Ние анализираме подробно всички аспекти на грижата за удължените мигли: как да оцветим, почистим и коригираме

Всеки решава да си направи удължаване на мигли по различни причини. Някой не е доволен от собствената си дължина и плътност, но някой просто е уморен да си играе със спирала всеки ден.

В крайна сметка, няма значение защо сте решили да си направите удължени мигли, важно е как правилно да се грижите за тях след процедурата. В този измамен лист за красота отговаряме на най-популярните въпроси.

Къдри, обемни или водоустойчиви? Намерете идеалната си форма!Направете теста18

Кой е любимият ви грим за очи?

 • Опушени очи
 • Изобщо не гримирам очите си
 • Стрелки
 • Подчертаване само на мигли
2/8

Как избирате спирала?

 • Използвам същияот години
 • Винаги купувам нови артикули
 • Препоръчано от приятели/блогъри/медии
 • Купувам много продукти с различни ефекти
3/8

Как бихте описали миглите си?

 • Леко и кратко
 • Леко и дълго
 • Тъмно и кратко
 • Тъмно и дълго
4/8

Кой ефект на миглите ви харесва най-много?

 • Максимално естествени мигли
 • Ефект на изкуствени мигли
 • Ултра дълги мигли
 • Ултра обемни мигли
5/8

Какво мислите за удължаването на мигли?

 • Положително
 • Отрицателно
 • Предпочитам ламиниране
 • Трудно е да се каже
6/8

Кое твърдение е за вас?

 • Използвам праймер за спирала
 • Винаги избирам водоустойчива спирала
 • Винаги използвам маша
 • Нито едно от горните
7/8

Кой проблем с грима на миглите ви интересува най-много?

 • Спирала е отпечатана върху клепача
 • Бучки спирала
 • Спиралата се рони под очите
 • Спиралата не се отмива добре
8/8

Без какъв продукт можете да си представите своя грим?

 • Без основа
 • Без спирала
 • Без червило
 • Без руж или бронзант

Характеристики на удължените мигли

Удължаването на мигли е процедура, към която много момичета прибягват.

За разлика от изкуствените мигли, екстеншъните се залепват за вашите собствени мигли и издържат няколко седмици (при правилна грижа - до месец и половина).

Натрупването прави погледа по-изразителен и премахва необходимостта от постоянно използване на спирала.

Модерните мигли изглеждат като естествени мигли, така че резултатът е много естествен.

Модерните удължени мигли се различават по дължина и дебелина, могат да имат различна извивка, цвят и състав. Изработени са от изкуствени материали, но със сигурност сте чували за удължаване на мигли от самур, коприна или норка. Тези определения крият нещо съвсем различно от това, което си мислите: никой не прави мигли от естествена коприна или кожа от норка. Ето как се обозначават свойствата на изкуствените мигли: „копринените” мигли са най-тънките и меки, „норковите” са по-дебели и извити, а „самулевите” са най-твърдите и дълги. Днес обаче такива обозначения са рядкост, по-често дебелината на миглите се измерва в числа: например 0,7 или 0,10.

Можете сами да изберете извивката на миглите: например извивките J и B изглеждат естествени, а извивките D и CC са необходими за по-ефективен резултат. При удължаване вие също избирате обема на миглите и вида на удължаването - те са няколко.

Не забравяйте, че правилната грижа за удължените ви мигли не само ще удължи живота им, но и ще им помогне да останат в перфектно състояние.

В продължение на 24 часа след процедурата не се препоръчва миене, плуване, ходене на баня и сауна, за да може лепилото да изсъхне напълно.

Неправилното боравене и лепилото, което не е напълно изсъхнало, застрашават загубата на мигли, могат да причинят алергична реакция и възпаление.

Мога ли да се гримирам с удължени мигли?

С удължените мигли ежедневният грим е по желание, тъй като погледът остава ефектен и изразителен дори без грам спирала или сенки.

Но ако все пак искате да продължите да използвате грим, не забравяйте, че гримът с удължени мигли има свои собствени характеристики и налага определени ограничения.

Мога ли да използвам спирала върху удължените си мигли?

Много момичета след удължаване се чудят дали е необходимо да боядисват мигли със спирала. Ние отговаряме: възможно е, но изобщо не е необходимо.

Удължаването вече ще направи вашите мигли дълги и плътни, а ефектът от спиралата ще ви се стори по-незначителен.

Боядисването със спирала си струва, когато искате да създадете специален грим с ярък акцент върху очите и да постигнете уау ефект.

Друг често задаван въпрос: каква спирала може да се нанася върху удължените мигли? Важно е да знаете, че първата попаднала спирала от козметична чантичка няма да свърши работа. Съставките на спиралата могат да „разтворят“ лепилото и вашите мигли вече няма да се задържат, така че трябва да изберете спирала без масла в състава. Опции за спирала за удължени мигли можете да видите тук.

Как се използват сенки за очи?

В този случай, както и при избора на спирала, е важно да гледате и състава. Професионалистите не препоръчват използването на течни сенки, тъй като те също могат да съдържат компоненти, които разтварят лепилото.

Затова изберете сухи сенки - тук няма ограничения.

Съвет! Не използвайте устойчиви продукти за красота: те усложняват процеса на премахване на грима.

Как се рисуват стрелки?

Когато рисувате стрелки, трябва да внимавате и да избягвате да докосвате молива или очната линия до ставите на миглите.

Останалата част от процеса е същата като рисуването на стрелки върху очите с естествени мигли. Не забравяйте, че удължените мигли вече привличат достатъчно внимание към очите, така че внимавайте с допълнителния грим.

С твърде много грим или твърде ярки и широки стрелки ще изглеждате неестествено.

Как правилно да четкате удължените мигли?

Една от основните задачи при грижата за удължените мигли е редовното им разресване.Придвижвайки се от основата нагоре, опитайте се да не докосвате линията на растеж, тъй като това може да попречи на надеждното закрепване. При избора на четка разчитайте на индивидуалните характеристики на удължените мигли – съобразете се с техния обем, дължина и плътност.

Защо да миете удължените си мигли?

Удължените мигли често се заплитат, особено след душ или сън. За да станат отново дълги, извити и обемни, трябва да се разресват.

Колко често трябва да четкате удължените си мигли?

Честотата зависи от вида на миглите. Средно миглите ще трябва да се разресват няколко пъти на ден. Важно е да запомните, че в първия ден след процедурата е по-добре изобщо да не ги докосвате, за да може лепилото да изсъхне добре.

Ако не можете да намерите четка сами, потърсете помощ от консултант в магазина: те ще ви помогнат да я изберете, като вземете предвид характеристиките на вашите мигли. Не използвайте пръчица за спирала, тъй като нейните груби влакна могат да повредят вашите удължени мигли.

Още едно важно правило: можете да разресвате само сухи мигли. След душ е най-добре леко да подсушите миглите си с кърпа и да изчакате, докато изсъхнат естествено.

Как се мие с удължени мигли?

Козметолозите казват, че водата и водните процедури не вредят на удължените мигли. Дори дълъг престой във вода (например в басейн) няма да повреди мокрите мигли, ако спазвате основните правила за грижа. Основното нещо е да не търкате очите си с ръце и да избягвате да докосвате миглите с много гореща вода.

Как да миете косата си с удължени мигли?

Най-важното е да избягвате попадането на шампоан върху миглите, тъй като това може да повреди лепилната основа. Като цяло съставът на шампоана не е опасен за нея, така че не трябва да променяте нищо в обичайната процедура за измиване на косата.

Как да миете лицето си?

Принципът е същият: избягвайте прекомерния контакт с миглите и не търкайте очите си.Отделно си струва да обсъдим средствата за измиване. Средствата за премахване на грим, както и декоративната козметика, не трябва да съдържат масла в състава. Също така трябва да избягвате тоници и лосиони, съдържащи алкохол.

Премахването на грим при наличие на удължени мигли е още по-труден процес от нанасянето му, тъй като много от обичайните средства за премахване съдържат масло. Препоръчваме да използвате мицеларна вода, като сте проучили състава преди покупка. Навлажнете памучен тампон с мицеларна вода и внимателно го прекарайте върху клепачите, третирайте зоната около очите. Спиралата трябва да се отстранява със затворени очи по посока на растежа на миглите.

Правилна корекция: как се прави?

Корекцията на мигли е задължителна процедура, която трябва да се извърши 2-4 седмици след удължаване. Обикновено периодът зависи от това колко точно спазвате правилата за ежедневна грижа, както и от скоростта на растеж на естествените мигли. За да определите кога трябва да коригирате, помислете дали сте използвали тежки кремове или продукти за грим с масла, дали сте имали екстремни температурни промени и колко често сте били в контакт с вода.

Друг фактор е типът разширение. Ако сте избрали удължаване на снопове, първата корекция ще бъде след 2-3 седмици, ако сте избрали удължаване на мигли - след месец. След 3-4 корекции миглите трябва да се отстранят и удължаването да се повтори.

Правила за сън

По време на сън най-често се получава увреждане на изкуствените мигли, тъй като не можем да контролираме външните контакти.

 • Ако имате удължени мигли, препоръчително е да спите настрани или по гръб, като избягвате контакт на лицето с възглавницата.

 • Много момичета обичат маски за сън и други аксесоари - и в някои случаи това не е просто любим навик за красота, а необходимост. При удължаване на мигли е по-добре да не ги използвате, тъй като миглите ще бъдат постоянно изложени на контакт с материала и могат да се повредят.

 • Трябва да споменем и нощния крем: опитайте се да го нанесете далече от очите, така че в никакъв случай да не докосва миглите и лепилната основа. Също така внимателно проверявайте състава на кремовете, като предпочитате немазните продукти.

Колко често мога да получавам екстеншъни за мигли?

Можете да възстановите миглите веднага след като майсторът е премахнал предишните. Много момичета изобщо не си правят почивки, но има ситуации, в които е по-добре да изчакате малко с възстановяването. В какви случаи си струва временно да се откажете от процедурата?

 1. Ако вашите естествени мигли изглеждат по-зле

  След премахване на удължените мигли, вашите естествени мигли ще изглеждат къси и тънки, за разлика от гъстите и дълги мигли, с които вече сте свикнали.За да оцените обективно състоянието на вашите мигли, направете ги снимка преди удължаване и сравнете. Ако миглите ви са станали по-тънки или по-редки, вероятно не сте попаднали на най-съвестния майстор. Трябва да изчакате възстановяването на естествените мигли и след това да се свържете с друг специалист.

 2. Ако удължаването на миглите провокира алергична реакция

  Тук можете да добавите различни заболявания: конюнктивит, ечемик и други. Може би разширението не е подходящо за вас поради индивидуалните характеристики на тялото.

 3. Ако сте направили разширения за обем

  Двойните или тройните екстеншъни оказват по-голям натиск върху естествените мигли, така че се препоръчва да премахнете екстеншъните след максимум три седмици и да не ги поставяте отново месец или два.

 4. Ако се чувствате неудобно

  Удължаването не е универсална разкрасителна процедура, която подхожда на всеки. Може би не сте готови да се грижите за миглите си или сте объркани от броя на ограниченията: в този случай не се колебайте да се върнете към естествените мигли.

Топ 6 грешки в грижата за миглите

Основната грешка на момичетата е, че не приемат достатъчно сериозно правилата за грижа за удължените мигли у дома.

Нашият контролен списък за грешки ще ви помогне да разберете дали трябва да промените нещо в ежедневната си грижа за кожата. И така, ето топ 6 на най-големите пропуски.

 1. Често търкате очите си или просто докосвате миглите си.

 2. Използвате мазни кремове, масла и лосиони и тоници на алкохолна основа.

 3. Извивате удължените си мигли с маша.

 4. Вие сте небрежни, когато премахвате грима.

 5. Спиш с лице във възглавницата.

 6. Не коригираш навреме.

Лайфхакове от професионалисти

Какво друго можете да посъветвате тези, които са решили да удължават миглите? Ето професионалните съвети.

 1. Купете специална четка и мийте редовно миглите си с нея. И не само след сън, когато са леко объркани, но и за профилактика по няколко пъти на ден. Така че можете да сте сигурни в техния безупречен външен вид.

 2. Има продукти, които предотвратяват разтварянето на лепилото и окапването на миглите.

 3. Има специални продукти, които имат положителен ефект върху растежа на естествените мигли. Не забравяйте, че не само удължените мигли се нуждаят от грижа.

 4. Изберете вида на удължаването, като вземете предвид индивидуалните характеристики на вашите мигли. Чувствайте се свободни да задавате въпроси на майстора за това, което ви подхожда най-добре.

 5. Изберете удължени мигли според начина си на живот. Ако сте любители на спорта и на открито, двойният обем и D извивката едва ли ще ви подхождат.Ако, напротив, сте чест посетител на партита и светски събития, ефектните мигли ще допълнят визията ви.

Правили ли сте някога удължаване на мигли? Разкажете ни за вашия опит.

Категория: