Трайно контуриране - възможно ли е? да Как да спестите време с автобронзант

Съдържание:

 • Тентюриране - какво е това?
 • Как се прави тантур: стъпка по стъпка фото урок
 • Tentouring: видео урок

В опит да ни помогнат да спестим време, гримьорите предлагат все повече техники за красота, които ви позволяват да отделяте не повече от 5 минути на ден за грим. Един от новите е наемането. Какво е това и защо заслужава внимание?

Тентюриране - какво е това?

Tentouring е нова тенденция, която набира скорост благодарение на предприемчивите бюти блогъри от Instagram. Какво е? Като цяло тентирането е същото контуриране. Само вместо скулптори и коректори в рамките на тази техника, трябва да използвате автобронзант.

Предимството на този метод е, че ефектът ще продължи до две седмици. И това е пробив, защото скулптурирането с обичайните средства отнема доста време като част от ежедневния грим. Сега можете да спестите много време (особено ако научите основните правила за бърз грим) - в крайна сметка не е нужно да подчертавате скулите, да засенчвате челото и, ако желаете, визуално да намалявате носа всеки ден.

Новата технология обаче има своите недостатъци. При работа с автобронзант точността е преди всичко. Ако направите грешка, рискувате да получите ефект, който след това ще бъде проблематичен да се скрие дори с тонално средство. Тази техника е непростима.

Следвайте нашите инструкции стъпка по стъпка, за да завършите наемането с всички правила. За да ви помогнем - визуални снимки на всеки етап и полезни съвети за кандидатстване на средства.

Как се прави тантур: стъпка по стъпка фото урок

Подгответе необходимите средства:

 • Скраб за лице с ананас и папая на Kiehl,

 • L'Oréal Paris Hydration Genius Aqua Fluid,

 • L'Oréal Paris Sublime Bronze гел за автобронзиране за лице и тяло.

Как да изваяте с автобронзант?

 1. Преди да направите тантур, не забравяйте да почистите кожата от мъртви кожни частици със скраб или маска с леки киселини. Така тенът ще се разпространи равномерно и ефектът ще продължи по-дълго.

 2. Хидратирайте лицето си с лек, подхранващ крем като основа за гел.

 3. С помощта на четка, която обикновено използвате за скулптуриране (контуриране), нанесете автобронзант под скулите.

 4. Използвайте по-малка четка, за да потъмните страните на носа. Бъдете внимателни и нанесете по-малко продукт тук, отколкото върху скулите, за да не изместите основния акцент върху носа. Научете повече за това как визуално да направите моста на носа по-тънък с контуриране в този фото урок стъпка по стъпка.

 5. С четка за скули или мокра гъба преминете отстрани на челото, слепоочията и по границата на долната челюст, слизайки надолу към врата, за да я направите визуално по-тънка.

 6. Оставете продукта върху кожата за времето, посочено от производителя в инструкциите. По правило ще отнеме около час за лек ефект, два часа за среден ефект и три часа за най-забележим ефект. Изплакнете, готово! Разликата между "преди" и "след" е очевидна.

Tentouring: видео урок

Затвърдете знанията си, като гледате нашия видео урок стъпка по стъпка.

 1. Използвайте скраб, за да почистите кожата от мъртви частици. И след това нанесете овлажняващ крем. Благодарение на този препарат автобронзирането ще лежи по-равномерно.

 2. Изчакайте кремът да попие. Уверете се, че кожата ви е чиста и суха, когато нанасяте автобронзант.

 3. Изстискайте автобронзанта върху палитрата, за да можете по-лесно да контролирате количеството продукт по време на нанасяне.

 4. Ако все още не сте опитвали автобронзант и се страхувате от неуспех, първо го тествайте върху незабележимо място. Така ще разберете как се проявява продуктът и какъв обем е по-добре да приложите.

 5. Нанесете автобронзант точно над зоните, които обикновено скулптурирате. Така ще изглежда естествено. Нанесете продукта под скулите, върху слепоочията, върху крилете на носа.

 6. Нанася се първо със суха гъба, без остри линии. След това използвайте синтетична четка - за по-ясно "маркиране" на контурирането.

 7. Готово! Остава само да изчакате, докато се появи тен (нужното време, както споменахме по-горе, е посочено на етикета на продукта).

Използвате ли техники, които намаляват времето, необходимо за грим? Опитвали ли сте тантуриране? Очакваме вашите отговори в коментарите!

Категория: