Позната още като маша, не е случайно, че професионалните гримьори винаги имат този инструмент за красота със себе си. Как да го използвам?

Една спирала не винаги е достатъчна. Въпреки че има формули, които сякаш „знаят как“ да направят всичко: да удължат, да придадат обем и да извият, в много случаи можете наистина да „отворите“ погледа само с помощта на извивачка за мигли. Защо този инструмент е толкова полезен? В материала ще ви разкажем как да използвате извивачи за мигли.И също така - ние ще посъветваме най-добрите от тях, според редакторите. Но първо вижте списъка с професионални съвети: гримьорът Наталия Огинская казва как да изберете маша.

Ревю на най-добрата машина за извиване на мигли (избор на редактора)

 • Извивачка за мигли Shu Uemura

  Сред най-популярните извивачи за мигли е Eyelash Curler от Shu Uemura. Този инструмент е универсален: удобни дръжки, мека силиконова подложка, пластини с удобна извивка - всичко това заедно ви позволява да създадете лека, естествена извивка, която "отваря" окото.

 • Извивачка за мигли за професионален грим NYX

  Друга възможност за привържениците на качествени инструменти: тези щипки от NYX Professional Makeup, благодарение на същия силиконов „слой“ между плочите, не хващат миглите. Къдричката ще бъде чиста и възможно най-безопасна.

Извивачка за мигли - какво е това?

Ако имате естествено големи очи и дълги мигли с изящна извивка, не е нужно да слагате много грим. Дори и без спирала, погледът ще бъде изразителен. В някои случаи обаче помощта на козметика и инструменти като извивачка за мигли ще бъде полезна.

Къдри, обемни или водоустойчиви? Намерете идеалната си форма!Направете теста18

Кой е любимият ви грим за очи?

 • Опушени очи
 • Изобщо не гримирам очите си
 • Стрелки
 • Подчертаване само на мигли
2/8

Как избирате спирала?

 • Използвам същияот години
 • Винаги купувам нови артикули
 • Препоръчано от приятели/блогъри/медии
 • Купувам много продукти с различни ефекти
3/8

Как бихте описали миглите си?

 • Леко и кратко
 • Леко и дълго
 • Тъмно и кратко
 • Тъмно и дълго
4/8

Кой ефект на миглите ви харесва най-много?

 • Максимално естествени мигли
 • Ефект на изкуствени мигли
 • Ултра дълги мигли
 • Ултра обемни мигли
5/8

Какво мислите за удължаването на мигли?

 • Положително
 • Отрицателно
 • Предпочитам ламиниране
 • Трудно е да се каже
6/8

Кое твърдение е за вас?

 • Използвам праймер за спирала
 • Винаги избирам водоустойчива спирала
 • Винаги използвам маша
 • Нито едно от горните
7/8

Кой проблем с грима на миглите ви интересува най-много?

 • Спирала е отпечатана върху клепача
 • Бучки спирала
 • Спиралата се рони под очите
 • Спиралата не се отмива добре
8/8

Без какъв продукт можете да си представите своя грим?

 • Без основа
 • Без спирала
 • Без червило
 • Без руж или бронзант

Извивачката за мигли е метален инструмент с две пластини, извити под контурите на растежа на миглите (могат да се стиснат силно - така се фиксират миглите с помощта на щипки), меки гумени облицовки върху тях и дръжки, като ножици. Може да изглежда смущаващо - за тези, които виждат устройството за първи път. Вярно е, че след като разберете как да извиете миглите си с клещи, те стават незаменими. След извиване миглите сякаш се издигат в корените, което създава самата извивка, от която погледът става по-привлекателен.

Какво е другото име за извивачка за мигли? Не всеки знае, че второто име на този инструмент е curler (от думата „curl“, което означава „къдрица“). Използва се и от бютихолиците.

Ефективно извиване на мигли

Когато се използва правилно, извивачът наистина може да направи миглите по-извити и изразителни, а погледът - по-привлекателен.Машата е особено полезна за момичета с къси прави мигли. Извивачите за мигли обаче трудно могат да се нарекат основен козметичен продукт, за много момичета спиралата за извиване ще бъде достатъчна (потърсете списък с проверени тук). В допълнение, миглите могат да се извиват без използване на маша. как? Разказано в тази статия.

Вредни ли са извивачите за мигли?

Извивачите за мигли могат да се използват всеки ден, само ако се използват правилно, като се вземат предвид всички технически подробности. Така че винаги трябва да действате внимателно и без да бързате, без да стискате миглите прекалено много. Също така е важно да се следи състоянието на самите клещи - например, ако се образуват пукнатини върху гумения „слой“, той трябва да бъде заменен. Между другото, къдриците идват без гумена вложка - това се отнася за нискокачествени тела. Липсата на такъв защитен елемент ви позволява да намалите цената на форцепса, но в крайна сметка той се превръща в травматичен инструмент.Използвайки това, скоро ще трябва да харчите пари за лечение на мигли.

Най-важното правило: използвайте маша, преди да нанесете спирала. В противен случай ще ги повредите.

Също така си струва да запомните, че точно ползите от извиването на мигли няма да са сигурни. А това означава, че е необходима допълнителна грижа за косата, с която специалните серуми за мигли, репей и рициново масло вършат отлична работа. Тогава използването на маша няма да повлияе на дължината и плътността на миглите.

Също така обърнете внимание на спиралите с масла и други грижовни компоненти в състава.

Видове извивачи за мигли и техните имена

Има два основни вида извивачи за мигли. Първата е класическата метална пинсета, която създава механичен ефект върху миглите.

За да получите желания ефект, просто трябва да ги прикрепите към корените на миглите и леко да ги стиснете, като притиснете две пластини щипки една към друга. След известно време те се освобождават, а миглите от своя страна остават „повдигнати“. Само този резултат не трае дълго, ако не го фиксирате със спирала.

Вторият вид са електрическите щипки. Те работят на различен принцип: поради нагряването извиват миглите като маша. От една страна, това е по-ефективно - желаното огъване може да се получи по-бързо и ще продължи по-дълго. От друга страна, термичното излагане на миглите е също толкова вредно, колкото и на косата. И ако ги преекспонирате в такива клещи, тогава инструментът просто ще ги изгори. Последствията ще бъдат същите, ако използвате такава джаджа твърде често. Наред с щипките има електрически четки с термичен ефект. Преминавайки това върху ресничките, получавате в същото време къдрене.

Въпреки това, купуването на такова нещо изобщо не е необходимо. Има един лайфхак: ако имате обикновени механични пинсети, просто загрейте работната им повърхност под поток от горещ въздух от сешоар. Разбира се, не е необходимо да ги довеждате до нажежено състояние. Дори достатъчно слабо нагряване е достатъчно, за да могат ресничките да „запомнят“ по-добре извивката си след навиване.

Как да изберем правилните щипки?

Изборът между механични и електрически извивачи трябва да се основава на това дали миглите се извиват добре. Един прост вариант без нагряване е подходящ за собствениците на доста тънки мигли - те са лесни за усукване и така. Има и мигли, които по природа са по-обемни и „плътни“, а също и прави, и с тях е по-трудно. Може би само електрическите клещи могат да успеят да им придадат огънат и да направят ефекта постоянен. В същото време, отново, трябва да запомните, че термичното излагане не е опция за всеки ден.

С избора на модел пинсети директно също могат да възникнат трудности. По-добре е да се подготвите за харчене и да не купувате първия попаднал инструмент. Така че механичните клещи без гумена вложка, която служи като "предпазна възглавница" , само ще навредят. Наред с металните щипки има и пластмасови, но за тези, които са за качество, те няма да станат. И в случай, че говорим за мигли - тяхната красота и здраве, няма как да бъде другояче. Що се отнася до термичните клещи, също си струва да изберете само доказани модели сред тях. И също така погледнете техническите характеристики: добре е, когато можете да регулирате температурата. За повече съвети относно избора на маша, щракнете тук.

Как да извиете мигли с клещи у дома: как да използвате

Не всеки, който за първи път е взел този инструмент в ръцете си, ще разбере как да извива мигли с щипци. По-добре е да се запознаете с всички тънкости на процеса, като гледате снимка или видео урок за това как да използвате къдрици за мигли у дома.Това ще ви спести известно неудобство и също така ще ви помогне да избегнете грешки, които могат сериозно да увредят вашите мигли.

 1. Струва си да хванете щипките, преди да започнете да гримирате очите. Затоплете ги леко – със сешоар или например под течаща гореща вода.

 2. Позиционирайте форцепса така, че горната пластина да е в непосредствена близост до горния клепач, а долната да „държи“ миглите в корените, но в същото време да не докосва кожата. Затворете двете чинии, но без силен натиск. Задръжте форцепса по този начин за 10-15 секунди.

 3. Увеличете дължината на вашите мигли. Повторете същото в средата и към краищата. Като се има предвид, че тук са по-крехки, ще трябва да се намали още повече налягането.

 4. Запечатайте резултата с обичайната си спирала. Как да рисуваме мигли със спирала, вече казахме.

И за да запомните по-добре правилата за използване на маша, гледайте нашия видео урок.

Знаете ли необичайни лайфхакове за използване на маша? Споделете ги в коментарите!

Категория: