Изборът в полза на жълта рокля не е толкова задължителен, колкото изисква проява на въображение - трябва да помислите върху грима в детайли, така че този слънчев нюанс да подчертае красотата ви колкото е възможно повече

Жълтата рокля не може да се нарече универсална, за разлика, да речем, от черната. Но с негова помощ можете да създадете ефектен и запомнящ се образ.

За завършен образ е важно да изберете подходящия маникюр, стайлинг и грим към тоалета. С грима ще бъде най-трудно: ще трябва да вземете предвид съвместимостта на нюансите не само с тоалета, но и с външния вид. Ще ви кажем как да накарате грима да се превърне в черешката на тортата.

Какви нюанси да изберете за грим за жълта рокля?

Жълтият цвят се съчетава добре с ярки нюанси от слънчевата гама изгрев-залез - например оранжево и червено.

В същото време има и контрастни нюанси, които ще изглеждат хармонично съчетани с жълто. Говорим за синьо, синьо, лилаво, зелено.

Яркостта на жълтия цвят го прави самодостатъчен, така че в едно изображение той се "разбира" или с приглушени нюанси на други цветове, които нежно, ненатрапчиво ще го допълнят, или с други еднакво наситени цветове, които могат да издържат състезание и балансиране на резултата.

Сред нюансите, които не се различават по интензивност, за грим, който успешно допълва жълта рокля, можете спокойно да изберете бежово, златист пясък, праскова, бледо розово. Ако искате да използвате контрастни цветове, но предпочитате по-малко плътно покритие, нанесете нюанси на синьо, синьо или зелено в полупрозрачен слой.

Романтичен грим за жълта рокля за блондинки

Русите момичета трябва да използват контрастни нюанси, за да не останат незабелязани деликатните ви черти. Ако направите минимален грим без грим, съществува риск жълтата рокля, която така или иначе ще бъде основният елемент на изображението, да отвлече вниманието от естествената красота. Ето защо с такова облекло в грима са необходими акценти - дори ако резултатът трябва да е мек и романтичен.

 1. Сияещи стрели

  Подчертайте вътрешния контур на очите със светлокафяв коджъл, а линия на горния клепач очертайте с течна очна линия в розово или златисто лилаво. Това е печелившо решение за блондинки. Дори в ежедневния грим, тази техника ще добави едновременно празнична нотка и романтика.

 2. Розова мъгла

  За да направите акцента върху очите дискретен, но в същото време изразителен, направете сянка в гънката на клепача с помощта на блестящи нюанси на розово. Засенчете малко по-ярък нюанс по линията на миглите.

  Завършете грима си, като нанесете два слоя кафява спирала върху миглите си.

Стилен грим за жълта рокля за брюнетки

Брюнетките трябва да се ръководят от съвсем различна стратегия: прекалено ярките акценти в комбинация с жълта рокля може да се окажат излишни, като се има предвид, че тъмната коса вече се откроява на жълт фон. Така че голият грим ще бъде доста успешен в този случай. В същото време гримът с наситен нюанс на червилото ще изглежда хармонично. Изборът на грим зависи от повода.

 1. Грим с кафяво котешко око

  Кафявият нюанс дава изключително изразителен резултат (стрелките, които „изпъват“ очите, правят грима още по-ефектен). Този акцент не нарушава хармонията - гримът пасва идеално на цвета на косата, а жълтата рокля остава основният елемент на образа.

 2. Розово червило върху устните

  Фуксия, неоново розово - изберете нюанса, който най-добре подхожда на вашия тон на кожата. И е достатъчно да подчертаете очите със спирала.

Вечерен грим за жълта рокля

В грима за жълта рокля много (ако не и всичко) определя избора на цветове. Уловката е, че нюансите, които вървят добре с тоалет, могат да се конкурират с индивидуалните ви черти на лицето, като например цвета на очите.

Това е особено важно да имате предвид, ако планирате да създадете вечерен грим с акцент върху очите.

Сини очи

Можете да подчертаете сините очи със сини нюанси, но вероятно е по-добре да не използвате нищо друго освен тях - други студени цветове забележимо ще противоречат на слънчевата нотка на жълто. Идея за грим със сини стрелки ще намерите в нашето видео.

Ако искате да се справите без контрасти, обърнете се към лайнерите и сенките в златисти нюанси: те ще се съчетаят успешно както с роклята, така и с цвета на очите.

Зелени очи

Момичетата със зелени очи, които избират жълта рокля за вечерно излизане, могат да се гримират със същия зелен цвят. Създайте опушени очи с метални зелени сенки за очи. Допълнете ги със златист нюанс за красив градиент.

Широките стрелки от тези цветове ще подхождат повече на тези, които обичат графичния грим. Друг начин да обърнете внимание на цвета на очите е да нанесете класическо червено червило върху устните. Между другото, тя също се римува перфектно с жълта рокля.

Кафяви очи

Вечерният грим за кафяви очи ще бъде печеливш, ако използвате нюанси на бежово-кафяво.

Ако средствата са с блясък, тогава изображението определено ще се окаже вечерно. Благодарение на сияйните текстури очите ви също ще заблестят.

Фокусирайте се върху контура на очите - подчертайте го с кафяв каял. След това нарисувайте стрелки и леко потъмнете външните ъгли на клепачите. Подчертайте вътрешните с блестящи светлобежови сенки. Можете също да използвате хайлайтър.

Дневен грим за жълта рокля

Розово

Заложете на свежестта на образа с помощта на нюд грим: смесете розовия руж с полупрозрачен слой, нанесете деликатен нюанс на отенък върху устните.

Полезни съвети за създаване на естествен грим ще намерите в това видео.

Удобно е да използвате продукт с двойна употреба като Baby Lips Balm and Blush от Maybelline New York - хармонията на нюансите ще бъде сто процента.

Оцветяване на мигли със спирала. Ако трябва да подчертаете очите малко повече, очертайте вътрешния контур с кайал, чийто нюанс трябва идеално да повтаря цвета на спиралата.

Класически елементи

Доказани трикове за красота като черни стрели също няма да ви подведат. Начертайте тънки линии по линията на горните мигли, след което нанесете спирала.

Завършете грима си с прозрачен балсам за устни или кадифено червило в естествен прахообразен нюанс - можете лесно да го намерите в колекцията Lip Lingerie от NYX Professional Makeup.

Акцент с гънки

Класическите опушени очи са по-скоро елемент от вечерната визия. Но ако създадете мъгла в областта на гънките, това не противоречи на правилата за дневен грим. Резултатът изглежда като естествено затъмнение, игра на светлина и сянка, придаваща изразителен 3D ефект. Изберете бежово-кафяви средни тонове.

Последният щрих е розово-кафяво червило. Ако покритието е полупрозрачно, цветът на устните ще изглежда ярък "естествено" .

Можете да намерите още вдъхновяващи идеи за грим за жълта рокля на личните страници на бюти блогъри и гримьори.

И потърсете идеи за грим за рокли в други нюанси в тези материали:

 • Грим за бежова рокля: нюанси и техники
 • Какъв грим ще допълни успешно лилава рокля?
 • Грим за бяла рокля: правила и нюанси

Налагало ли ви се е да се гримирате за жълта рокля? Напишете как се е получило изображението в коментарите.

Категория: