Дори и тоалетът ви да говори сам за себе си, гримът не бива да се възприема като спомен. Може би именно той ще завърши образа

Измислянето на красива визия в детайли, базирано на цвета, стила и цялостния стил на тоалета, не е лесна задача: в случай на коралова рокля, например, фактът, че нейният нюанс граничи с яркост и пастелна мекота създава трудности.

Така че интензитетът на грима ще трябва да се коригира въз основа на вашия цветен тип като цяло, а също и цвета на косата и очите ви в частност.

Какви нюанси да изберете за грим под коралова рокля?

Коралът винаги хваща окото, но в същото време не е такъв „блясък“ на цвят, както е при червеното. Ето защо, когато създавате грим, вземете предвид характеристиките на външния вид - така ефектните брюнетки няма да се нуждаят от акценти като опушени очи или лъскав лак за устни. Яркото червило ще бъде достатъчно.

Но блондинките, напротив, ще се нуждаят от грим, който няма да им позволи да се „загубят“ на фона на роклята. Имайте това предвид и започнете с избора на вашия грим. Голи люспи, кафяви сенки или молив, прасковен руж определено ще ви бъдат полезни. За устни изберете червен, розов неон, същия коралов нюанс или, например, напълно прозрачен балсам, който придава на устните мокър блясък и визуален обем. А ако предпочитате контрастни решения, потърсете синя, зелена или тюркоазена очна линия.

офис грим за коралова рокля за брюнетка

Ако сте готови да разнообразите гардероба си в офиса с коралова рокля-калъф, можете лесно да изберете подходящата визия за красота: изчистените, строги линии на такова облекло диктуват естеството на грима, който ще го допълва изгодно. Изберете графики и матови текстури - това е бизнес стилът в грима.

  1. Подчертайте линията на миглите със заострени стрелки - черни или например кафяви. За да подчертаят повече очите, брюнетките могат да подчертаят вътрешния контур на очите с кайал, който да подхожда на линията.

  2. Изработете контура на миглите с каял - отново черен или кафяв. Оцветете миглите си. Как да го направите правилно, казахме в това видео.

  3. Нанесете матово червило върху устните си. Сред най-успешните цветове за тази комбинация са голи, прасковени, карамелени, червено-кафяви (по-добре е да вкарате последните в кожата с върховете на пръстите си, така че покритието да не се окаже „тежко“ - този ефект е най-добър избягва се с коралова рокля).

Ярък грим за коралова рокля за блондинки и блондинки

Момичетата с руса коса обикновено изглеждат страхотно в коралови нюанси, но има проблем: чертите им избледняват на ярък фон. Това означава, че не можете без ефектни цветове в грима.

  1. Червени или неоново розови устни с кадифено матово покритие са акцент, който наистина може да помогне. Поставете хайлайтър върху „отметката“ на устните.

  2. В този случай не е нужно да подчертавате очите с цвят - достатъчни са блестящи перлени сенки върху движещия се клепач, както и спирала, нанесена на два слоя.

  3. Ако искате да подчертаете повече очите си, графиките отново ще ви помогнат - нарисувайте стрелки, като изберете очна линия, която благоприятно подчертава цвета на очите ви: лилаво, синьо, тюркоазено, медночервено или дори розово с блясък.

  4. Друга възможност е да създадете грим за очи в червени тонове: например котешко око или стрелки.

Грим за всеки ден, който ще допълни кораловата рокля

Гримът ще зависи не само от нюанса на роклята, но и от характеристиките на външния вид - например цвета на очите.

Кафяви очи

За момичетата с кафяви очи гримьорите съветват да избират продукти с блестяща метална текстура: това работи много по-добре от потъмняването на грима с черни и сиви опушени очи. Мъгла от тъмносини, лилави, изумрудени, тюркоазени или, да речем, бордо сенки е чудесен избор.Основното е да са с блясък.

Същите сенки могат да се използват за рисуване на стрелки или създаване на опушени очи. И все пак нюансите на кафявото са по-добре комбинирани с коралов цвят.

Друго решение е да подчертаете устните си с червено или ярко коралово червило. При този сценарий използването на ярки цветове в грима на очите вече не си струва.

Сини очи

Ако имате сини очи, препоръчваме да подчертаете изразителния им контраст с нюанса на роклята. Необходимо е да се подчертае синьото на очите - бял каял, нанесен по вътрешния контур, ще се справи с това.

Можете да рисувате графични стрелки с бяла очна линия. Това е опция за тези, които са готови да експериментират в ежедневния грим.

Ако сте по-консервативни, тогава визуално "разтегнете" очите си, като им придадете бадемова форма, като в същото време синята очна линия и синята спирала могат да направят цвета им по-ярък - те хармонично се вписват в рамката на casual изглежда.

Можете да го направите по друг начин: направете „грим без грим“ - на фона на бежовите тонове сините очи определено ще се откроят. Създайте лека сянка със средно кафяв нюанс в гънката на клепачите, докоснете миглите. Готово!

Зелени очи

Зеленооките хора имат същата ситуация: те се нуждаят от акцент, който може да привлече вниманието към очите им. Важно е елементите на грима да не спорят с цвета на роклята. Подходящо зелено (само то трябва да се различава по нюанс от сянката на очите), тъмно кафяво, сиво, сребристо.

Винените нюанси също ще изглеждат хармонично. Съчетават се добре с цвета на роклята. Не се страхувайте да ги добавите към ежедневния си грим: просто ги нанесете на един слой и се смесете в мека мъгла - няма да е "твърде много" .

От какво най-често изхождате, когато създавате грим - от тоалета или чертите на външния вид? Напиши коментар. И ако не се спрете на такава ярка визия, тогава прочетете какъв грим да направите с по-неутрални бели и бежови рокли.

Категория: