Сезонът и типът кожа - тези фактори до голяма степен определят избора на един или друг фон дьо тен, или по-скоро една или друга негова текстура. Нека поговорим за критериите за избор по-подробно

Съдържание:

  • Фон дьо тен с лека текстура
  • Фон дьо тен с плътна текстура

Днес много момичета знаят, че в една козметична чантичка трябва да има различни основи; поне две - за лятото и зимата.В горещия период не искате да „претоварвате“ кожата, но в студа искате да я защитите възможно най-добре от сух мразовит въздух, а плътните кремове са незаменими в този случай. Нека ви кажем от какво да се ръководите, когато избирате основа по текстура.

Фон дьо тен с лека текстура

Най-леките фон дьо тени са тези с течна текстура: те покриват кожата с полупрозрачен воал, който изравнява тона, изглаждайки малките цветови "несъответствия" .

Тази опция е добра за собствениците на нормална кожа, която не е склонна към обриви; рядко се нуждае от сериозна корекция и, като правило, коректорът се справя с временните несъвършенства.

Fluids са козметични продукти с почти течна консистенция, но сред фон дьо тените има кремове с лека текстура. Например L'Oréal Paris Alliance Perfect "Perfect Merger" , който вече сме тествали.

В случая с този крем няма защо да се страхувате от ефекта на маската; напротив, можете да сте сигурни, че покритието ще бъде много естествено. Основното е да приложите продукта правилно. Ще намерите всички трикове в този видео урок.

Едва забележим слой от този крем ще скрие надеждно несъвършенствата поради наличието на микропигменти във формулата. Те са отговорни за факта, че продуктът буквално се слива с кожата, визуално изглаждайки неравномерния тон и релеф.

Флуиди и кремове като Alliance Perfect "Perfect Fusion" са най-подходящи за летния сезон, но ако няма видими кожни проблеми, то продуктите с лека текстура могат да продължат да ви служат и през зимата. Между другото, можете да прочетете за избора на тонални кремове за лятото тук.

Фон дьо тен с плътна текстура

Плътните, плътни тонални продукти са по-необходими за тези, които се притесняват от забележима неравномерност на тона, зачервяване, пъпки и други фактори, които нямат най-добър ефект върху външния вид.

Тези основи са издръжливи. По правило те се създават, като се вземат предвид особеностите на мазния тип кожа и не "плуват" в условия на активно производство на себум, контролират нежелания блясък и поддържат безупречен вид на кожата за дълго време.

В това видео ще научите повече за това как да маскирате несъвършенствата по кожата.

Тези продукти се характеризират с висока концентрация на пигменти и сравнително икономичен разход.

През есента и зимата фон дьо тенът с плътна текстура може да бъде добро решение за всеки тип кожа - в студено време той ще й осигури защита и комфорт. Повечето от тези продукти съдържат грижовни съставки (между другото, Alliance Perfect съдържа масла, както и витамини Е и В6).

Кой фон дьо тен с плътна текстура бихте нарекли най-добрия? Имате ли любим лек фон дьо тен? Напишете отзив в коментарите.

Категория: