Очите дори без грим говорят много за човека. И ако правилно подчертаете цвета и формата с помощта на козметика, тяхната сила на привличане само ще стане по-силна. Как да направим очите по-ярки с помощта на грим

Няма нужда да се оплаквате от липсата на начини за подчертаване на очите в грима. Стрелки, опушени очи, грим с акцент върху гънката, изкуствени мигли, очна линия по вътрешния контур, подканващи котешки очи – това са само малка част от възможностите да привлечете вниманието към очите. В материала - повече за това какво да направите, за да направите цвета на очите възприеман по-ярко.

Можете ли да озарите очите си с грим?

Детайлният и добре изпълнен грим може да направи много и определено не е проблем да направите очите си по-ярки. Изберете тактика, която ви подхожда: за някои, например, е важно визуално да увеличите очите, други биха искали да създадат контраст с помощта на различни нюанси на козметика, за трети е достатъчно да подчертаят елегантната бадемова форма с помощта на графики.

© FashionVIPdergisi.com

Вариантите са много - първо трябва да изхождате от характеристиките на вашия външен вид. От това до голяма степен зависи и изборът на продукти за грим.

Какви продукти са ви необходими за ярък грим на очите?

 1. Сенки

  По принцип дори стандартна палитра с небрежни нюанси като Naked Basics Palette на Urban Decay е достатъчна, но ако се стремите към цветни опушени, не можете без набор от ярки цветове.

  © FashionVIPdergisi.com

 2. Очна линия

  Отново, за да накарате очите да привличат повече внимание, можете да използвате обикновен черен молив, но цветните работят също толкова добре. Избирането на правилните цветове е лесно с колекцията Waterpaint: мастило на Shu Uemura: оранжево, синьо и розово в няколко варианта.

  © FashionVIPdergisi.com

 3. Kyal

  Често нюансите на грима помагат да направите очите по-ярки - например очна линия на лигавицата. Използвайте kajal, за да подчертаете околоочния контур. Между другото, kajal от светли нюанси визуално "отваря" очите и освежава външния вид.

  © maybelline.com.ru

 4. Мастило

  Изберете вариант, който осигурява едновременно обем, издължаване и разкош. Двустранен продукт със спирала и грунд, който съдържа власинки, които са фиксирани на върховете на миглите, ще работи добре - такъв дует значително удължава миглите.

  © FashionVIPdergisi.com

 5. Изкуствени мигли

  Снопове или цели ивици изкуствени мигли ще ви бъдат полезни, ако имате нужда от "отворен" вид на кукла.

  © FashionVIPdergisi.com

  Между другото това е напълно достатъчно за подчертаване на очите - не е необходим допълнителен грим. Как да залепите фалшиви мигли, разказахме в това видео.

 6. Хайлайтър

  Прилага се върху неподвижния клепач под веждата и във вътрешните ъгли на очите: тази техника не само прави погледа "весел" , но и привлича вниманието към очите като цяло.

Как да озарите цвета на очите си?

Първата стъпка е да проучите нюансите, които съвпадат най-добре с цвета на очите ви.

Зелени очи

Какво трябва да се направи, за да изглеждат зелените очи по-ярки? Използвайте нюанси на грима кафяво, зелено (важно е да не съвпадат с цвета на очите - трябва мек контраст), слива, бордо, сиво - както светло, така и тъмно, графит, както и златно и бронзово. Блестящите продукти помагат на зелените очи да блестят.

© FashionVIPdergisi.com

Сини очи

Стойте далеч от черно и тъмно кафяво. Вместо това изберете нюанси като таупе, кафе, бежово, розово (розовото злато е идеално, например), лилаво, люляк, патладжан, аметист, аква, бордо и мед - сред тези опции определено има един, който може да завърши образа.

© FashionVIPdergisi.com

© FashionVIPdergisi.com

© FashionVIPdergisi.com

Кафяви очи

Момичетата с кафяви очи не трябва да се страхуват от закачливи цветове - ярките нюанси може би най-добре разкриват дълбочината на погледа. Гримьорите препоръчват да използвате цветове като злато, карамел (и двата с блестящи частици), лилаво, винено, слива, тюркоаз, изумрудено зелено, блатно зелено, неоново зелено, синьо и розово в грима за кафяви очи.

© FashionVIPdergisi.com

© FashionVIPdergisi.com

Как да направим очите по-ярки с грим: инструкции стъпка по стъпка

Нищо не трябва да отвлича вниманието от красотата на очите ви. Ето защо трябва да се обърне специално внимание на корекцията на тона.

 1. Разнесете фон дьо тена (по-добре, ако е с блестящ ефект) с гъба за по-равномерно покритие (можете да прочетете повече за това как да го използвате тук).Прикрийте индивидуалните несъвършенства като зачервяване и възпаление с коректор.

  © FashionVIPdergisi.com

 2. Оправете скулите си с матов бронзант или скулптор.

  © FashionVIPdergisi.com

 3. Оправете, ако е необходимо, формата на веждите, подчертайте ги с цвят и стил, придавайки желаната форма, с помощта на прозрачен гел. Правилният грим на веждите привлича вниманието към горната част на лицето и следователно към очите.

  © FashionVIPdergisi.com

 4. Какъвто и вариант на грим за очи да изберете, важно е да има ефект на обем, дълбочина. Дори ако току-що планирате да си направите миглите, „задълбочете“ гънката на клепачите си с пясъчни сенки за очи, за да преобразите мигновено външния си вид.

  © FashionVIPdergisi.com

 5. Създайте околоочния контур по най-добрия за вас начин, независимо дали става дума за стрелки или размазани линии по линията на миглите.

  © FashionVIPdergisi.com

 6. Извийте миглите си с помощта на маша (как да направите това разказахме тук). След това използвайте специален праймер, а отгоре нанесете спирала на два слоя - движейки се със зигзагообразни движения от корените към върховете.

  © FashionVIPdergisi.com

 7. Накрая поставете хайлайтове с хайлайтър - във вътрешните ъгли на очите, под и над линията на веждите, в средата на движещите се клепачи.

Как да направим очите по-ярки: полезни лайфхакове

 • Да разчиташ само на грим не винаги си струва.Понякога липсата на грим също може да се превърне в акцент върху очите - това се доказва от скорошната тенденция за изоставяне на спирала. "Чистите" изображения ви позволяват да се възхищавате на красотата си по естествен начин. Тази опция е добра за тези, които редовно спят достатъчно и прекарват много време на открито.

 • Ако това не е вашата история, тогава очите без грим едва ли ще изглеждат по-ярки и трябва да се вслушате в препоръките, предложени по-горе.

 • Трябва да спазвате не само режима, но и храненето - това подобрява качеството на кожата, а когато е чиста, без видими несъвършенства, очите автоматично стават център на привличане в образа.

© Getty

Какви техники използвате, за да направите очите си по-ярки? Пишете в коментарите.

Категория: