Блясък и розово - това бляскав грим ли е? От началото на 2000-те глем стилът се промени към по-добро, така че днес такъв грим може да бъде най-елегантното допълнение към вашата визия

Glamour, ако говорим за него като за отделен стил, днес доминират стереотипи: смята се, че glam гримът е изцяло розов, искри и кристали, изкуствени мигли, летящи до небето, лъскав блясък на устните . Така че наистина можеха да рисуват преди 10-15 години. Но днес такава комбинация се счита за вулгарна.Бляскавият грим започна да се прави по други начини. В материала ще говорим за това, което днес се нарича бляскав грим, а също така ще споделим съвети как да го създадем.

Кога би бил подходящ гламурният грим?

Ако изхождаме от факта, че думата блясък се превежда като "шик" , "чар" и "привлекателност" , тогава като цяло всеки грим, който ви позволява да изглеждате женствени и привлекателни, може да се нарече бляскаво.

По правило това са по-„умни“ визии, отколкото небрежен грим, така че е по-добре да оставите всичко бляскаво за специални поводи - например за срещи, за вечерни излизания. Именно в такива ситуации е най-подходящо да използвате такива техники за гримиране, които ще привлекат вниманието към вас самите – към достойнствата на външния ви вид.

Характеристики на Glam грим

Бляскавият грим е предимно женствен грим. С него очите се опитват да направят по-изразителни.А с тях погледът е примамлив. Изящните очертания на контурите на лицето също са част от такъв грим, затова се използва и техниката на скулптуриране. Полезна палитра 3 Steps To Sculpt Face Sculpting Palette от NYX Professional Makeup.

За чувствени устни са полезни и класическото червило, и течността с матов ефект, и гланцовият лак, и гланцът. Много от триковете за този грим могат да бъдат извлечени от визията в стил Барби, която разгледахме подробно в това видео.

Но трябва да използвате всички инструменти и техники мъдро - така че вашият бляскав грим да не изглежда вулгарен и прекомерен. В него трябва да се вижда тънкостта на вкуса, така че когато работите с акценти, трябва да се опитате да сте сигурни, че всичко е умерено.

Ярък вечерен грим в бляскав стил

За кафяви очи

 1. Стрелки и вишневочервен лак

  На момичетата с кафяви очи често се препоръчват ориенталски щрихи. При създаването на такъв грим се използва черен цвят, "запълващ" включително вътрешния контур. Моливът Lasting Soft Gel Pencil на Shu Uemura ще ви бъде полезен. Ъглите на очите са подчертани със заострени стрелки - точно този детайл е характерен за грима в бляскав стил. Просто не ги рисувайте твърде широки, за да можете спокойно да добавите акцент върху устните в такъв грим.

  Наситените цветове вървят добре със стрелките. По-добре е да изберете не обикновено червило, а лак за устни - лъскавият „завършек“ ще добави шик към изображението. Това може да бъде например Slip Tease Full Color Lip Lacquer от NYX Professional Makeup.

 2. Акцент върху контур и червило в цвят фуксия

  Друг цвят на червилото, който хората с кафяви очи често избират, е ярка, ефектна фуксия. Розовото може да бъде кремообразно или матово (вижте червилото L'Absolu Rouge Drama Matte на Lancôme).

  Изберете руж в тон с червилото си и го нанесете върху ябълките на бузите си. И леко подчертайте очите - ще бъде достатъчно да погладите вътрешния контур с кафяв каял. Ако това не е достатъчно, можете леко да го засенчите с гъста четка по линията на миглите.

 3. Сливови опушени очи

  Котешкият вид и опушените очи са видовете грим, които перфектно въплъщават блясъка. Направете го с блестящи лилави или бордо сенки за очи и течна черна очна линия.

  За да добавите към това, можете да добавите хайлайтър „отблясък“ във вътрешния ъгъл.

  И също - черна спирала, нанесена така, че ресничките да са леко извити настрани - по-близо до външните краища на очите. Тази техника ще ви помогне да направите външния вид мек, "кадифен" .

За зелени очи

 1. Меки стрелки и червени устни

  Акценти на зелените очи, създадени от нюанси на зелено; основното е, че козметиката не се „слива“ с цвета на очите, а леко контрастира с него. Нарисувайте стрелки с тъмнозелен молив с блестящи частици и добавете блестящи сенки по целия клепач. Полезен плъзгащ се молив от NYX Professional Makeup.

  Нанесете червено червило върху устните си, без да се страхувате, че този цвят ще "спори" с грима на очите.

 2. Златистокафяви опушени очи

  За да привлечете повече внимание към очите, създайте изразителен преход от бежово-златисто във вътрешните ъгли до кафяво (със същия метален ефект) във външните. Обърнете внимание на оцветяването.

  Освен това нанесете двоен слой спирала върху миглите си, за да постигнете по-изразителен поглед. При бляскавия грим това е особено важно.

 3. Сива мъгла

  Размажете блестящи сиви сенки за очи по линията на миглите. Мъглата може да се „опъне“ по-близо до слепоочията и леко да се изострят контурите й, за да се постигне ефектът на „котешки“ поглед.

  Нанесете розов нюанс върху устните с полупрозрачен слой. Или използвайте нежно бледо розово червило. Например Color Riche от L'Oréal Paris. къде да намеря?

За сини очи

 1. Макара и бордо червило

  Не всички синеоки момичета решават такъв вариант на бляскав грим. Но в комбинация с вечерна рокля изглежда изключително успешно. Нанесете върху устните си бордо лак за устни или матово червило с цвят на вино. Обърнете внимание на яснотата на очертанията.

  В този случай ще бъде достатъчно да оцветите очите със спирала на два слоя. Lash Sensational от Maybelline New York ще ви бъде полезен.

 2. Медни котешки очи с кафяви стрелки

  Червено-медните нюанси са идеални за сини очи.

  Създават такъв контраст, който прави синьото на очите ярко, привлича повече внимание към него. Създайте мъгла и след това в допълнение към нея нарисувайте остри кафяви стрелки (можете да засенчите техните „опашки“, така че да се слеят със сенките). Не забравяйте спиралата.

 3. Сини стрелки

  Още една бляскава визия за синеоки хора ще ви помогне да създадете синя очна линия. Може дори да е ярък електриков нюанс, който със сигурност ще бъде в центъра на вниманието на целия грим.

  Ако не се страхувате да нарушите правилото за един акцент, добавете червено или розово червило към стрелките.

Бляскав ежедневен грим

В ежедневния грим тези акценти, които са особено ярки във вечерните визии, трябва да бъдат „приглушени“. Така че можете да използвате черен, кафяв или сив молив, за да рисувате стрелки, просто избягвайте графики - по-добре е да омекотите линиите със засенчване.

Това ще бъде достатъчно, за да направи погледа по-изразителен. Освен това стрелките все още ще трябва да бъдат допълнени със спирала. И може да се нанася на два слоя дори в ежедневния грим.

Що се отнася до грима на устните, тук, когато говорим за образа за всеки ден, трябва да внимавате. Оставете настрана ярките червила и лаковете за устни. Вместо това използвайте нюанс (оставете слоя цвят върху устните да е полупрозрачен) или напълно безцветен гланцов гланц.Благодарение на тях в грима ще се появи нотка шик, която е толкова необходима в глем стила.

Често ли използвате бляскави техники за грим? Напиши коментар.

Категория: