Направете грим, като вземете предвид вида на лицето, е сигурен начин да подчертаете най-добрите си черти и да получите образ, в който нищо не нарушава хармонията

Общоприето е, че момичетата с овално лице се гримират лесно, тъй като този тип като правило не се нуждае от силна корекция. Но днес е възможно да „коригирате“ контурите без много затруднения, така че с всяка друга форма на лицето лесно можете да доближите външния си вид до референтния.

В тази статия ще ви кажем как да направите грим за удължено лице според всички правила, за да се трансформирате в най-добрия смисъл на думата.

Характеристики на контурния грим за момичета с дълго лице

За всеки тип лице трябва да запомните основните принципи на контуриране. Потъмняването помага за намаляване на обемите и по този начин отклонява вниманието от детайли, които искате да направите по-малко забележими. Акцентите и акцентите, напротив, създават акценти и извеждат индивидуалните черти на преден план.

Въз основа на тези принципи повечето момичета с дълго лице се опитват да направят лицето си визуално малко по-широко. Те потъмняват линията на косата отгоре със скулпторна пудра, както и долната граница на брадичката. Това ви позволява оптически да направите лицето по-закръглено.

Също така трябва да изработите скулите по специален начин: по-добре е да „поставите“ сянката не директно под скулата, а малко по-ниско, за да повдигнете бузите, като по този начин визуално промените пропорциите на лицето.

Когато коригирате удължено лице с грим, не можете без подчертаване.Тук също има тънкости: лека блестяща пудра трябва да се нанесе върху ябълките на бузите и след това да „разтегнете“ продукта отстрани, към ушите. Сиянието, разпределено по този начин, ще помогне за леко "разширяване" на лицето.

Изборът на нюанси в грима за дълго лице

Изборът на нюанси по-скоро трябва да зависи от тена на кожата, цвета на очите и косата. И в същото време, като правите, например, грим за очи, е по-добре да правите без интензивно нанасяне на тъмни сенки. Факт е, че контурирането, като правило, прави изображението по-тежко, а опушените очи само ще засилят този ефект. Светлите нюанси ще изглеждат много по-хармонично.

Но в грима за устни не можете да се ограничавате в избора на нюанси - подходящи са и светли, и ярки, и тъмни в стил вамп.

Ако акцентирате върху устните, очите трябва да бъдат "подчертани" , за да не претоварвате грима.

Грим за вежди и очи за дълго лице

Балансирането на пропорциите на лицето помага не само за контурирането, но и за добре направения грим на очите и веждите. Основното тук е да не правите грим, който визуално закръгля очите. Желаният резултат ще помогне за постигане на хоризонтални линии, както и хоризонтално засенчване.

Когато оформяте веждите си, опитайте се да се придържате към златната среда: те не трябва да са твърде широки или твърде тънки. Обърнете внимание на "опашките" на веждите - опитайте се да постигнете стесняване и изостряне по-близо до върховете. Вежди с еднаква ширина в краищата и в основата не подхождат на момичета с дълго лице.

Научете повече за това как да оформите веждите си тук.

В грима на очите използвайте дълги стрелки (отделно или като част от грима с котешки очи), мъгла от сенки със засенчване на слепоочията, опушени очи, отново с акцент върху външните ъгли на очите.

Би било полезно да използвате снопчета изкуствени мигли по-близо до външните ъгли.

Не „разпъвайте“ цвета нагоре – от движещия се клепач към веждите. Избягвайте грима с гънки.

Перфектен грим за дълго лице: инструкции със снимка

За да създадете грим, който нежно ще коригира издължената форма на лицето, в допълнение към основните инструменти: фон дьо тен, пудра, руж, спирала, ще ви трябва комплект за скулптуриране, палитра сенки за очи, молив или сенки за вежди, очна линия. В грима за устни можете да използвате продукти и нюанси по ваш вкус, като изберете правилните в зависимост от изображението.

  1. Подгответе лицето си с овлажнител и грунд. С гъба или дуо-фибърна четка разнесете основата по цялата повърхност на лицето. Покрийте видимите несъвършенства с коректор.

  2. Вземете палитра за контуриране (или алтернативно по-тъмен нюанс фон дьо тен) и леко потъмнете кожата по долната граница на брадичката и долната част на контура на лицето като цяло, както и по линията на косата на челото със скулптора. Освен това създайте сянка под зигоматичната ямка.

  3. Нанесете руж върху ябълките на бузите си и прелейте към ушите си.

  4. Нанесете хайлайтър точно над ружа, а също и върху кожата под и над веждите.

  5. Комбинирайте веждите си с четка и попълнете празнините между космите с молив или сенки. С щрихи удължете „опашките“ на веждите, като ги изострите до върховете. Завършете корекцията, като фиксирате резултата с прозрачен гел.

  6. Нанесете грунд върху клепачите си. След това разпределете върху тях неутрален нюанс на сенките - например бежово. Смесете по-тъмния нюанс в областта на външните ъгли - така че цветът да "се стреми" към слепоочията. Ако желаете, добавете графични стрелки с дълги заострени върхове.

  7. Нанесете спирала, като изчеткате миглите към външните ъгли на очите. Това отново ще опъне визуално очите и по този начин ще балансира пропорциите на лицето.

  8. Завършете грима си с продукти за устни. Ако сте акцентирали върху очите, дайте предпочитание на прозрачен балсам или нюд червило.

Знаете ли какви са другите правила за грим за момичета с дълго лице? Напиши коментар.

Категория: