Този формат козметични продукти значително опростява процеса на гримиране на веждите. Нека ви покажем как да използвате маркери за вежди и да ви разкажем за най-добрите, според редакторите

За какво е маркерът за вежди

Много момичета се страхуват да пробват продукти за вежди във формата на маркери, защото смятат, че дават същия ефект като маркерите (флумастери) за клепачите. Но това не е съвсем вярно: ако маркерите за очна линия са предназначени да рисуват ярки, силно пигментирани стрелки с дълготраен наситен цвят, тогава маркерите за вежди са чудесни за естествен грим на веждите.

Покритието, създадено от маркера за вежди, е по-скоро полупрозрачно, отколкото плътно. И все пак, гримът с такъв помощник за красота се оказва по-графичен, отколкото направен с помощта на сенки или молив. Факт е, че маркерът оцветява не само косъмчетата на веждите, но и кожата в зоната на нанасяне на продукта.

Маркерите помагат за оцветяване на вежди, коригират формата им и ги правят визуално по-дебели.

Преглед на маркери за вежди

Тъй като гримът за вежди става все по-популярен, изборът на продукти за тях само нараства. Разгледайте маркерите от нашата селекция.

 • МАРКЕР ЗА ВЕЖДИ COUTURE от YSL Beauté

  Този инструмент е божи дар за начинаещи. Много е удобен за използване: използвайте го като обикновен маркер или флумастер за писане.

  Апликаторът е филцов, гъвкав, с остър връх, който позволява не само щриховане, но и изчертаване на контур.

  Маркерът се предлага в два нюанса: светлокафяв и тъмнокафяв. Пигментите са доста наситени, така че не натискайте твърде силно повода.

  Светлокафяво

  Тъмно кафяво

 • BROW ARTIST MICRO TATTOO Маркер за вежди от L'Oréal Paris

  Маркер за вежди с необичаен ултратънък назъбен апликатор. Този апликатор осигурява изключително прецизно нанасяне на косъм върху косъм и създава ефекта на микроблейдинг.

  Преди

  След

  Не се страхувайте от зъбите! Използвайте инструмента като обикновен маркер: нарисувайте вежди по посока на растежа на косъма с леки движения.

  Инструментът е представен в три нюанса: тъмно русо, светло кафяво, кафяво.

 • МОЛИВ ЗА ВЕЖДИ NYX Professional Makeup 3-IN-1

  Мултифункционален помощник за перфектен грим на вежди. В удобна опаковка се комбинират три продукта наведнъж: прозрачен гел за вежди, класически молив и необичаен маркер, в който не са скрити течни пигменти, а прахообразни.

  Последният инструмент е идеален за мека корекция и подобряване на цвета. Фиксирайте грима на веждите си с гел за лъскав блясък.

  Инструментът е представен в 10 (!) нюанса, така че всяко момиче определено ще намери своя в палитрата.

 • Maybelline New York TATTOO BROW Дълготраен цвят

  Може би най-необичайният продукт за вежди. Гел маркер Tattoo Brow Long Lasting Tint е представен във формата на водоустойчив нюанс с ефект на татуиране на вежди. Предназначен е за оцветяване на косъмчетата, запълване на празнините между тях и визуална корекция на формата на веждите.

  Уредът е много лесен за използване: нанесете го върху веждите, изчакайте да изсъхне и отстранете получения филм. Готов! Ефектът ще продължи 2-3 дни.

Как се използва маркер за вежди

Използването на маркера е много просто - ето защо дори начинаещите в гримирането обичат този формат продукти за вежди.Тънкият връх на маркера ви позволява да работите много точно, така че веждите да изглеждат естествено. С къси движения веждите постепенно получават желания цвят и визуална плътност.

Важно е да запомните, че ако формата на веждите не е коригирана и има косми, които излизат извън контура, тогава гримът, направен с маркер, може да изглежда неподреден.

Подгответе веждите си и отстранете излишните косми с пинсети.

С помощта на специална четка срешете веждите си, така че космите да лежат спретнато по посока на растежа. Ако комплектът ви за вежди няма такъв, можете да намерите идеалния от Urban Decay.

Вземете маркер и маркирайте горния контур на веждите. Важно е да поддържате линията без натиск. Обърнете внимание на рисуването на "опашката" .

След това изработете долния контур - ако е необходимо. Засенчете пространството вътре в контура, за да удебелите визуално веждите.

В края на грима нанесете прозрачен гел върху веждите: това ще ви позволи леко да засенчите цвета (сресване на веждите с четка), а също и да фиксирате резултата като цяло. Гримьорите обожават NYX Professional Makeup Clear Brow Gel.

"

Категория: