие, необичаен цвят или ясно дефиниран контур - това не е пълен списък с опции, които са полезни за коригиране на пропорциите на лицето.

Лайфхакове за корекция на носа с декоративна козметика

Проблемът не винаги е в ширината на носа. Някои не са доволни от дължината му, а други не са доволни от формата му. Има грим решения за всеки проблем.

 • Ако имате крив нос (и не го харесвате), можете да го направите по-малко видим с грим. Потъмнете крилата на носа с бронзант или коректор и нанесете хайлайтър на гърба. Добавете матираща пудра към гърбицата. Матовото покритие ще помогне да се скрие издатината, правейки носа да изглежда по-прав.

 • Ако смятате, че носът ви е твърде дълъг, продължете по следния начин. Добавете бронзант не само на крилцата, но и на върха на носа, както и в областта между ноздрите. Изберете продукт с матова текстура.

  Нанесете хайлайтър на гърба на носа си. Но не по цялата дължина, а само от моста на носа до средата. Благодарение на тези трикове носът ще се възприема като по-къс. Основното нещо е внимателно да смесите продуктите за най-естествен ефект.

 • Ако не харесвате вирнатия връх на носа си, нанесете тъмен коректор, както е показано на диаграмата по-долу. Това ще помогне визуално да го "намалите" .

 • Голям нос с "картоф" също може да бъде намален. За да стане по-елегантен, върху гърба на носа се нанася хайлайтър, а тъмен скулптор се прилага не само върху крилата на носа, но и по ръбовете на самия гръб.

Как ви харесва резултатът? Коригирате ли чертите на лицето с декоративна козметика? Разкажете ни за вашия опит в коментарите.

Категория: