Bronzer е средство, което бързо придава на лицето отпочинал вид. Измисляме коя четка е най-подходяща за нанасяне

Тъй като скулптурирането и контурирането станаха част от ежедневния ритуал за красота, бронзантите също придобиха популярност. Почти невъзможно е да си представите козметична чанта на модерно момиче без този многофункционален инструмент.

Бронзантът е способен на много неща: няколко удара с четката под скулите - и сбогом, пухкави бузи; малко на гърба на носа и челото - и здравей, кожа с красив нюанс на златист тен. Изкусително, нали?

Но не е толкова просто. За да се случат всички тези чудеса, трябва да знаете как и с какво да нанасяте бронзанти. Нека да го разберем. Фактът, че бронзантът е по-добре да се използва, ако кожата е тъмна, е мит. Тук обясняваме как да изберете правилния нюанс бронзант за момичета със светла кожа.

Как могат да изглеждат бронзантите?

Текстурата на бронзанта може да бъде различна - кремообразна, течна и суха. Кремообразните и течните продукти изискват известно умение при нанасяне. Те трябва да се нанасят с гъба, бюти блендер или наклонена четка и внимателно да се смесват, за да не се получи ефект на „мръсно“ лице.

Не сте сигурни кой бронзант е подходящ за вас? Прочетете статията, в която говорим за основните правила за избор на бронзиращ агент и дайте преглед на най-добрите от тях, според редакторите.

Ако тепърва започвате с бронзантите и все още не сте се докопали до техниките за нанасяне, използвайте сухи продукти с прахообразна текстура.

С такива продукти е трудно да се прекали, те не оставят петна и се поддават добре на засенчване. Гримът ще се окаже чист дори за начинаещи."

Как да нанасям бронзант?

За да постигнете ефекта на красив златист загар, нанесете бронзираща пудра с широка пухкава и заоблена четка.

"

Как да изберем четка за бронзиране?

Когато избирате четка, преди всичко обърнете внимание на косъмчето. Естествените влакна позволяват леко покритие, тъй като частично абсорбират продукта и го освобождават постепенно. Четките със синтетичен косъм не задържат прахообразната текстура и я пренасят почти изцяло върху кожата, тоест гримът ще се окаже по-интензивен и може да е трудно да се смеси.

Второ, вижте размера. Малките и плътни четки не вършат добра работа за равномерно разпределение на средствата. Затова е важно да нанасяте бронзанта с голяма и пухкава четка. Това гарантира естествен резултат, а именно лек красив тен.

Как да нанасям бронзант с четка?

И така, взехме решение за избора на четка. Сега нека разберем кои части на лицето да го нанесем и как да го прелеем. Предлагаме инструкции стъпка по стъпка за нанасяне на бронзираща пудра.

  1. Първо, подгответе кожата си. Нанесете обичайния си овлажнител върху него и го оставете да попие. Овлажнената кожа е ключът към естествения грим.

  2. Изравнете тона си с лека основа. Не използвайте плътни текстури. В комбинация с бронзант ще претоварят грима, с риск да постигнат вулгарен ефект.

  3. Гримирайте петната с коректор.

  4. След това започнете да нанасяте бронзант. Вземете продукта върху четката и изтръскайте излишното (същото трябва да направите, когато нанасяте сенки върху клепачите) за леко покритие.

  5. Издърпайте бузите си и изчеткайте през вдлъбнатините. Придвижете се към слепоочията. Тази техника ще стесни визуално лицето.

  6. След това нарисувайте число 3 с четка от всяка страна на лицето: започнете да рисувате линия от средата на челото, след това преминете отново през скулите и завършете с четката в средата на брадичката по протежение на долен контур.

  7. Добавете само малко бронзант към задната част на носа, шията и ключиците.

  8. Завършете с чиста четка върху всички области на лицето, където сте нанесли бронзанта. Това ще направи цветовите преходи върху кожата по-гладки и меки. След това преминете към нанасяне на хайлайтър и руж, както и грим за очи и устни.

Гледайте пълния видео урок за бронзиране.

Какво може да замени четката за бронзиране?

Ако нямате специална четка за бронзиране под ръка, можете да го нанесете с кабуки четка или с мека четка за пудра. Те са достатъчно големи, за да разпределят продукта върху лицето възможно най-правилно.

Когато нанасяте бронзанта, не натискайте четката - това ще гарантира естествен и красив резултат.

Използвате ли бронзант? Ако е така, как обикновено го прилагате?

Категория: