Пепелявият нюанс на косата изглежда ефектно. Но той е много хитър. Казваме ви какъв грим ще го допълни хармонично и споделяме идеи за снимки

Общи правила за грим за притежателки на пепелява коса

Пепелявият цвят на косата изглежда необичаен сам по себе си, така че за тези, които решат да променят имиджа си, това е чудесен избор. Момиче с такава коса не може да се нарече нито блондинка, нито светлокоса. Въпреки това, този нюанс е труден поради опушения характер на цвета и може визуално да направи лицето да изглежда също толкова сивкаво.За да не изглежда кожата на фона на такава коса скучна и безжизнена, мнозина ще трябва да преразгледат правилата си в грима.

 • Лице

  Много е важно лицето да не изглежда плоско, а нюансът на основата да се съчетава хармонично с пепелявите кичури. Студените и светли нюанси са най-подходящи. Ако имате естествено тъмна кожа, уверете се, че фон дьо тенът ви не пожълтява.

 • Вежди

  Веждите са вид арка, която до голяма степен определя архитектурата на лицето. А за собствениците на пепелява коса този акцент е особено важен. Изберете студен нюанс на молива. Добър за тауп. Ще бъде в хармония с цвета на косата.

 • Очи

  Тъй като пепелявите коси вече са пълноправен цветен акцент, съветваме ви да спрете на пастелни цветове. Бледо розови или светло лилави нюанси работят добре, както и класически нюанси: черно, сиво и бежово.

 • Текст на елемента

Ако планирате само да промените нюанса на косата си, тогава пепелявият може да намерите в колекцията бои за коса „Colorista Spray“ от L'Oréal Paris.

Грим за момичета с пепелява коса, като се вземе предвид цвета на кожата

Вече споменахме, че изборът на нюанси за грим, който допълва пепелявата коса, ще бъде различен в зависимост от цвета на кожата на момичето. Каква е разликата?

Светла кожа

Момичетата със светла кожа са много по-застрашени да изглеждат повехнали, отколкото тези със тен. Ето защо е много важно да придадете на лицето скулптурен обем и да подчертаете веждите.

Деликатното контуриране ще помогне да се направи лицето по-скулптурно (потъмняването трябва да е много светло, напомнящо естествени сенки) в комбинация с естествен прасковен или нежно розов руж.

Между другото, руж и червило в един и същи нюанс на собствениците на пепелява коса, дори без подкрепата на грим за очи, ще дадат ефект на интересна опция за гол грим.

Дъбена кожа

Момичетата с тен може да се сблъскат с различен проблем. Пепелявият нюанс на косата и тъмната кожа вече е доста силен контраст. Ето защо е много важно да не прекалявате с акцентите. Важно е да придадете на кожата най-еднороден вид с помощта на фон дьо тен. Лицето няма да изглежда плоско, ако смесите няколко капки хайлайтър върху скулите.

При грима на очите и устните е по-добре да се даде предпочитание на матови или кремави покрития: в сравнение с лъскавите те ще се комбинират по-хармонично с пепелява коса и тъмна кожа.

Грим за собственици на пепелява коса, като се вземе предвид цвета на очите

Цветът на очите също налага определени изисквания към грима на момичета с опушена коса.

Зелени очи

Това е доста забележим акцентен цвят. За да не претоварвате изображението, по-добре е да останете в дизайна на зелените очи в неутрални нюанси: сиво, черно, кафяво и бежово.

В грима за вечерно излизане палитрата от възможности е по-широка. Можете да използвате например тъмнозелена гама: тя ще направи цвета на очите по-ярък, но няма да отвлече вниманието от необичайния нюанс на косата.

Синеоките момичета, между другото, могат да прибегнат до същата техника. Вижте колко интересно изглежда лазурният нюанс върху вътрешния контур на долния клепач.

Момичетата със зелени очи ще намерят друга идея за грим в това видео.

Кафяв

Момичетата с кафяви очи са по-свободни в избора на нюанси на козметика. Устните могат безопасно да се подчертаят с винено червило.

А на клепачите - създайте лека кафе-бронзова мъгла.

Сиво

Сивите и сиво-сините очи се римуват добре с намек за коса. Но при обща хармония те лесно могат да се загубят на лицето, ако не се подчертаят с помощта на козметика. Кръгов щрих на очите с черен кайал с леко оцветяване ще се справи добре с това.

Гримът може да бъде допълнен със светло розово червило.

Как да се гримирате, ако имате пепелява коса: инструкции стъпка по стъпка със снимки

За да повторите грима, подгответе:

 • 'База за сенки за очи Urban Decay - против стареене',

 • " NYX Professional Makeup Away We Glow - Love Beam" ,

 • 'L'Oréal Paris Superliner Superstar очна линия',

 • " Маска Maybelline New York Lash Sensational" ,

 • 'Giorgio Armani Luminous Silk фон дьо тен - 5.0',

 • " NYX Professional Makeup No Filter Finishing Powder" ,

 • 'L'Oréal Paris Infaillible Lip Gloss - 110'.

 1. Подгответе горните си клепачи с грунд. Ако нямате специална основа, смесете тънък слой коректор или фон дьо тен и след това леко напудрете покритието.

 2. Матови сенки (например лилави) с помощта на плоска естествена четка потъмнете зоните във вътрешния и външния ъгъл на очите.

 3. Попълнете оставащия свободен център с блестящи златисти сенки, които могат да се разнасят с върха на пръста.

 4. Подчертайте орбиталната линия с кафяви или горчични матови сенки. Използвайте пухкава естествена четка, за да получите мека смес.

 5. Подчертайте вътрешния ъгъл на окото и началото на долния клепач със същите златисти сенки, а външния ъгъл подчертайте с матови лилави сенки. Смесете границите с кафяво или горчица. Добавете малка стрелка и боядисайте миглите със спирала.

 6. Нанесете фон дьо тен и напудрете лицето си. Добавете прасковен руж към скулите и карамелен гланц към устните. Готово!

Идеи за грим за пепеляво руса коса

 1. Ежедневен грим

  Печелившо за всеки ден - гол грим в розови тонове. За разлика от бежовата палитра, розовото няма да изглежда избледняло на фона на опушени нишки. Смесете малко естествен руж върху ябълките на бузите си, нанесете кремообразно нежно розово червило върху устните си и боядисайте плътно миглите си със спирала (класическото черно може да бъде заменено с кафяво) - изображението е готово!

 2. Вечерен грим

  В грима за "излизане" на момичетата с пепеляво руса коса се препоръчва да акцентират върху очите си. Меките опушени очи в черно или кафяво са най-добри.

  Обърнете внимание на формата на устните. Първо очертайте контура с молив, а след това го запълнете с карамелено червило.

 3. Контрастиращ грим

  Wine smoky eyes ще ви помогне да постигнете оригинален акцент върху очите. Съчетан с пепелява коса, този грим за очи определено няма да ви позволи да се изгубите в тълпата.

  Ако не се страхувате от ярки изображения, можете да използвате винен нюанс върху устните.

Сменяте ли грима си, когато боядисвате косата си в нов цвят? Споделете в коментарите!

Категория: