Въпросът какви трябва да бъдат веждите остава спорен: модата за максимална естественост едва се установи, когато гримьорите отново започнаха да рисуват "струни" . Трябва ли да повторя този експеримент с грим?

Всяка жена си представя перфектните вежди по различен начин. Сякаш е минала цяла вечност, откакто момичетата, вдъхновени от образа на Кара Делевин, спряха да си скубят веждите. Моделът наистина дължи своята популярност в много отношения на широките, дебели вежди - за мнозина тогава беше откритие, че може да изглежда много по-красиво от тесните нишки, които остават след внимателна корекция с пинсети.Днес все още са актуални веждите, които сякаш никога не са пипани нито у дома, нито в салона. И тези, чиито вежди не са такива по природа, трябва да търсят изходи от ситуацията. Вече говорихме за един от тях в това видео.

Въпреки това, някои гримьори на знаменитости вече обмислят връщането на тънките вежди в списъка с тенденции. В тази статия ще ви кажем дали е вярно, че конците за вежди са отново на мода, какво трябва да правят собствениците на широки вежди с новата тенденция за красота и как да направят тънките вежди красиви.

Веждите с резба отново са на мода: тенденция 2023

Някои виждат завръщането на тънките вежди като продължение на модата на грима от 90-те, тъй като кафявото червило, ярките сенки и други типични елементи на грима от онова време отново са популярни.

Други са готови да играят на контраста: през последните години широките вежди се превърнаха почти в култ. И в отговор на общото желание да се носят само такива гримьори провокативно предлагат да върнат струните на мода.

Гримьорите са подкрепени от звездите. И така, Риана се появи на корицата на списание Vogue с тънко изтеглени дъги на веждите си. Това направи образа й "кукла" - за фотосесия със сигурност е добър, но не се знае дали певицата би се осмелила да го пробва в живота или не. В края на краищата такива вежди далеч не са подходящи за всеки и коригирането на корекцията няма да е лесно.

Но зад кулисите на шоутата това се приема по-сериозно. Например, на пролетно-лятното шоу на Gucci гримьорите нарисуваха тънки графични линии върху естествените вежди за моделите. Следователно, да, можете официално да считате такива вежди за тенденцията на сезона. Но как да го приложите в живота може да бъде трудно.

На кого отиват тънки вежди?

Дори тънките конци за вежди отново да се превърнат в основна тенденция за красота, това няма да отмени факта, че те далеч не са за всеки. С такива вежди момичетата с тънки черти изглеждат най-добре. Ако говорим за формата на лицето, тогава тънките вежди ще бъдат в хармония с овалната форма.

От друга страна, тънките вежди могат да служат за визуална корекция на формата на лицето. Те са в състояние леко да "разтеглят" овала, но в същото време трябва да имат подходяща чупка.

Огромната брадичка, широкият или като цяло голям нос са противопоказания за тънки вежди. В тези случаи, напротив, дебелите и широки вежди ще балансират образа.

Още един аргумент против - големи и в същото време широко разположени очи: с помощта на тънки вежди няма да е възможно да се намали оптически разстоянието между тях.

Как да направим тънките вежди красиви: начини за коригиране

Не всеки има възможност да избира между широки и тънки вежди. За някои те първоначално по природа не са твърде дебели. Но можете да направите тънките вежди да изглеждат прилично. Основното правило в такава ситуация е в никакъв случай да не рисувате линии с усърдие, с натиск, получаване на смели ивици.Изглежда неестествено и "утежнява" веждите.

 1. Първо решете каква трябва да бъде формата на веждите. Мека дъга с леко издигане в средата? Или линия с извивка и остра опашка? Стремете се да направите формата лесна за четене; небрежността няма да играе във ваша полза - тя е допустима само с широки вежди. Не трябва да има случайни косми, които излизат извън границите на общия контур.

 2. За да постигнете симетрия, коригирайте веждите си със шаблон. Не е необходимо напълно да повтаряте формата на вдлъбнатината. Можете да се фокусирате върху белезите, които ви позволяват да "адаптирате" веждите към параметрите на лицето.

  С тези белези веждите ви няма да са по-дълги, по-широки или по-високи от другите, което означава, че накрая ще изглеждат спретнати. А за подробни инструкции как да използвате шаблона вижте в това видео.

 3. Когато коригирате тънки вежди с цвят, независимо дали имате светли или тъмни вежди, използвайте продукти с лека текстура. На първо място, това са сенки и прахообразни моливи.

 4. Оправянето на формата изисква не по-малко внимание. Тъй като тънките вежди по правило също са рядкост, ако космите случайно се съберат на едно място, тогава ще има празнина на друго - и ще изглежда грозно. Затова задължително нанесете поне прозрачен гел в края на грима на веждите. В случай, че не ги оцветявате с молив или сенки, можете да използвате цветен инструмент.

 5. Корекцията на тънките вежди е нещо цяло за вас? Би било много по-удобно да запазите резултата за няколко дни. За щастие има средства, чрез които това е възможно.Това, например, Maybelline New York Tattoo Brow tint, който след нанасяне се отстранява като филм. И цветът остава - и издържа около 3 дни.

Как да оформите тънки вежди: лайфхакове

 • Когато работите върху формата на тънки вежди, съсредоточете се предимно върху типа на лицето си. Закръглените със сигурност ще имат нужда от извивка, за да добавят повече графики към външния вид.

  Момичетата с овално лице се нуждаят от форма на веждите с меко "повдигане" и същото плавно "спускане" от горната точка.

  Веждите със стрелка са най-добри за тези с квадратно или правоъгълно лице.

 • След като сте избрали формата, придържайте се към най-важното правило: не рисувайте това, което всъщност нямате.Ако имате извити вежди, няма смисъл да рисувате усърдно ъгъл, докато използвате маркер за вежди - за по-голяма яснота. Трябва да се вземе предвид и даденото от природата. Тя може да е избрала формата, от която се нуждаете за вас, а желанието да следвате тенденциите само ще развали всичко.

 • Когато работите с продукти за вежди, опитайте се да не излизате извън естествения контур, дори ако сте коригирали формата с пинсети. Основният лайфхак, който ще ви позволи да постигнете естественост, е използването на метода на засенчване. С тънки щрихи ще създадете ефекта на плътни вежди и ще избегнете дефинирането на линии, което в грима на веждите рискува да изглежда вулгарно.

Идеи за стилен грим за тънки вежди

При условие, че тънките вежди са подчертани спретнато и естествено, ще има няколко възможности за хармонизиране на грима.

 1. Графични черни или кафяви стрелки с удължена остра опашка, "опънати" по целия клепач от вътрешните ъгли на очите.

 2. Опушени очи в розово-кафяво с мек преход на цветовете и акцент върху сгъвката на клепача.

 3. Подчертайте околоочния контур, създаден с мътен молив kayala.

 4. Стрелка на долния клепач: експериментирайте с грима и начертайте линия по линията на миглите отдолу. Ако останалата част от изображението е неутрална, можете да изберете ярка очна линия или молив.

Имате тесни или широки вежди? Как се чувствате от факта, че тънките вежди отново са на мода? Напиши коментар.

Категория: