Обясняваме защо черната очна линия е полезна не само за момичетата и предоставяме инструкции стъпка по стъпка за емо грима

Съдържание:

 • Характерни черти на емо грима
 • Емо грим стъпка по стъпка: стъпка по стъпка фото урок
 • Трагичен емо грим за момчета
 • Емо грим за момичета за всеки ден
 • Преглед на козметика за създаване на емо грим

Емо субкултурата е позната на мнозина. Въпреки това, не всеки знае за характерните черти на грима в този стил. Нека да го разберем стъпка по стъпка.

Характерни черти на емо грима

Гримът в емо стил, подобно на изображения в духа на други субкултури, има свои собствени характеристики. Първият е перфектният тон на кожата. В крайна сметка гримът ще бъде доста активен, което означава, че всяко зачервяване ще стане по-забележимо, ако не се маскира. Фон дьо тенът и коректорът ще ви помогнат с това.

Задължително разнесете последния под очите и с него точково маскирайте несъвършенствата по кожата. Как да "изтриете" синини, показахме в това видео.

Друга характерна черта на емо грима са изразителните очи. Кръговият удар и широките стрелки ще ви помогнат да постигнете това.

Емо грим стъпка по стъпка: фото урок

Пригответе необходимата козметика:

 • Фон дьо тен Fit Me, Maybelline NY,

 • Maybelline New York EyeStudio Lasting Drama Gel Eyeline 24H,

 • Giorgio Armani Precision Brow – черно,

 • Спирала Helena Rubinstein Lash Queen Fatal Blacks.

Сега следвайте нашите препоръки стъпка по стъпка.

 1. Емо гримът изисква внимателна подготовка на лицето. Избършете кожата с тоник, нанесете овлажняващ крем и изчакайте няколко минути, докато се абсорбира. След това изравнете тена си с основа, която подхожда на тена на кожата ви. Ако планирате да направите преувеличен грим в емо стил (например за тематично парти), можете да използвате основа, която е по-светла от обичайния ви нюанс.

 2. Скулптурирайте леко с тъмнокафяв крем или сух коректор, подчертайте скулите, темпоралните кухини, нежно смесете границите, както е на снимката.

 3. С черна гел очна линия нарисувайте контурите на лигавицата на очите отгоре и отдолу, изрисувайте пространството между миглите и също очертайте очите по контура. Преди очната линия да е изсъхнала и стегнала, смесете малко краищата с малка естествена или изкуствена четка.

 4. Нанесете очната линия със сухи черни сенки и също смесете малко границите. Лакирайте миглите си с черна спирала.

 5. Подчертайте веждите си с молив, за да ги направите възможно най-изразителни.

 6. Добавете капка прасковен или розов руж към скулите си и нанесете светлобежов или розов гланц върху устните си.

  Изображението е готово!

Трагичен емо грим за момчета

Гримът за момичета може да бъде много разнообразен. Гримът за момчета винаги е известен риск. А грим в емо стил - още повече. Важно е да не прекалявате. Повярвайте ми, има възможности за тези, които искат да изглеждат мъжествени.

 • Изравняване на тена на кожата. Изберете продукт с лека текстура, така че да е незабележим на лицето, но да прикрива добре несъвършенствата.

 • Не е забранено да експериментирате с черна очна линия - например прелейте я по околоочния контур.

 • Не забравяйте кайала, в противен случай гримът на очите ви ще изглежда незавършен.

 • За да придадете текстура на лицето и да го направите по-изразително, смесете тъмния скулптор под скулите.

Ако искате да създадете още по-изразителен външен вид, можете да почерпите вдъхновение от инструкциите стъпка по стъпка по-горе. Благодарение на нюансите от тъмната гама, този емо грим е доста подходящ за мъже. Но все пак ви съветваме да откажете руж и блясък - без тях изображението ще се окаже по-брутално.

Емо грим за момичета за всеки ден

По принцип емо гримът не може да се нарече твърде активен и предизвикателен. Следователно е доста подходящ за всеки ден. А за да стане още по-мек, ще помогнат няколко трика.

С кафяви очи можете да замените черната очна линия с кафява или да направите засенчване със сенки за кафе - по този начин изображението ще изглежда по-спокойно, а цветът на очите ще стане по-изразителен.

За синеоки и зеленооки хора, сивите или сребристи сенки ще осигурят същия ефект.

Преглед на козметика за създаване на емо грим

Емо гримът ще изисква определен набор от инструменти. Сред тях са черна очна линия, руж и сенки от тъмни нюанси, които ще ви помогнат да създадете тъжен, но романтичен външен вид. Говорим за най-подходящите според редакцията.

 • Очна линия Superstar, L'Oréal Paris

  Очната линия във формат флумастер ви позволява да разпределите равномерно продукта и да рисувате дори най-тънките стрелки благодарение на удобния апликатор. Гъвкавата основа улеснява управлението на посоката.

 • Fresh Cushion Blush, Shu Uemura

  Има много нюанси в палитрата на този руж. За дръзка емо визия препоръчваме да изберете бледо розово. Те ще помогнат за създаването на романтичен външен вид, но в същото време няма да отвличат вниманието от яркия грим на очите.

 • Палитра сенки за очи Born to Run, Urban Decay

  Тази палитра сенки за очи има всичко необходимо, за да създадете емо външен вид. С тъмните сенки подчертайте контура на очите и сгъвката на клепача. И използвайте ярки цветове за засенчване.

Бихте ли се осмелили да се гримирате? Споделете вашето мнение в коментарите.

Категория: