Боядисването в червено може да бъде задължително за себеизразяване. Но дали в този случай е необходим и изразителен грим? Нека да го разберем

Правилото за един акцент важи не само за грима: всяко изображение като цяло се нуждае от един ярък детайл, който да създаде впечатление за обмислен и хармоничен. Ако има няколко акцента, те не трябва да спорят помежду си. В този смисъл за момичетата с червена коса може да бъде трудно да изберат правилния грим.

Нека ви разкажем повече за това какъв може да бъде гримът, който "сприятелява" червената коса.

Трудно ли е да съчетаеш грима с червена коса?

Ако едно момиче има червена коса, основната трудност при избора на грим е да не претоварвате изображението с цветя.

Черно и кафяво, бежови тонове, сребро и злато, мед и бронз, зелено, синьо, смарагд, бордо, слива са перфектно съчетани с червеното. Вдъхновение за грим с тези нюанси можете да намерите на снимката по-долу.

Важно е да претегляте плюсовете и минусите през цялото време, за да разберете например, че червено или винено червило може да превърне образа в предизвикателен.

Наситените нюанси са по-подходящи за грим на очите. Но спазвайте мярката: стрелите, широки през целия клепач, в комбинация с червена коса, ще изглеждат вулгарни. Необходими са тънки линии, полупрозрачни покрития. Забележими акценти могат да бъдат създадени и с помощта на класически неутрални цветове като черно и кафяво.

Що се отнася до грима на устните, по-добре е да избягвате червени нюанси, в противен случай рискувате да получите образа на вамп. Приглушените цветове и матовите текстури (как да ги използвате, между другото, говорихме тук) ви позволяват да постигнете забележим, но дискретен резултат - точно това, от което се нуждаете с червена коса.

Не забравяйте за корекцията: използвайте руж и, ако желаете, бронзант. С последното основното нещо е да не прекалявате. Наистина, на фона на ярка коса, всички детайли на грима също стават по-ярки. За да не направите грешка, използвайте нашите видео инструкции.

С тези продукти кожата няма да изглежда бледа. Без руж бледността не може да бъде избегната, дори ако говорим за кожа със среден тон.

Лекото скулптуриране няма да позволи чертите на лицето да се изгубят на фона на толкова активен цвят на косата.

Грим за допълване на червената коса с цвета на очите

Разбираме кои средства и нюанси ще подчертаят най-изгодно цвета на очите ви.

Зелени очи

Като правило, те вече се открояват на фона на червената коса. Но цветът им може да бъде по-ярък. За да направите това, ще ви трябва козметика с блестяща текстура: сенки или очна линия с блестящ или метален ефект. Например Heavy Metal от Urban Decay.

Зелени стрелки, полупрозрачна мъгла на слива по контура на очите, златисто кафяво опушено без много потъмняване - това са опции за грим, които хармонично допълват червения цвят на косата на зеленооките момичета.

Между другото, още един трик, който ще ви бъде полезен: сумиране на лигавицата с бял кайал. Това ще направи очите визуално по-ярки.

Кафяви очи

Момичетата с кафяви очи могат да си позволят да експериментират повече с цветовете в грима. Така че, ако предстои специален повод, можете да нарисувате графични сини или зелени стрелки.

Бежово-кафявите опушени очи са по-подходящи за делничните дни. Друг вариант е да преместите цветовия акцент от очите към устните: те могат да бъдат гримирани с матово бежово-кафяво червило (матовото покритие привлича вниманието въпреки сдържания цвят).

Сини очи

Момичетата със сини очи трябва да изключат черния молив от арсенала си и да го заменят с кафяв. Сега можете да рисувате стрелки и да създавате мъгла, като смесвате пигмента по линията на миглите.

За да придадете блясък на грима и като цяло да изглеждате по-светли, използвайте метални бронзови сенки.

Среброто ще се справи още по-добре с тази задача, придавайки по-празничен ефект. Гримът с матиращи продукти е подходящ за всеки ден. Така че с розово-бежови сенки можете леко да потъмните гънката, така че да се появи обем в грима. А ако планирате да отидете на премиера или среща вечерта, тогава подчертайте контура на миглите с розови блестящи сенки.

Идеи за грим, които отиват на червена коса

Гримът трябва да отговаря на повода и да изпълнява определени задачи.

Грим за всеки ден

Ако има „топла“ червенокоса в допълнение към червения нюанс в цвета на косата, това също трябва да се вземе предвид при работа върху грима. За да създадете небрежен външен вид, можете да нарисувате тънка кафява стрелка или да кръгнете вътрешния контур със същия цвят и след това да го смесите в лека мъгла по линията на миглите.Друг вариант е да разнесете сенки с мек блясък по целия движещ се клепач. Такъв грим дори не може да бъде допълнен със спирала.

Вечерен грим

Вечерта можете да проявите повече смелост в избора на цветове.

Едни и същи стрелки могат да бъдат в цвят слива, бордо, червено или изумрудено зелено.

Допълнете ги с мъгла от сенки - гримът за котешко око в такива богати цветове ще се окаже още по-привлекателен. Възможно е и друго разкрасително решение – ярък грим на устните. Момичетата с червено-червена коса ще подхождат на кафяв нюанс с червен подтон, а също и неоново розово.

За повече идеи за грим, които успешно ще допълнят изображението с червена коса, вижте снимките.

Вземате ли предвид цвета на косата, когато се гримирате? Напиши коментар.

Категория: