Казвам ви как да "укротите" любимата техника за грим на Ким Кардашиян

Съдържание:

 • Как да изберем скулптор?
 • Невидимо контуриране: 6 трика за красота

Контурирането навлезе здраво в живота ни, но въпросът как да го направим възможно най-естествен все още е актуален. Споделяме неочевидни съвети как да подчертаете дискретно скулите.

Как да изберем скулптор?

Преди да започнете контурирането, трябва да изберете правилния инструмент. Текстурата му определя ефекта, който можете да постигнете.

 • По-ярко изображение ще се получи, ако използвате продукт с кремообразна текстура. Такива скулптори, в пръчка или палитра, се препоръчват да се прилагат в малко количество и да се смесват с пръсти, четка или гъба. Кремообразните скулптуриращи продукти са по-подходящи за вечерен грим.

  За ръководство стъпка по стъпка как да използвате скулптора за кремава текстура вижте това видео.

 • Ако използвате скулптора в прахообразен формат, резултатът ще бъде най-естествен. Контуриращите пудри имат полупрозрачна текстура и са особено подходящи за момичета с мазна или комбинирана кожа. Това е например 3 Steps To Sculpt Face Sculpting Palette от NYX Professional Makeup.

 • Не по-малко естествен грим ще се получи, ако използвате течен скулптор - изберете продукти с матова текстура и "топъл" подтон и го нанесете с пръсти.

 • Каквато и да е текстурата, важно е да изберете правилния нюанс. Гримьорите съветват да изберете скулптор не повече от два тона по-тъмен от цвета на кожата. Ако кожата е светла или леко тъмна, дайте предпочитание на сиво-кафяви нюанси. Ако е по-тъмен, на помощ ще дойдат топли нюанси на коняк. Съмнявате се, че можете да изберете правилния и единствен нюанс? Чудесен изход е да си купите палитра. Един от нюансите е перфектен.

Невидимо контуриране: 6 трика за красота

 1. Засенчване

  Това е една от основните гаранции за естествен контурен резултат. В същото време е важно да не прекалявате със средствата и да ги нанасяте възможно най-тънко.

 2. Само най-важното

  По правило продуктите за контуриране се нанасят по периметъра на челото по линията на косата, върху „вдлъбнатините“ на бузите под скулите и върху трапчинката на брадичката.Въпреки това, не следвайте сляпо това правило. Не забравяйте, че гримът трябва благоприятно да подчертава чертите на лицето ви. Не се увличайте по контурирането, ако имате например ниско чело или „тежка“ челюст (ще намерите инструкции за гримиране за този тип лице на линка) - тези зони е най-добре да не се наблюдават.

 3. Плавен преход

  За да направите грима възможно най-невидим, не забравяйте да пренесете продукта не само под скулите, но и в други зони. Най-често линията на косата остава без внимание.

 4. Последователността е важна

  Ако използвате сух скулптор, нанесете го след завършващата пудра - в противен случай ще бъде трудно да се смеси. Ако скулпторът има кремообразна или течна текстура, трябва да се нанесе след коректора и основата, но преди пудрата.

 5. Внимание към скулите

  Нанесете скулптора върху "вдлъбнатините" на бузите, но не по-ниско - в противен случай ще постигнете резултат, който е точно обратен на желания (скулите визуално падат, а не се издигат).

  Разтушавайте с движения нагоре - в този случай гримът ще изглежда естествено.

 6. Става въпрос за лекарството

  Не бъркайте скулптора с бронзанта - вторият се нанася върху онези части от лицето, които първи реагират на ултравиолетова светлина (чело, нос, бузи) - вижте подробности тук. И не забравяйте за текстурата: изберете продукти с матово покритие и оставете блясъка, който отразява светлината, за бронзанти и хайлайтъри.

  За да затвърдите знанията си, прочетете нашите инструкции стъпка по стъпка и гледайте видеото за обучение.

Категория: