За да блести кожата на лицето, трябва да изберете правилната „подсветка“. От какво да се ръководим при избора, ще кажем точно сега

Съдържание:

 • За какво се използват осветителите и хайлайтърите?
 • Разлики между хайлайтър и илюминатор по начина на нанасяне
 • Как се нанася осветителя?
 • Как се нанася хайлайтър?
 • Най-добър преглед на блясъка на кожата

„Всичко, което трябва да скриете, е да затъмните! Всичко, което трябва да се подчертае - подчертайте! - гримьорите не се уморяват да повтарят, така че правилата за контуриране да са здраво седнали в главите ни (можете да ги освежите тук).

Дори не забелязахме как продукти като бронзанти, осветители и хайлайтъри се настаниха в нашите козметични чанти. Няма въпроси относно бронзанта: всички са съгласни, че това е прахообразен продукт с блясък, който придава на кожата нюанс на лек тен. Основният дебат е за разликата между хайлайтър и илюминатор.

За какво се използват осветителите и хайлайтърите?

И двата продукта придават блясък на кожата и създават ефект на „вътрешен блясък“. След нанасянето им, ако всичко е направено правилно, лицето изглежда освежено.

Продуктите Radiance могат визуално да скрият бръчките и дребните несъвършенства на кожата, да придадат визуален обем на устните, визуално да намалят носа и дори да повдигнат веждите. Благодарение на играта на светлина и сянка, лицето няма да изглежда плоско и ще придобие отпочинал вид.

Каква е разликата между хайлайтър и илюминатор по отношение на начина на нанасяне?

Illuminizer е многофункционален течен хайлайтър.Следователно той има повече методи за нанасяне от обикновения хайлайтър. Това е основната разлика между двете средства. В допълнение, илюминаторът, когато е нанесен правилно, ще осигури по-лек и деликатен блясък от своя "колега" .

Как се нанася осветителя?

 • Първо, може да се използва като основа за грим и да се разнесе по цялото лице. С тази роля най-добре се справят продукти с умерено количество отразяващи частици в състава. Върху такава основа трябва да се нанася фон дьо тен.

 • Второ, можете да добавите няколко капки от осветителя към основата точно преди нанасяне. Уау ефект гарантиран. Гримьорите използват тази техника, за да възстановят бързо блясъка на матовата кожа.

 • Трето, може да се смеси с коректор и да се нанесе под очите. Това ще заличи тъмните кръгове. Но внимавайте, тази техника е противопоказна, ако има ясно изразени бръчки в тази област.

Как се нанася хайлайтър?

По правило хайлайтърът съдържа ударна доза блестящи частици. Затова се нанася само върху определени зони - най-често с четка.

 • На кожата във вътрешните ъгли на очите - за освежаване на погледа и постигане на ефект на отпочинал вид.

 • Под веждите - за визуално повдигане.

 • Над скулите - за да направи лицето по-изваяно.

 • На челото и брадичката - за придаване на свежест на лицето.

 • На гърба на носа, за да изглежда по-слаб.

 • На "отметката" на горната устна - за придаване на обем.

 • За клепачите - вместо база за сенки или самите сенки, когато става дума за ежедневен грим.

Повече информация за хайлайтърите можете да намерите тук.

Гледайте видео урока за правилното използване на маркера.

Най-добър преглед на блясъка на кожата

 • Liquid Aura на Urban Decay Illuminating Mix-In Medium

  Подходящ за момичета, които предпочитат лек деликатен блясък на кожата. Добавете капка от продукта към обичайната си основа или нанесете няколко капки от осветителя върху тона върху скулите, моста на носа и „отметката“ над устната. Отпочиналият вид, сякаш току-що сте се върнали от почивка, е гарантиран.

 • Maylline Master Strobing Stick

  Съставът на продукта включва зареждаща доза хидратиращи съставки. Поради това може да се използва дори от собственици на кожа, склонна към сухота - не подчертава пилинг. Хайлайтърът се прелива лесно, не се търкаля и придава осезаем блясък. Нанасяйте го не върху цялото лице, а върху отделните му части: над скулите, под веждите и на гърба на носа.

 • L'Oréal Paris Alliance Perfect Natural Glow хайлайтър

  Перфектен за тези, които не обичат мокър "завършек" на кожата. Хайлайтърът придава умерено мек блясък, лесно се нанася и прелива върху кожата с четка (включена е в комплекта). Продуктът съчетава няколко нюанса наведнъж. Когато използвате четката, вие автоматично ги смесвате, за да получите идеалния нюанс.

 • NYX Professional Makeup Love You so Mochi Highlight Palette 02

  В палитрата има три нюанса хайлайтър. Кремът е подходящ за гол грим, студеното розово ще добави свежест към лицето, а сребристо-бялото е подходящо за подчертаване на веждите, скулите, задната част на носа и контура на горната устна. Всеки цвят може да се използва самостоятелно или в комбинация с други нюанси.

Кой е любимият ти хайлайтър? А вие използвате ли осветители?

Категория: