Гримът често се нарича начин за себеизразяване. Така че можете да „четете“ както настроението, така и характера на човек от него. Как точно?

Мнозина съветват да не приемаме грима твърде сериозно, казвайки, че това е вид игра - с цвят, детайли, текстури и изображения като цяло. Можете да се превъплътите, ставайки малко по-различен човек всеки ден. Но в тази игра, както във всяка шега, има доза истина: можете да се гримирате с лекомислено отношение, но резултатът все пак ще каже нещо за вашата личност.

В материала откриваме как да определим характера на момичето по грима - очи, устни и вежди.

Характер на момиче без грим

Навикът да се гримираш ежедневно не е за всеки. А липсата на грим може да означава съвсем различни неща. В някои случаи фактът, че едно момиче не носи грим, показва нейната скромност, сдържаност, нежелание да се фокусира върху женската си привлекателност.

Понякога според психолозите това е признак на ниско самочувствие - съмнението в себе си води до факта, че искате да останете в сянка и да не привличате допълнителни погледи, включително с помощта на грим. Също така се случва, че гримът просто не изглежда нещо важно за едно момиче - тя не отделя време за това, като дава приоритет на други неща.

Но подобни тълкувания не се отнасят за всички. Тенденцията към естественост и модни селфита с хаштаг nomakeup не може да бъде отхвърлена: много момичета се стремят да изглеждат безупречно дори без грам декоративна козметика и когато постигнат желаното качество на кожата, го демонстрират с удоволствие.Желанието да покажете своята естествена красота и поддържан вид има предимство пред способността изкуствено да украсявате външните си данни.

Естествен, естествен грим

Когато едно момиче изглежда естествено, но образът й все още не е без грим, това означава, първо, че тя е много внимателна към себе си и спретната; за нея е важно да е спретната, да се грижи за себе си, да прави добро впечатление. Второ, тя оценява достойнствата на външния си вид, но не се отказва да ги подчертае съвсем малко, неусетно.

Избирайки "грим без грим" , тя демонстрира, че не е готова да се превъплъщава в някой друг и иска да бъде себе си. Но тя се стреми към съвършенство - и показва най-добрата версия на себе си, коригира тена на кожата, подчертавайки веждите и оцветявайки миглите. Голият вид от това видео е просто отличен пример за такъв грим.

Освен това, любовта към естествения грим може да означава, че човек е скромен - и не пуска прах в очите. За него е по-важно това, което не е изложено на показ, това, което трябва да погледнеш, за да го оцениш.

Ярък грим: мнението на психолозите

Както при дрехите, изборът на ярки цветове в грима е една от проявите на весел характер. Това важи особено за грим с червило в богати нюанси - например същото класическо червено.

Момичетата рисуват устните си със смели цветове, когато са в добро настроение, което са готови да кажат на света с усмивката си, или когато, напротив, се опитват да се харесат на себе си. Такъв грим е знак за отвореност към комуникация. А понякога и потвърждение за романтично настроение.

Що се отнася до яркия грим на очите, в него е възможно да се „дешифрира“ желанието за очарование и омагьосване.Ако върху клепачите има цветни, цветни сенки или очна линия, в този случай гримът демонстрира творчески характер, липса на предразсъдъци, смелост да правиш всичко „по свой начин“, следвайки чувствата и импулсите на настроението си.

Определяне на характера на момиче по грима на очите

 1. Голо

  Гримът за очи в нюанси на голо е самата нежност, доброта, нежен характер, понякога мечтателност и дори наивност. Този, който не използва стрелки и опушени очи, не мисли за силата на погледа си - и не се опитва да го управлява, за да създаде правилното впечатление.

 2. Тъмни опушени очи

  Опушеният ефект казва нещо съвсем различно за характера на едно момиче – тя, напротив, разчита на силата на погледа си. Това желание да бъдеш харесван, да ти се възхищават, да бъдеш привлекателен.

 3. Грим с акцент върху долния клепач

  Колко често виждате грим с такъв акцент? Това не е най-често срещаният избор, което ясно показва: ако едно момиче прави такъв грим, то има поне добър вкус, който не й позволява да бъде банална, и най-много - богато въображение. Тя умее да изненадва и да бъде оригинална, което обича да показва на другите. А още идеи за грим с акцент върху долния клепач вижте тук.

 4. Графични стрелки

  В този грим можете да "разчетете" и няколко черти на характера. Има мнение, че ясните и остри стрелки говорят за тежестта на момичето, което ги рисува. Перфекционистите, които са внимателни към детайлите, се стремят да държат всичко под контрол - в техния случай любовта към стрелите е съвсем разбираема, защото се нуждаете от търпение и дори малко решителност, за да се научите как да ги направите идеално равномерни.

Всички погледи към веждите

Подчертаните вежди са, както знаете, тенденцията през последните години. И ако едно момиче упорито подчертава само веждите си в грима си, това може да означава, че иска да следва модата и да изглежда модерно в очите на другите. Може да е особено важно за нея познанията й за тенденциите да бъдат забелязани.

В същото време подчертаването на веждите е вид грим, в който малко зависи от характера; в по-малка степен може да се нарече начин да покажете своята личност. Момичетата по-скоро искат да постигнат това или онова изражение на лицето, като променят ширината и извивката на веждите.

Грим с акцент върху устните

Устните в техния грим подчертават, като правило, чувствените и страстни натури. Освен това те могат да използват не само червено или, да речем, бордо червило, но и неутрално голо.

Но яркият грим на устните все пак ще "говори" в по-голяма степен - усмивката, обрамчена от червени устни, най-често се възприема като знак за откритост и призив за комуникация. Основното в работата с ярко червило е точното и прецизно нанасяне, затова ви съветваме да проучите тези полезни съвети, преди да започнете да се гримирате.

Момичета, които избират еднакъв грим

Постоянството в грима също може да бъде характеристика на едно момиче. Когато избира един и същ грим ден след ден, това означава, че промените са трудни за нея, смелите експерименти като цяло са изход от „зоната на комфорт“. Тя се чувства добре само с това, което й се струва познато. Такъв човек избира доказан, но не рискува да се впусне в нещо ново.

Имате ли някакви мисли за това какво може да разкаже гримът за характера на едно момиче? Пишете за тях в коментарите.

Категория: