Бронзови сенки, лек загар и карминово червено червило: пробване на образа на Елена Прекрасната

Вече усвоихме американски и френски, японски, корейски, испански и руски варианти за грим. Днес ще ви разкажем подробно как да се гримирате сами в гръцки стил.

Характерни черти на гръцкия грим

Няма строги канони за това как точно трябва да изглежда гръцкият грим: момичетата в съвременна Гърция се гримират по различни начини. Най-вероятно в главата ви се появява образът на древногръцката богиня - изсечени скули, широки естествени вежди, сияйна загоряла кожа, изразителни очи.Ще се съсредоточим върху него, когато създаваме този грим.

Гръцки правила за грим

Атина, Пенелопа, Афродита, Ариадна - изберете пример за подражание сред най-близките ви по характер и образ героини от гръцката митология. И когато подготвяте грима, следвайте нашите съвети.

Тон и контур на лицето

Гръцките момичета, като правило, имат тъмна кожа по природа, което не може да се каже за повечето жители на Русия. Ако имате порцеланова или бледа кожа, не се опитвайте да я оправите с тъмен фон дьо тен. По-добре гледайте нашия видео урок за това как да направите лицето си тен с други продукти за грим.

За да направите лицето да изглежда аристократично изсечено, като тези на древни статуи, гледайте друг видео урок за основите на скулптурата.

Вежди

В гръцкия грим веждите трябва да се забелязват - дебели и широки са добре дошли. Изсветлете ги малко с молив и фиксирайте с прозрачен гел за вежди.

Но в същото време веждите трябва да изглеждат естествени, така че ако сте тънки и светли по природа, не трябва да използвате тъмен маркер: по-добре е леко да оцветите космите с оцветяващ гел.

Очи

Гръцкият грим е страхотен за нюанси от "скъпоценната" гама - злато, мед, бронз, сребро. В същото време гримът на очите трябва да остане нежен, така че прекалено тъмният опушен цвят е забранен. Но леката топла мъгла само ще украси изображението: дайте предпочитание на лъчистите текстури. По-долу са дадени някои добри примери за сиви, сини, зелени и кафяви очи.

Между другото, можете да добавите грим в гръцки стил с красиви необичайни стрелки, но такова изображение определено ще падне от категорията „всеки ден“. Но за Хелоуин или тематично парти е перфектно.

Устни

Гръцкият грим е случаят, когато класическото алено или горещо розовото червило може да развали всичко. Когато създавате грим в гръцки стил, изберете спокойни нюанси на кафявото или нюд палитра.

Как да си направим грим за гръцка богиня?

Гръцкият грим е добър избор поради няколко причини. Първо, изглежда доста неутрално, така че е подходящо и за офиса, и за тематично парти (ако е допълнено с подходящ костюм), и за дипломиране или Нова година. Второ, много е лесно да го повторите у дома, като използвате само продукти от основна козметична чантичка. Следвайте стъпка по стъпка фото инструкции!

 1. Нанесете овлажнител, грунд за грим и балсам за устни. Изчакайте, докато тези средства се усвоят правилно.

 2. Разнесете фон дьо тен с доста плътна текстура върху цялото лице. Използвайте коректор върху кожата под очите. Безупречната кожа е толкова важна за гръцкия грим, колкото и за всеки друг.

 3. Нанесете златни сенки за очи със силен блясък върху целия движещ се клепач, прелейте ги правилно в гънката.

 4. С тъмнокафяви сенки (също със силен блясък) подчертайте долния клепач. С тях нарисувайте стрелка върху горния клепач и нарисувайте линия по линията на растеж на горните мигли. Смесете стрелката, за да "размиете" границата със златни сенки.

 5. Подчертайте вежди с молив, фиксирайте формата с прозрачен гел.

 6. Гримирайте горните и долните мигли със спирала.

 7. Използвайте бронзант вместо руж. Нанесете го според схемата, която най-добре отговаря на вашия тип форма на лицето.

 8. Нанесете подходящо червило на устните си. Използвахме блестящо кафяво-бордо: това би било подходящо за вечер навън.

 9. Образът в елински стил по-скоро дори не е специален грим, а специфична разпознаваема прическа. Съберете косата в така наречената гръцка ролка и добавете лента за глава или превръзка.

Гръцка визия за всеки ден

В зависимост от нюансите и интензивността на нанасяне, гримът в гръцки стил може да бъде както празничен, така и ежедневен.

 • През лятото добавете повече цвят към визията си, направете цветен грим за клепачите, допълнете го с неутрален тоалет и спретната прическа.

 • Плитките също вървят добре с грим в гръцки стил: този външен вид може да бъде и небрежен.

 • Гримът в бронзови нюанси и гръцката прическа са идеални за отворена лятна рокля.

Старогръцки идеи за сватбен грим

Гръцкият грим е много търсен сред булките, което не е изненадващо: този женствен и деликатен грим е идеален за сватба. По-долу има пет снимки, които могат да ви вдъхновят да създадете подобен външен вид на вашия голям ден.

Гримирали ли сте се някога в гръцки стил? Кажете ни!

Категория: