За зимни снимки, на които искате да се пренесете дори през лятото, имате нужда не само от красив антураж, но и от добре обмислен образ

Уловете зимната атмосфера, за да запазите спомените и да не ги оставите да избледнеят с времето, можете както на улицата, така и в студиото. И за да ги направите още по-ярки, ще ви помогнат снимки на фона на снежна белота. В тази статия ще ви кажем какъв грим да вземете като основа, когато се подготвяте за зимна фотосесия и какви средства ще осигурят желания резултат.

Основните правила на зимния грим

Тук няма нужда да говорим за строги препоръки. Но по подразбиране зимният грим, за разлика от летния, не е богат на ярки тропически цветове; дори бледорозовото от нюд палитрата е рядко в него.

От една страна, в зимния грим по-често срещаме тъмни нюанси, които изглеждат неуместни през пролетно-летния сезон. Затова можете спокойно да направите графитни опушени очи и да нарисувате широки черни стрелки.

От друга страна, през зимата атмосферата насърчава създаването на контрастен грим с червено или бордо, например червило. Такъв акцент изглежда много изразителен на фона на покрити със сняг улици.

Понякога за естествен грим през зимата е достатъчно бузите да са леко покафенели, сякаш са леко нахапани от скреж.

В зимния грим можете спокойно да използвате контуриране и драпиране. А ако решите да използвате стробинг, тоест да изваяте лицето си с хайлайтър, ефектът може да бъде още по-интересен.

Много продукти за блясък включват перлено бели и сребърни блясъци (като Face Studio Strobing Liquid на Maybelline New York).

Студените отблясъци на скулите в комбинация с други акценти в грима ще изглеждат поне оригинални.

Грим за зимна фотосесия на улицата

Първо трябва да вземете решение за изображението, а след това - с техниките, които ще ви позволят да го създадете.

Ако това е естествен външен вид, тогава класическият „грим без грим“, уви, няма да работи. Ако не искате да се слеете с вече безцветна среда, ще ви трябва поне мек контраст. За да постигнете желания ефект, се нуждаете от интегриран подход. Може да има няколко акцента, но всички те трябва да са деликатни.

 1. Опушен ефект

  „Плътните“ опушени очи не са необходими – създайте само лека сянка в гънката на клепача с кафяви, бордо, сливи или розови сенки. Чрез засенчване постигнете полупрозрачност на покритието.

 2. Руж

  Най-вероятно по време на стрелбата на улицата той ще се тъпче. Имайки това предвид, не нанасяйте руж върху ябълките на бузите си. Смесете малко под скулите за леко оформяне на лицето.

 3. Розови устни

  Тинт или гланц ще бъдат достатъчни, за да подсилят леко естествения цвят на устните. Резултатът трябва да изглежда естествен.

Ако не се страхувате от ярки акценти, последното изречение не е за вас.

 • Направете устните си червени или бордо. В снежна среда този чувствен акцент ще изглежда много по-ярък от обикновено. Само очите в този случай не е необходимо да се потъмняват, за да не се получи изображение в стила на вамп.

 • Гримът на очите в този случай може да бъде с метален ефект и изразителни нюанси на цветовете. Зимният фон отново изгодно ще подчертае тези нюанси. Независимо дали става въпрос за блясъка на златото върху тъмнозелените сенки или стоманения блясък на бордото - по един или друг начин играта на цвят и текстура е важна. Потърсете вдъхновение в това видео.

Подготвяйки се за улични снимки, кожата трябва да бъде добре овлажнена и подхранена и едва след това пристъпете към гримиране. За да предотвратите снега и вятъра да развалят грима ви, напръскайте лицето си с фиксиращия спрей Fix It Forget It на Lancôme и изчакайте да изсъхне напълно, преди да излезете навън. Инструментът ще гарантира трайността на грима.

Зимен грим за фотосесия в студио

Основната характеристика на студийното снимане е, че фотографът задава необходимата светлина. А на изкуствено осветление гримът изглежда съвсем различно, отколкото на дневна.

 1. Обърнете внимание на корекцията на лицето

  Лека сянка, създадена под скулите с помощта на скулптурираща пудра и блестящи акценти, поставени от хайлайтър върху изпъкналите части на лицето са това, от което се нуждаете, за да направите чертите на лицето да изглеждат изразителни при всякаква светлина.

 2. Създайте ефект на добре поддържана матова кожа

  С изключение на хайлайтър, няма да имате нужда от блестящи продукти за студийно зимно снимане. Кожата не трябва да блести, в противен случай ще се възприема като мазен филм на снимката. Изберете фон дьо тен с кадифено покритие; ружът също трябва да е матов.

 3. Използвайте продукти, маркирани с HD

  Те са създадени специално за грим, който попада в обектива на камерата. И така, HD завършващата пудра не само фиксира грима, но също така ви позволява да осигурите на кожата матово покритие, както и да направите несъвършенствата по-малко забележими за камерата. Такава козметика изпълнява функцията на лек "ретуш" .

Между другото, ако трябва да направите снимка за документи, можете спокойно да слушате тези съвети. Можете да намерите още съвети в това видео.

Грим за новогодишна фотосесия

Празниците са друг случай, когато спазването на правилата ще ви помогне да изглеждате хармонично. Тук трябва да изберете: или ослепително новогодишно облекло и минималистичен грим, или блясък и бунт от цветове в грима, но сдържаност в облеклото.

Кои инструменти е най-добре да използваме, като се има предвид, че говорим не само за празничен грим, а за образ за фотосесия?

 1. Лак за устни

  За разлика от модерното матово червило, лъскавата текстура е откровено празнична.

  Освен това лаковете днес се предлагат с метален ефект и с холографско покритие.

 2. Разхлабен блясък

  Може да се използва по различни начини: нанесете върху основа за сенки за очи, върху мокра спирала, разнесете върху веждите с прозрачен гел или смесете с очна линия, за да създадете крилати линии.

 3. Много опции, един ефект - истински празничен блясък.

 4. Блестящи сенки Вариант за тези, които въпреки популярността си все още не са готови за блясък. Сенки с частици, блещукащи на светлината, ще осигурят не по-малко празничен грим. Освен това с тяхна помощ можете да направите обичайните опции за вечерен грим - като например опушени очи.

Когато правите новогодишен грим за фотосесия, не забравяйте за общите препоръки, които гримьорите обикновено следват, когато подготвят модели за снимане.Обърнете внимание на подготовката на кожата, разработването на тона, компетентното контуриране, фиксирането на грима с прозрачна HD пудра и други подобни подробности.

Налагало ли ви се е да се гримирате за зимна фотосесия - на улицата или в студиото? Споделете вашите съвети.

Категория: