Очакванията и реалността не съвпадат, когато нанесете нови сенки върху клепачите си? Точката може да не е като средство, а в техниката на работа с нея

Под капака на кутията сенките може да изглеждат като концентрат от цвят, но на живо - върху кожата на клепачите - изглеждат избледнели. И това съвсем не е резултатът, който очаквате след закупуване на нова палитра или пакет моно сенки.

Наситеността на формулата с пигменти, разбира се, играе важна роля, но също толкова важно е как нанасяте продукта. Има техники, които ви позволяват да запазите яркостта на сенките върху клепачите същата, както в случая. Нека поговорим за тях по-подробно и да споделим полезни лайфхакове.

Какво ви трябва, за да озарите сенките?

Постигането на по-живи цветове чрез гримиране на очите със сенки е изпълнима задача, ако разполагате с помощни инструменти под ръка.

 1. Фон дьо тен или коректор

  Просто е: вземете един от обичайните тонални продукти и разнесете тънък слой върху клепачите. Оставете да попие напълно и преминете към грима на очите. Сенките, нанесени отгоре, ще изглеждат по-ярки поради светлия фон. С тази техника можете да подобрите качеството на различни опции за грим - от опушени очи до грим със стрелки.

 2. База за сянка

  Грундът, създаден специално за грим на очите, е много по-практичен избор от коректора. Факт е, че основата надеждно матира кожата на клепачите, която често става мазна: мазният филм не допринася за издръжливостта на козметиката, което разваля грима. Покритието върху грунда е по-плътно (въпреки че не се усеща върху кожата), а цветът запазва наситеността си.

 3. Бял каял

  Този молив обикновено подчертава лигавицата на долния клепач, но може да работи и като грунд за сенки. Белият слой ще се превърне в "субстрат" , който ще подобри яркостта на сенките, сякаш ги подчертава.

  Синьото и зеленото например ще станат по-сочни, а черното ще стане още по-наситено.

 4. Молив със сянка

  Как иначе да увеличим яркостта на грима? Можете да добавите цветове. Намерете молив, който да съответства на сенките, и рисувайте върху кожата на клепачите, създавайки един вид "грунд" за последващото нанасяне на сенки. Плътна кремообразна текстура - гаранция, че ще получите желания резултат. Прахообразната текстура на сенките се фиксира по-добре върху такова покритие и цветът става концентриран.

Как да изсветлите сенките преди нанасяне?

Ако знаете предварително, че яркостта на сенките ви оставя много да се желае, започнете грима на очите си с основа. Вече разбрахме, че фон дьо тен, коректор или коректор, нюд или бял молив също могат да играят нейната роля.

По-добре е да поставите помощен инструмент в козметична чанта, за да сте напълно въоръжени в точния момент. В този смисъл праймерът за очи може да бъде полезен дори и да не го използвате редовно.

Има друг начин да получите по-интензивен цвят на сенките за очи. Техниката на мокро нанасяне ще ви помогне. Това е изключително просто: просто трябва да намокрите четката във вода, да я попиете със салфетка (за да премахнете излишната влага) и да нарисувате сенки върху нея.

Този метод работи особено добре с метални сенки за очи или по-тъмни нюанси. Благодарение на мокрото приложение те ще изглеждат двойно изразителни. Издръжливостта също ще бъде по-висока.

Как да увеличим яркостта на сенките след нанасяне?

Когато сенките вече са върху клепачите, е по-трудно да се коригира ситуацията. Вярно е, че все още има някои лайфхакове.

 • Първо, можете да напръскате покритието върху клепачите с фиксиращ спрей. В резултат на това ще получите мокро покритие и по този начин ще осигурите на цвета желаната яркост.

  Резултатът ще бъде същият, ако върху сенките нанесете малко балсам за устни или например хидратиращ крем. Но вариантът с фиксатор все още е по-добър, тъй като за разлика от продуктите за грижа за кожата, той не оставя мазен филм върху клепачите и след изсъхване не се усеща по никакъв начин.

 • Второ, ако изведнъж имате нужда не толкова да подсилите определен цвят, а да направите грима си по-закачлив като цяло, добавете слой блясък към сенките - например Face & Body Glitter от NYX Professional Makeup .

  Как да нанесете блясък, ще научите в това видео.

Направете матовите сенки по-ярки

Матовите сенки за очи няма да работят мокри, тъй като действат металически.

В този случай методът с използване на бял или гол молив като грунд ще бъде по-ефективен. Ако се чувствате приключенски настроени, можете да нанесете върху клепачите си течно червило с матов ефект.

Въпреки че не е предназначен за използване върху клепачите, ще бъде лесно да постигнете ярък матов цвят с него. В допълнение, консистенцията на течното червило е такава, че продуктът се смесва лесно, преди да се втвърди и да придобие онзи модерен кадифен завършек.

Ревю на ярки сенки за очи

 • Eyes To Kill Stellar Eyeshadow, Giorgio Armani

  Още един пример за сенки за очи с висока концентрация на пигменти и блясък. Eyes To Kill Stellar Eyeshadow осигурява хипнотизиращо ярък резултат, не на последно място благодарение на своята текстура.В бурканче е гел, а на клепачите се превръща в прах - интензивността на нюансите не губи.

 • Palette Lemonade Craze, Maybelline New York

  Палитрата Lemonade Craze на Maybelline New York съдържа най-сочните цитрусови нюанси. Освен това лимонът, портокалът и грейпфрутът изглеждат ярко върху кожата, без шанс да останат незабелязани. Някои от сенките са матови, други са блестящи. Комбинирайки контрастни текстури в един грим, ще му придадете особена изразителност.

 • Течни сенки Infaillible Eye Paint, L'Oréal Paris

  За да не се притеснявате дали гримът със сенки ще стане ярък, изберете продукт с течна текстура. Покритието се получава, като правило, по-плътно и наситено. При Infaillible Eye Paint има и други предимства: удобната гел текстура изсъхва бързо върху клепачите, без да причинява дискомфорт и гарантира издръжливост до 12 часа.

Имате ли трикове, в случай че трябва да направите сенките по-ярки? Пишете за тях в коментарите.

Категория: