През лятото не искате да претоварвате кожата си, през зимата не искате да я оставяте беззащитна срещу замръзване. Това трябва да се ръководи, когато събирате сезонна козметична чанта

Съдържание:

 • Основни правила за грим през зимата
 • Текстура
 • Техники
 • Цветова палитра

Има достатъчно разлики между летния и зимния грим - те са свързани с цветове, интензивност, техники, козметични текстури и композиция. Днес ще говорим за това как да рисуваме през зимата, така че кожата да се чувства комфортно и изображенията да са хармонични.

Основни правила за грим през зимата

Общоприето е, че зимният грим е "по-тежък" от летния. През студения сезон се използват по-плътни тонални основи, текстурите се наслагват по-смело една върху друга, а сред нюансите предпочитат по-тъмните.

 1. Погрижете се за кожата си

  Предвид типичните за зимата стресови фактори, като сух мразовит въздух и студен вятър, се препоръчва да изберете декоративна козметика с грижовни свойства. Фон дьо тен, руж, коректор, червило-балсам - попълнете козметичката си с продукти, които допълнително ще овлажнят, омекотят и подхранят кожата ви.

 2. Не се страхувайте от наслояване

  Разбира се, не е необходимо умишлено да "уплътнявате" грима: резултатът трябва да изглежда възможно най-естествен. Усещането за комфорт и сигурност, необходимо за кожата в студеното време, ще създаде пудрата, нанесена върху по-плътен фон дьо тен в сравнение с „летния“.

 3. Експериментирайте с дълбоки и изразителни тъмни нюанси

  Създайте контрастни акценти. През есенно-зимния сезон изображенията като цяло рядко се различават в разнообразие от цветове, така че на фона на общата скука, грим с ярко червило или опушени очи ще ви отличава благоприятно от тълпата.

Текстура

Разбира се, всички продукти за красота, включително декоративните, трябва да се избират според типа кожа. И имайте предвид, че през зимата нивото на влажност е по-ниско, отколкото през лятото. Затова ще бъде по-правилно да се използват предимно кремообразни продукти. Говорейки за фон дьо тен, може да е Maestro Fusion грим с масла на Giorgio Armani.

От руж подходящ, например, Dream Matte Blush от Maybelline New York, който не изсушава кожата.

Дори кремообразният коректор си струва да изберете - от линията Alliance Perfect на L'Oréal Paris.

Техники

В летния грим мнозина се ограничават до изчервяване на бузите, леко подчертаване на веждите, нанасяне на спирала върху миглите и оцветяване на устните с балсам. „Плътните“ опушени очи в жегата са подходящи само за вечерни събития.

Но през зимата няма да има повече въпроси за тях. Можете спокойно да използвате техники за гримиране и техники, които се избягват през лятото поради „тежкия“ резултат. Начертайте плъзгащи се стрелки - графики с ясен контур или омекотени, направете котешки очи, създайте мъглив ефект по контура на очите.

Изберете котешки очи? Намерете полезни съвети в това видео.

За да коригирате контурите на лицето, направете скулптуриране, което не е толкова популярно през лятото.

А на устните ще изглежда добре грим с течно матово червило. Как да я "опитомим" , показахме тук.

Цветова палитра

Що се отнася до цветята, има два начина. Първият е затъмнение: черно, тъмно сиво, тъмно синьо, изумрудено, бордо, блатно зелено, слива нюанси са актуални през зимата.

Те разкриват своята дълбочина в метална текстура, която поддържа водещите зимни тенденции година след година.

Вторият начин е контрастни акценти. На първо място, това важи за грима на устните. Класическо червено, череша, фуксия и дори неоново розово (Luquid Suede Cream Lipstick in Pink Lust от NYX Professional Makeup е един от добрите примери) – всички тези нюанси ще изглеждат подходящо на устните през зимата, дори ако предпочитате дискретни цветове в дрехи.

А ако търсите свежи решения, които да ви помогнат да разнообразите обичайния си грим, обърнете се към примери от модни ревюта, проучете тенденциите и се опитайте да съобразите небрежните си визии с тях.

Какво променяте в грима си през зимата? Кажете в коментарите.

Категория: