Правейки грим, жените с кафяви коси не могат да се ограничават в нищо. Проблемът е по-скоро в процеса на избор на изображение. Тенът на кожата и цветът на очите ще ви помогнат да решите

Какъв цвят на косата имат жените с кафяви коси? Мнозина са объркани в показанията, приемайки жени с кафяви коси за брюнетки и обратно. От френски châtain се превежда като "кестен" - това е отговорът на вашия въпрос. Най-често говорим за по-светли от брюнетките нюанси на кафявото с нюанси и отблясъци, благодарение на които изглежда, че цветът "играе" .

Жените с кафяви коси по условната скала на цвета на косата са нещо средно между брюнетки и блондинки. Именно тази междинна позиция им позволява смело да експериментират с грима: жените с кафяви коси могат еднакво успешно да се боядисват с неутрални тонове и да създават ярки акценти, правейки чертите си по-запомнящи се.

В тази статия ще ви кажем какъв грим ще бъде най-доброто решение за красота за момичета с този цвят на косата.

Правила за грим за кестенява коса

Ако блондинките трябва да избягват силните затъмнения в грима, а брюнетките трябва да избягват множество акценти (подчертаване на очите, устните, скулите и веждите), то жените с кафяви коси просто нямат такива ограничения. Можете да опитате различни визии в зависимост от вашето настроение и повод.

Тенът на кожата, цветът на очите, формата на лицето трябва да се използват като ориентир. Общият цветен тип е друга отправна точка при избора на нюанси на козметика.

Грим за жени с кафяви коси и кафяви очи

Момичета с кафяви очи, в допълнение към черно и кафяво, ще отговарят на нюанси, които не са класически. Синьо, лилаво, слива, смарагд, тюркоаз - всички те ще направят погледа по-изразителен, както правилно вярват гримьорите.

Шоколадов крем грим ще помогне на жените с кафяви коси с кафяви очи да създадат балансирана и деликатна визия. В същото време трябва да има акцент, който да се откроява на общия фон. Тъмнозелени стрелки (този цвят може да бъде победен и в грима на долния клепач) или лилави опушени очи ще направят това перфектно.

Вместо това не е забранено да подчертавате устните - и тук всеки цвят е добре дошъл, от деликатно розово до тъмно патладжан.

Грим за жени с кафяви коси и зелени очи

Тук ситуацията е различна. В този случай изображението не изисква задължителен цветен акцент. Други задачи са подходящи - например да подчертаете очите по такъв начин, че сянката им да изглежда по-ярка и да не се губят на фона на доста тъмна коса. За комбинация от зелени очи и кафява коса ще бъдат успешни опции за грим за очи като опушени очи в бежово-кафяви тонове с метални текстури, сива мъгла с блясък около контура на очите, лилави котешки очи със стрелки.

Можете да изберете зелени нюанси на козметиката, но е важно те да не съвпадат с цвета на очите. Необходим е лек контраст.

Можете да използвате и ярко червило. Зелените очи обикновено вървят добре с червено червило.

Дори и да сте избрали акцент върху устните, ще трябва да коригирате минимално очите - поне очертайте контура с черен или тъмносив молив, за да балансирате леко образа.

Грим за жени с кафяви коси и сини очи

Най-важното в този случай е красивият нюанс на светлите очи да стане по-забележим и изразителен. Прочетете за правилата за грим за момичета с този вид по-долу и ще намерите друга идея за успешен грим за собствениците на сини очи и тъмна коса в това видео.

Черната очна линия или наситените опушени очи в цвят графит могат визуално да намалят очите и вместо да разкрият нежния цвят в най-голяма степен, напротив, да го припокрият. За компетентен акцент са подходящи нюанси на розово, теракота, земно кафяво с блясък, бронз, мед и злато, слива, синьо.

Работете с тези цветове, създавайки мъгла с градиентен ефект и допълвайки ги със стрелки. Но не забравяйте, че гримът за сини очи не трябва да е твърде тъмен.

Опушени очи в бронзови тонове

 1. Тен на лицето

  Подгответе кожата за грим с грунд и след това нанесете фон дьо тен с влажна гъба или четка с двойни влакна. Уверете се, че сте разпределили равномерно продукта. Покрийте дребните несъвършенства с коректор. Границите на неговото приложение също трябва да бъдат засенчени, така че на фона на равен тон да няма забележими петна и ивици.

 2. Корекция

  Направете лека корекция. Смесете малко количество скулптурираща пудра под скулите и руж малко по-високо, върху „ябълките“ на бузите. Ако желаете, добавете малко хайлайтър към изпъкналите части на лицето. Този детайл ще доближи вашето изображение до вечерта.

 3. Вежди

  Срешете веждите си, оцветете ги с молив или сенки, ако трябва да запълните празнините и да добавите визуална дебелина на веждите. Накрая фиксирайте формата на веждите с прозрачен гел.

 4. Очи

  Подгответе кожата на клепачите си с основа. Във външните ъгли на очите използвайте светли бронзови сенки, по-близо до външните ъгли - по-тъмен нюанс. Създайте плавен преход между тези цветове. С тъмнокафяв молив (мек kajal) подчертайте вътрешния контур на очите и с него изработете линията на миглите отвън. Смесете цвета, така че да се слее със сенките. Добавете спирала - на един или два слоя.

Идеи за грим за момичета с кестенява коса

Сдържан ежедневен грим

В небрежен външен вид е по-добре да използвате полутонове и меки акценти, които не привличат твърде много внимание към себе си. Грим с меки розови сенки с лек блясък ще свърши работа.

Завършете сенките с деликатни стрелки.

Покрийте миглите си със спирала и нанесете балсам, нюанс или полупрозрачно червило върху устните си.

Сватбен грим за жени с кафяви коси

Гримът за сватба по правило също се избира дискретен. Създайте лек опушен ефект с блестящи сиви сенки около околоочния контур и добавете няколко акцента (във вътрешните ъгли на очите или в центъра на горните клепачи) с помощта на перлен или сребрист хайлайтър.

Друго решение е да нарисувате стрелки: кафяви или със същия сив цвят, ако говорим за сини или зелени очи, черни, ако е грим за жена с кафяви очи и кафява коса.

Контрастиращ грим за жени с кафяви коси с червено червило

Акцентът върху устните на жените с кафяви коси отива не по-малко от яркия грим на очите. Но в някои случаи червилото е това, което помага да се създаде ефектът – а с него и правилното впечатление. Червено червило в класически нюанс е най-добрият избор.

Можете да го комбинирате с черни или сиви стрелки, лека мъгла на кафяво или с минималистичен контур на вътрешния контур на очите (т.е. лигавицата).

Бордово червило на жени с кафяви коси не изглежда толкова изразително като "чистото" червено, така че изборът му ще бъде печеливш.

Нежен грим за жени с кафяви коси

След като нанесете основните бежови сенки, леко потъмнете сгъвката на клепача с нотка на карамел или какао. Смесете го към външните ъгли на очите си, за да придадете повече дефиниция на грима (и външния си вид).

Нанесете спирала. И оцветете устните си с нюд червило с кремообразна текстура и леко „мокър“ завършек, като изберете нюанс, който да съответства на тена на кожата ви. Важно е да не излиза от гамата, която е използвана в грима на очите.

Какви други правила за гримиране на жени с кафяви коси знаете? Избирате ли изображения за цвета на косата, очите? Напишете коментар.

Категория: