Фактът, че са "самотници" е доста голям плюс. Моно сенките ще ви подхождат, ако не сте склонни към експерименти с красота и знаете точно какви нюанси трябва да има в грима ви

Моно нюанс или голяма палитра? Трябва да изберете въз основа на връзката си с грима. Това е удобно, ако ежедневният ви грим е възможно най-прост и минималистичен. За тези момичета, които активно използват различни продукти за красота, такива сенки също могат да бъдат полезни - да следват модните тенденции. В материала ще говорим по-подробно за това как да използвате моно сенки и кои да изберете за вашата козметична чанта.

Monoteni - какво е това?

Когато в пакета със сенки има само един нюанс на продукта (сухи, кремообразни - текстурата не е важна), това се нарича "монооко" . Това е практичен формат: можете да изберете един конкретен нюанс от комплекта, този, от който се нуждаете, вместо да купувате цяла палитра за няколко цвята, които харесвате. Това ви позволява да избегнете ненужни разходи и също така да спестите място в козметичната си чанта.

Харесайте тези, които нямат навика да преосмислят грима си всеки ден въз основа на изображението - можете да закупите един универсален нюанс и да го използвате, за да създавате грим всеки ден. Също така се случва, че гримьорите или, например, любителите на изпробването на нови неща в грима се нуждаят от един специфичен - ярък или не твърде ярък - нюанс, за да претворят своите творчески идеи. В този случай моносенките също са полезни.

Предимства и недостатъци на моносенките

Предимства

 • Това е възможност да намерите "своя" нюанс и да изберете точно това, което ви трябва за вашия имидж.

 • Моно сенките са много компактни - такава "една" , в който случай можете дори да ги поставите във вечерен клъч, ако има риск да поправите грима си.

 • Моно сенките са сериозна икономия: не можете да харчите пари за закупуване на големи палитри. Случва се обаче и в „четворките“ и „тройките“ със сенки да се хареса само един нюанс. Моносенките ви позволяват да се спасите от подобни ситуации.

 • Понякога притежателките на големи палитри остават без най-популярния нюанс. Когато се изразходва, можете просто да закупите още моносенки от желания цвят и по този начин да запълните тази „празнина“.

 • Някои марки за красота ви позволяват да създадете своя собствена палитра, като изберете нюанси от голямо разнообразие от моносенки. Нюансите могат да се сменят един с друг. Един, когато свърши, сменете с друг. С една дума, има много възможности.

Недостатъци

 • Купуването на една моно-сянка е изгодно. Ако имате нужда от няколко нюанса наведнъж, тогава палитрите стават по-рентабилен вариант.

 • Притежателите на палитри, дори и да използват само няколко нюанса в ежедневните ситуации, винаги имат опция за специален повод - по-ярки и екстравагантни нюанси, които обикновено остават недокоснати, рано или късно пак влизат в действие. За тези, които използват изключително моно сенки, това няма да е налично.

Кои марки имат моно сенки?

 • L'Oréal Paris

  L'Oréal Paris предлага сухи сенки Color Riche, универсален вариант за тези, които не работят с кремообразни текстури в грима на очите. Текстурата ви позволява да нанасяте продукта както с четка, така и с върха на пръстите си; Можете също така лесно да регулирате интензивността на покритието, за да създадете грим, който отговаря на повода.

  Освен това L'Oréal Paris предлага течни моносенки Infaillible Eye Paint, които са по-подходящи за "напреднали потребители" : имат гел текстура, която е лека и в същото време богата на цвят.

  Лесно се смесва - дори с ръце! Освен това с този инструмент можете да рисувате широки стрели. Формулата на сенките е дълготрайна - избраният от вас цвят ще издържи до 12 часа върху клепачите ви.

 • Urban Decay

  В допълнение към обичайните моно сенки, Urban Decay има линия Moondust.

  Това наистина е "звезден прах" в калъф: сенките създават ослепително блестящо покритие върху клепачите, което обаче не изглежда "евтино" , а елегантно и благородно.

  Те трансформират грима, създавайки 3D ефект. Между другото, можете да ги използвате самостоятелно и в допълнение към други нюанси - за създаване на акценти и други блестящи акценти.

 • Maybelline Ню Йорк

  Color Tattoo 24H Monoshadow на Maybelline New York е кремообразна текстура, наситена с изключително ярки пигменти за татуировки.

  Благодарение на тях гримът се получава така, че е невъзможно да не му се обърне внимание - това е безспорен акцент върху цвета, дори ако нюансът е избран мек, приглушен.

  Освен това текстурата определя издръжливостта на грима - трябва да издържи до 24 часа. И ще научите повече за това как да нанасяте кремообразни сенки, като гледате този видео урок.

 • Yves Saint Laurent Beauté

  Тази марка има кремави сенки в моноформат - и с различни необичайни текстури. И така, Full Metal Shadow ви позволява да създадете покритие с модерен метален ефект. Комбинацията му с ярък нюанс се вижда най-добре може би „в най-чистата му форма.“

  Също така ще ви хареса, че сенките не се усещат върху кожата (формулата е 40% вода и следователно много лека), но в същото време се задържат добре, без да се търкалят или събират в гънки. Но Full Matte Shadow ви позволява да „прехвърлите“ върху клепачите това матово покритие, което толкова много хора обичат на устните.

Как да използвам моно сенки?

За да научите как да използвате моно сенки, изберете универсален "работен" нюанс, с който можете да създадете стандартен ежедневен грим. Например, това могат да бъдат кафяви моносенки.

 1. Нанесете грунд върху клепачите си, за да подготвите грима си и да осигурите дълготрайни резултати.

 2. Когато грундът се абсорбира и изсъхне, можете да започнете работа със сенките. Първо нанесете малко количество по-близо до линията на миглите и разбъркайте. И след това добавете цвят към външните ъгли на очите и също прелейте - с "разтягане" на цвета към слепоочията.

 3. След нанасяне обърнете внимание на границите на цвета - те трябва да се разсеят, сливайки се с кожата. Смесете сенките повече, ако е необходимо.

Съвети от професионални гримьори

 • За да улесните преливането на ярки едноцветни сенки, нанесете слой безцветни бежови сенки върху основата. Това ще създаде по-меки преходи.

 • По-лесно е да създадете лека мъгла с помощта на моносенки с върховете на пръстите си - те „забиват“ цвета в кожата, създавайки ефект на разпръскване. Между другото, с помощта на пръсти можете да нанесете не само сенки. За повече информация как да действате, ако нямате четка или гъба със себе си, говорихме в тази статия.

 • За да получите арт грим, използвайте сенки за очи с кремообразна текстура. Благодарение на тях можете да украсите клепачите си с ярки небрежни щрихи, следвайки примерите от предаванията. Въпреки това сухите моносенки, нанесени върху цялата повърхност на клепачите с леко засенчване по границите, също ви позволяват да получите модерен грим - това може да се види при Salvatore Ferragamo, Noor от Noor и Jour Ne.

Имате ли моносенки в несесера си? Каква марка продукт използвате? Напиши коментар.

Категория: