Речникът за красота се попълва с такава скорост, че е лесно да се объркате в значенията на новите думи. Нека изясним ситуацията около праймърите и коректорите

Праймерът и коректорът са сред основните козметични продукти сравнително скоро. Всеки от тях има своя собствена зона на отговорност; бютихолиците вярват, че е почти невъзможно да сбъркате едното с другото. Но тези, които все още са на "ти" с грима, тепърва трябва да разберат какви са основните им разлики, защо не са взаимозаменяеми и как да ги използват правилно.Ще говорим за това в тази статия.

какво е праймер за лице и какво е коректор?

Primer е инструмент, който подготвя кожата за грим. Нанася се след продукти за грижа, преди фон дьо тен. Такава основа за грим изпълнява много функции, но на първо място изравнява микрорелефа на кожата. Тогава козметиката ляга по-равномерно и издържа по-дълго. Гримът с грунд, като правило, изглежда по-добре отвън.

Често грундът също овлажнява кожата. Тези продукти могат да бъдат както безцветни, така и с тониращи пигменти - благодарение на тях основата подобрява тена и леко маскира несъвършенствата.

Напълно ги скрийте, обаче, няма да работи: дори тониращите грундове не осигуряват плътно покритие, осигурявайки полупрозрачен резултат.

Коректорът е напълно различен инструмент. Предназначен е за целенасочена корекция на несъвършенства: тъмни кръгове под очите, старчески петна, възпалителни елементи и други подобни.

Коректорът се нанася не преди фон дьо тена, като праймър, а върху него. Коректорът съдържа тониращи пигменти във висока концентрация, което му позволява успешно да маскира дори забележими несъвършенства по кожата.

Изглежда, че „задълженията“ на тези два фонда са толкова различни, че няма нужда да говорим за някакви пресечни точки. Въпреки това, те все още имат нещо общо: и двете са предназначени да изравнят качествено тена на кожата и в резултат на това да получат безупречен грим, който не позволява намек за възпаление, дразнене или признаци на умора и липса на сън кожата.

Кое прикрива по-добре несъвършенствата - праймър или коректор?

Ако основната ви цел е да скриете несъвършенства (като зачервявания или възрастови петна), тогава не трябва да разчитате изцяло на праймера.

Да, този инструмент може да има тонален ефект, но това е по-скоро неговата допълнителна функция, за разлика от основата, която дава пълен резултат. Грунд в този смисъл е необходим само за предпазна мрежа.

Друго нещо е коректорът. Този инструмент има доста плътна текстура, която е наситена с пигменти повече от обикновена основа. Това означава, че коректорът прикрива несъвършенствата по кожата с лекота.

Предимството пред основата е също, че коректорът се използва за целенасочена корекция и ви позволява да не претоварвате кожата с козметика. Понякога, ако качеството на кожата позволява, можете да се справите само с един коректор, за да прикриете случайна пъпка.

"

Каква е разликата между праймър и коректор по отношение на начина на нанасяне?

Грундът трябва да се нанася върху цялото лице, а коректорът коригира несъвършенствата локално, само на правилните места. Освен това праймърът се нанася преди основата, а коректорът се нанася след.

Три начина за нанасяне на грунд, които показахме в това видео.

По метода на нанасяне по-скоро можете да объркате коректора с коректора. Последният, подобно на грунда, се нанася преди основата.

© FashionVIPdergisi.com

Каква е разликата между праймър и коректор по отношение на формата на освобождаване?

Тук разликите са значителни. Праймерът се произвежда в доста големи туби или бутилки с дозатор, тъй като продуктът се разпределя по цялото лице и разходът е значителен.

Коректорът е концентрат. За да прикриете несъвършенствата, е достатъчно малко количество от продукта, затова се произвежда в по-компактни туби или стикове.

Преглед на най-добрите еквалайзери за тонове

Кои средства според редакторите са най-добри за изравняване на тона? Опитайте едно от тези.

 • Infaillible Primer, L'Oréal Paris

  В серията Infaillible Primer има няколко продукта: матов грунд (в черна опаковка), изглаждане (в розово) и коригиране на цвета (в зелено).

  Можете да изберете опцията според вашите нужди, за да подобрите качеството на вашия грим. Всички те се справят добре с изравняването на релефа на кожата, а също така я омекотяват; козметиката, която се нанася върху който и да е от тези праймъри, значително увеличава издръжливостта и гримът остава свеж по-дълго.

 • Primer Face Studio Prime, Maybelline Ню Йорк

  Леко изравняване на релефа и тона на кожата, както и правене на по-малко забележими (поради ефекта на размазване) несъвършенства - това, на което можете да разчитате с грундовете Face Studio Prime. Гримът е с по-добро качество и не изисква подновяване за дълго време.

 • All Nighter коректор, Urban Decay

  Този коректор ще отговори на очакванията ви, ако освен надеждно прикриване на несъвършенствата, имате нужда и от ултратраен резултат: през деня не е нужно да проверявате дали не са се появили несъвършенства на мястото на нанасяне на крема. продукт. Концентрирана формула, високо покритие, водоустойчивост и матово покритие - всичко това прави All Nighter Concealer успешен в ефективното прикриване на несъвършенства.

 • Wonder Pencil, Професионален грим NYX

  Кремообразният коректор в молив е много удобен: локалната корекция ще бъде възможно най-точна, без ивици от засенчване, които трябва да бъдат допълнително скрити с основа. Между другото, има още един плюс - това е универсалността на инструмента. Текстурата ви позволява да го използвате като каял върху лигавицата, като основа за червило или молив за устни.

 • Създател на сияние, Шу Уемура

  Още един инструмент, който може да изпълнява няколко задачи едновременно. Първо, грундът, както се очаква, изравнява микрорелефа на кожата, като я прави гладка и осигурява пълна готовност за грим. Комплексът за хранене и хидратация в състава допълнително омекотява кожата. А фините блестящи частици придават на кожата естествен блясък, който визуално прикрива несъвършенствата - всичко това благодарение на отразяването на светлината.

Използвате ли грунд и коректор за лице? Пишете за впечатленията си в коментарите.

Категория: