Това е форматът, който прави този продукт за красота обект на желание. Колко функционални са пудрените топки? Нека поговорим как да използваме този руж

Опитните бютихолици не избират руж на топки, защото такъв продукт може да се превърне в украса на козметичната им чантичка (въпреки че това е добра причина да ги добавите към арсенала си).

Факт е, че с помощта на такъв руж можете да подчертаете скулите с всеки желан нюанс и да постигнете естествен резултат. Нека да поговорим за характеристиките на този инструмент, както и как да го използвате правилно.

Руж на топки - какво е това?

Това е един от форматите за освобождаване на руж (прочетете повече за продукта и другите му формати тук). В буркан - топчета от пресован прах в различни цветове. Когато вземете тази пудра с четка, нюансите се преливат един в друг. При нанасяне те буквално се сливат с кожата, а резултатът е много естествен. Най-често пигментите са допълнени със сияещи частици, които придават на кожата мек блясък.

С помощта на този инструмент можете не само да направите скулите си по-изваяни, но и да освежите тена си.

Очевидното предимство на ружа на топки е, че можете да изберете желания нюанс (или комбинация от тях) и да промените „композицията“ според ситуацията. За ежедневен грим е подходящ един набор сенки, за вечер - друг.

Друго предимство на топчетата руж е икономичната консумация. По правило средствата не са достатъчни за една година. Такава продължителна употреба е в съответствие със сроковете на годност. За продукти със суха текстура е около две години, но трябва да се спазват правилата за съхранение.

Не оставяйте буркана отворен и почиствайте четките си редовно.

Кой би подхождал на топки с руж?

За разлика от компактния руж в плоска опаковка, топките руж, съхранявани в буркан, са неудобни за носене в козметична чантичка. Това е по-скоро "домашно" лекарство. В същото време разнообразието от нюанси го прави универсален.

Що се отнася до избора на такъв руж, като се вземе предвид типът кожа, важно е да запомните, че прахообразните продукти се препоръчват за собствениците на суха кожа само ако тя е добре овлажнена. Такъв руж ще бъде много по-подходящ за момичета с нормална и комбинирана кожа.

Как да изберем топчета руж?

Тъй като пакетът съдържа топки с различни нюанси, изборът се определя от общия тон. Трябва да отговаря на вашия цветотип - с други думи, да е топъл или студен.

Ако бурканът е пълен предимно с розови топки, а бели, лилави и дори зелени ги допълват, това означава, че имате лек за студен вид. Между другото, този набор от топки може да се използва и като хайлайтър: той ще остави деликатен перлен блясък върху кожата.

За момичета с топъл цветен тип е подходящ комплект топки от кафяви, бежови, червени и коралови цветове. Такъв руж може да замени бронзант. Съветите от тази статия или този тест ще ви помогнат да вземете решение за цветотипа.

Направете теста13

Каква кожа имаш?

 • Топъл тон, по-близо до праскова
 • Студен тон, лек контраст между цвета на кожата и косата
 • Топъл тон със златисти нюанси, лек контраст между цвета на кожата и косата
 • Студен, "порцеланов" тон, голям контраст между цвета на кожата и косата
2/3

Какъв цвят е косата ти?

 • По-светъл, по-близо до златист оттенък
 • Светло русо до кестеняво, студени нюанси с пепеляви нюанси
 • Кафяво до черно. Златист или червен подтон
 • Тъмно кестеняво до черно с пепеляви нюанси
3/3

Какви очи имаш?

 • Синьо, зелено, светлокафяво
 • Синьо, сиво-синьо, сиво-кафяво
 • Лешниково, тъмнокафяво, маслинено или топло зелено
 • Средно кафяво до черно, синьо-сиво, студено зелено

© Getty

Когато избирате топки руж за ежедневен грим, обърнете внимание на съотношението на топки от ярки цветове и по-сдържани пастелни нюанси. Ако се добавят към пакета в равни пропорции, тогава резултатът ще бъде естествен.

Как да използвате топчета руж: инструкции стъпка по стъпка

Въпреки необичайния формат, този инструмент не създава много проблеми. А отговорът на въпроса как се нанася руж на топки е изключително прост. По-долу сме анализирали подробно техниката на прилагане на този инструмент.

 1. Вземете скосена четка и нарисувайте някакъв продукт върху нея, като се опитвате да докоснете топки с различни тонове и сякаш смесвате нюанси на цветна пудра.

 2. Погледни се в огледалото и се усмихни така, че ябълките на бузите ти да се появят на лицето ти. Подчертайте ги с руж. След това с друга четка - кабуки или пухкава за пудра - прелейте цвета, за да не се забелязват границите на нанасянето. Като цяло засенчването на руж в топки не се различава много от традиционното, така че можете безопасно да използвате препоръките от тази инструкция.

 3. Със същата скосена четка изчеткайте страните на челото, контура на долната челюст, брадичката, моста на носа. Освежете тена си с този трик.

Топчета руж: какво да заменя?

Ружовите топки ще очароват онези, които обичат не само функционалните продукти за красота, но и красивите.

Но любителите на практичността, този формат е по-вероятно да се разстрои, защото е неудобно да носите такъв руж със себе си. Веднага щом капакът се затвори хлабаво, на дъното на торбичката ще се появи разпръснато количество блестящи топки, които със сигурност ще се разпаднат на прах.

Можете да замените такъв руж с компактни палитри като Born To Glow Highlighting Palette от NYX Professional Makeup или Naked Flushed от Urban Decay - ефектът ще бъде идентичен, ако нанесете върху всички цветове наведнъж, като по този начин смесите прахообразните пигменти .

Но не забравяйте за блясъка - има риск да прекалите с него. Не искате да блестите по-ярко от новогодишен гирлянд, нали?

Bron To Glow Highlighting Palette от NYX Professional Makeup

Гол, зачервен от Urban Decay

Това е достойна алтернатива дори на най-добрите топчета руж. Когато се прилага, ще постигнете същия естествен резултат.

Какъв руж използвате? Напиши коментар.

Категория: