Ако си представите, че лицето е платно, а козметиката е бои, тогава гримът може да се превърне във фейс арт. Готови ли сте за експерименти с красота? След това вземете решение за жанра и ние ще ви покажем препратки и ще ви покажем как да постигнете желания резултат

Ако не се смущавате от дръзкия, акцентиращ грим, тогава можете да преминете на ново ниво - създавайте рисунки върху лицето си. Разбира се, изкуството на лицето не е решение за всеки ден, но винаги можете да намерите причина да демонстрирате такива изображения.

В тази статия ще говорим подробно за това какви инструменти да използвате, за да създадете различни рисунки на лицето, а също така ще споделим примери за снимки, които можете да повторите сами.

Светли рисунки по лицето

Изкуството на лицето не трябва да се приема единствено като създаване на "картини" върху лицето. Можете дори да проявите креативност, създавайки опушени очи или рисувайки стрелки.

Например, направете линиите необичайно широки. Изхвърлете обичайните остри конски опашки. Преместете фокуса към вътрешните ъгли.

Или, да речем, вместо една стрелка, нарисувайте две или дори три - не еднакви, но различни по форма, ширина и други параметри.

Можете дори да надхвърлите установените представи за грима. Нека ярки петна, петна, акварелни ивици, цветни пръски, подобни на графити, и други ефекти, които не можете да наречете традиционен грим, украсяват клепачите ви.

Можете да си поиграете с грима на устните на същия принцип. Опитайте с молив да преместите контура на устните. Можете да украсите "арката на Купидон" по оригинален начин. Друго експериментално решение е да „избършете“ устните с коректор или плътен пигмент с телесен цвят и да нарисувате нещо ново отгоре. Например, продължаването на модела по бузите. Други опции включват холографски петна, петна от боя, искрящи звезди.. Изборът е ограничен само от вашето въображение.

След като сте решили креативен грим за устни, гледайте това видео - може би ще намерите истински източник на вдъхновение.

Примери от модни ревюта са още една забележителност за любителите на разкрасителните експерименти. Обърнете внимание на необичайните стрели, по-скоро като пера от райска птица, от шоуто на Prada; необикновена двойна очна линия от Sies Marjan; цветни графики в грима на Eudon Choi и грима на очите с блокчета от Louis Vuitton. Артистичният подход към дизайна на устните беше забелязан и на шоутата Self Portrait и Maison Margiela, където гримьорите използваха необичайни нюанси на червилото.

Красиви рисунки по лицето

Художествените рисунки, особено ако са големи, създават ефект на красива карнавална маска върху лицето. В този смисъл такъв грим ще направи фурор на тематично парти, но е малко вероятно да е подходящ в ежедневието.

Между другото, мащабно лицево изкуство ще бъде мястото, където се планира превъплъщението на гостите.

Вземете романтични, приказни мотиви като основа на изображението. Съдейки по работата на гримьори и бюти блогъри, флоралните шарки изглеждат добре на лицето - богато украсени шарки с пъпки, стъбла, листа, капки роса и други деликатни детайли.

Ориенталски мотиви могат да се използват и в рисунките на лицето. Една от възможностите е мехенди моделите, които обикновено се използват за украса на ръцете. Ако харесвате етнически орнаменти, опитайте опции в духа на африканските или латиноамериканските племена. Друг вариант е древноегипетски грим, който използва символи и рисунки от барелефи и паметници от времето на фараоните.

Красиви и необичайни ще бъдат рисунките в духа на една от най-новите тенденции в красотата. Говорим за космически грим - с мигащи съзвездия, мистериозни мъглявини, далечни планети и други красоти на Вселената.

Друга тенденция е гримът на русалка: MermaidMakeup привлича вниманието към имитация на рибени люспи, седеф и холографски преливания, както и необичайни цветове, включително синьо, лилаво, зелено и много други нюанси.

Сред модните тенденции в грима беше стилът поп арт, който превръща момичетата в героини на картини на Рой Лихтенщайн, вдъхновени от комиксите. За такива рисунки на лицето е типичен ходът на контурите в черно.

"

Страшни рисунки на лица за Хелоуин

Хелоуин е точно този случай, когато рисунките по лицето са точно на мястото си. Това е най-бюджетният начин да опитате страшен външен вид, защото можете да се справите и без костюм с изображение на лицето.

Когато правят грим на тема Хелоуин, те обикновено се ограничават до палитра от три цвята - бяло, черно и червено. Това може да бъде кървав грим с порязвания, разкъсвания, ожулвания и други ужасни наранявания.

Можете да изберете изображение на скелет или неговата по-женствена вариация - калавера грим (в превод "захарен череп" ). В последния детайлите на шарката на черепа са украсени с шарки и цветя.

Не по-малко актуални в деня на Вси светии ще бъдат изображенията на мъртва булка, монахиня, кукла, клоун, зомби. Всички те включват създаването на пълноценен грим, върху който е интересно да се работи и резултатът от който винаги е впечатляващ.

Малки рисунки по лицето

Не е нужно да превръщате грима в пълноценно изкуство на лицето и да се ограничавате до малки рисунки, които интересно ще допълнят изображението.

Могат да бъдат звезди, снежинки, сърца, малки изображения на сладкиши, дрехи, козметика и всякакви други неща, които могат да създадат правилното настроение. Примерите са в това видео.

Смешните рисунки по лицето също се възприемат положително - иронията никога няма да бъде излишна в такъв творчески въпрос като изкуството на лицето.

Как се правят рисунки по лицето?

Не е нужно да използвате професионален грим. Основното е, че продуктите са ярки и устойчиви, като SFX Créam Color от NYX Professional Makeup. Това са кремообразни пигменти, представени в широка палитра от цветове.

Освен това те могат да се смесват помежду си и да се получат нюанси, които не се срещат в готовите комплекти козметика. Насипни пигменти със сияен блясък и по-големи блестящи частици също могат да бъдат полезни. Същият NYX Professional Makeup също ги има.

Ако имате под ръка само основната си козметична чанта, тогава в нея ще има инструменти за фейс арт.

"

 1. Очна линия

  Рисуването върху лицето с очна линия е много удобно. Това е най-подходящият инструмент за работа с линии, шарки, орнаменти и надписи. Изберете продукти с водоустойчива текстура, за да не се размазват рисунките.

 2. Молив

  Ако не сте привърженик на графичните ясни линии, тогава можете да рисувате с моливи. В повечето случаи това ви позволява да изпълнявате оперение, което разширява обхвата на творчеството.

 3. Сенки

  И ронливи, и пресовани, и сметанови - всякакви ще ви бъдат полезни. Това е основният работен материал за получаване на ярки, цветни рисунки, създаване на градиентен ефект или експресивно блокиране на цветовете.

 4. Червило

  Модерното разнообразие от текстури прави червилата универсален материал за фейс арт. Класическите кремове ще са необходими за тези, които искат да получат леко мокър „завършек“, а модерните течни червила с матов ефект, освен красив и наситен цвят, ще осигурят и рисунки с рекордна издръжливост.

 5. Фиксатор

  Спреят, който се нанася върху грима, за да го фиксира, е задължителен за грим с всякакви шарки - леки и сложни, малки и големи. Без него е малко вероятно резултатът да "живее" повече от няколко часа.

За да се докоснете до техниките за рисуване, гледайте видеоклипове с уроци и се упражнявайте, опитвайки се да повторите любимите си примери за снимки.

"

Категория: