Не е толкова лесно, колкото може да изглежда. Говорим за важни нюанси

Белите продукти - било то сенки, червило или пудра - имат свои собствени характеристики. За кого са подходящи, как да ги нанасяте правилно, с какви продукти за грим да комбинирате и как да избегнете евентуални грешки – на тези и други въпроси ще отговорим в тази статия.

Бяла очна линия

Най-често срещаната зона за нанасяне на бял молив е лигавият контур. За да направите очите да изглеждат визуално по-големи (особено за тези с азиатска форма на очите или дълбоко поставени очи) и по-ярки, нарисувайте лигав контур с бял молив отгоре и отдолу.

Ако имате тъмна кожа и кафяви очи, белият молив може да контрастира твърде много с тях: хармоничен грим ще се получи, ако добавите черен към бял молив и нанесете по линията на миглите върху горната и долни клепачи.

Бели моливи има в колекциите на различни марки - потърсете ги, например Urban Decay и NYX Professional Makeup.

Добре познат начин за мигновено "освежаване" на погледа и "заличаване" на следите от умора е създаването на акценти с бял молив във вътрешните ъгли на очите. Освен това може да се използва и като основа за грим на очите - в този случай засенчете горния клепач с бял молив и разбъркайте старателно, след което нанесете любимите си сенки. Цветът им ще стане по-ярък, а гримът ще издържи: бялата основа ефективно предотвратява търкалянето на сенките под очите.

Бяла подплата

Рисуването на перфектно оформени стрелки е много по-лесно с линия, отколкото с молив.

Използвайте например гел линия - и нанесете продукта с малка плоска четка за очи, за да направите стрелката по-графична и точна.

С помощта на бяла линия можете да направите и ретро грим, подобен на този, който направи Twiggy - използвайте инструмента в комбинация с тъмна спирала и течна очна линия. Нанесете щедро тъмнокафява спирала върху горните мигли (започнете със спиралата, за да не изцапате молива с нея после), С водоустойчива очна линия в същия цвят, преминете по контура на очите отгоре и отдолу и нанесете бяла подплата на лигавицата.

Ще научите за други опции за стрелки с необичайни цветове от това видео.

Бели сенки

Както при белия молив, белите сенки могат да действат като основа - в този случай е най-удобно да използвате сенки във формат молив. Нанесете ги върху целия клепач, така че цветът на сенките, които нанасяте след това, да изглежда по-ярък.

В допълнение, белите сенки могат да се нанасят под веждите като хайлайтър: основното е да ги смесите добре. Този трик ще бъде полезен и за тези, които нямат време за корекция на веждите - белите сенки ще маскират нежеланите повторно израснали косъмчета.

Бяла спирала

Най-често бялата спирала е грунд за миглите, помагайки им да придадат обем и дължина. Използвайте го, ако имате къси мигли или ако искате да извлечете повече от основната си спирала.

Бялата спирала също е добра, защото след нанасянето й се виждат по-добре местата, които трябва да бъдат покрити с цвят.

Бяло червило

Разбира се, може да бъде полезно за тематичен грим - например на Хелоуин. Въпреки това, бялото червило може да бъде полезно и в ежедневния грим.

Нанесете бяло преди цвета за по-светъл, пастелен нюанс. В този случай основното е внимателно да смесите продуктите в ъглите на устните. Този трик работи и обратното - слой бяло червило върху цветното също ще го направи малко по-светло.

Бялото червило също може да бъде полезно за омбре грим за устни - белият цвят ще работи чудесно в съчетание с всеки нюанс на червилото. Върху цвета нанесете бяло червило в центъра на долната устна с възглавничките на пръстите си и след това смесете, затваряйки устните. Друг вариант е да направите „обратно“ омбре и да подчертаете ъгълчетата на устните с бяло червило.

Бялото червило може да се използва не по предназначение - като хайлайтър. Ако имате светла или тъмна кожа, нанесете го върху горната част на скулите или всяка друга област на лицето, която искате да подчертаете. Ако кожата е тъмна, използвайте бяло червило в комбинация с хайлайтър - и го нанесете преди него, за да направите грима по-ефективен. И, разбира се, не забравяйте да запомните бялото червило, когато създавате атрактивен арт грим.

Бял коректор

Чудесна алтернатива на основния нуд коректор, който се използва, когато няма видими несъвършенства по кожата. В допълнение, този инструмент може да замени хайлайтъра - използвайте го, за да придадете блясък на определени области на лицето. Белият коректор рядко се пуска като отделен продукт - като правило този нюанс може да се намери в палитри за корекция на тона и скулптуриране (например NYX Professional Makeup Highlight & Contour Pro Palette).

Палитра NYX Professional Makeup Highlight & Contour Pro Palette

Коректор за бяло лице

Може да се използва и като хайлайтър или като допълнение към него - и да се прилага върху онези части от лицето, които искате да подчертаете в бъдеще.

Белият коректор също ще ви помогне, ако сте избрали грешен фон дьо тен, коректор или коректор (твърде тъмни са). Разредете ги с бяло, за да получите правилния цвят.

Бял прах

Бялата - прозрачна - пудра се използва най-често в последния етап от грима.

Фиксира грима, неутрализира нежеланото лъщене, визуално изглажда кожата (фини бръчки, следи от акне и разширени пори). Бялата пудра не оставя пигмент върху кожата, така че може да се наслоява без страх от ефекта на „слоеста торта“.

Нанесете бяла пудра под очите си, за да фиксирате коректора, така че да не се лющи. Освен това, ако частиците спирала се ронят, в този случай ще бъде по-лесно да ги изчистите от кожата с четка.

Бялата пудра също може да подчертае някои части на лицето: областта под веждата, скулите, изрезката над горната устна, страничните части на челото.

Освежете грима си с бяла пудра през целия ден. Важно е да използвате малка плоска четка - благодарение на формата си, тя ви позволява да "вкарате" продукта в кожата и да контролирате количеството му. Използвайте пудра, която често се прикрепя към пудрата, ако искате да постигнете най-матовия завършек, "напудрения" ефект - това едва ли е подходящо за ежедневен грим.

Бял хайлайтър

Използвайте го, ако имате много светла кожа. Перлени или перлено бели хайлайтъри са например в арсенала на Urban Decay. При продукт с такъв цвят е важно да не прекалявате и внимателно да го блендирате, ако е с кремообразна или течна текстура, а ако е сух, нанесете с четка, като изтръсквате излишното.

Urban Decay Liquid Aura Instant Glow Serum

Какъв вид бял грим използвате? Напишете коментар.

Категория: