Смятате ли, че блестящите продукти са непрактични? Напразно - те са незаменими, когато искате да се отървете от бремето на сивото ежедневие. Как да ги използваме в грима?

Съдържание:

  • Shimmer Base
  • Блестяща пудра за лице
  • Искрящи сенки за очи
  • Блестяща очна линия
  • Блестящ гланц за устни

" Ефект на трептене" дори звучи добре, да не говорим как изглежда.Но мнозина не смеят да го опитат, страхувайки се, че изображението ще се окаже предизвикателно. Всъщност единственият въпрос е как да използвате такива инструменти. Ще ви кажем как да създадете красив блестящ грим, който ще бъде подходящ в ежедневието.

Преглед на блестящ грим

Когато обсъждаме сияен грим, имаме склонност да имаме предвид сенките за очи. Но блестящите текстури не се срещат само в тази категория продукти.

Shimmer Base

В бутилка Touche Éclat Blur Primer на Yves Saint Laurent Beauté златните частици изглеждат като разтворени - именно тези искри, много малки, но все пак способни да създадат видим ефект на сияние, осигуряват на кожата свежест виж. Добро допълнение към всеки грим - както празничен, така и дневен.

Освен това, тази основа изглажда кожата, свива порите и изравнява тена, а също така осигурява подхранване - благодарение на комплекс от четири масла в състава. Говорихме за различни начини за нанасяне на праймер в този видео урок.

Блестяща пудра за лице

Пудра за блясък (като The Lightbulb на Shu Uemura не е създадена първоначално за празничния сезон, тя трябва да бъде за тези, които искат да отърват кожата си от матовостта.

По правило искрящите частици в такъв прах са много малки - не могат да се видят с просто око; отстрани изглежда, че кожата свети „отвътре“. В случая с The Lightbulb всичко е както е предвидено - ефектът трябва да е естествен и за това пудрата е полупрозрачна. Това е по-практично от фон дьо тен с блестящ ефект, защото можете да нанесете пудра само върху тези зони, които искате леко да изсветлите. Кремът, ако се разнесе по цялото лице, може да създаде впечатление за мазен блясък.

Но Naked Illuminated на Urban Decay е друга история: тази пудра трябва да придаде на кожата по-забележим и изразителен блясък.Технологията за печене направи възможно получаването на продукт с блясък без студен нюанс с метален ефект. Слой пудра пада върху кожата, като слънчеви лъчи, леко я подчертава с мек, топъл златист блясък.

Между другото, можете да го използвате не само върху лицето, но и върху тялото (например може да се използва за подчертаване на ключиците и раменете в отворено облекло). За да подчертаете сияйния ефект на тен, използвайте друг специален инструмент - това може да бъде например блестящ бронзиращ прах Illuminator от NYX Professional Makeup. С негова помощ можете не само да освежите тена на кожата, но и да извършите корекция.

За да получите подобен резултат с помощта на подръчните инструменти, сложете малко сух хайлайтър върху четката заедно с обичайната пудра.

Искрящи сенки за очи

Колекцията Moondust на Urban Decay е това, от което се нуждаете, ако търсите идеалните метални сенки за очи.

Блестящата текстура на сенките за очи Moondust Glitter създава гладко покритие с драматични промени в цвета и ослепителни отблясъци. Едно движение на четката е достатъчно, за да може продуктът да придаде на погледа радостен блясък, а на изображението - празничен щрих. Между другото, гримьорите препоръчват тези блестящи сенки да се нанасят мокри, ако искате по-висока наситеност на цвета и с това по-изразен блясък. Намерете идеи за метален грим тук.

Блестяща очна линия

Гримът за очи, създаден с блестяща очна линия, ще бъде по-дискретен - ще подхожда повече на тези, които харесват графики, строги изчистени линии. И така, Holographic Halo Cream Eyeliner в бурканче от NYX Professional Makeup ви позволява да рисувате линии с помощта на четка.

Малки отразяващи частици в светлината създават холографски ефект.

Ще бъде още по-забележимо, ако използвате гел текстурата на очната линия като сенки и прелеете върху клепача.

Блестящ гланц за устни

С помощта на червилото по правило се постига или кремообразен блясък, или покритие с ефект на огледален гланц. За да получите блясък, към него се добавя блясък, но това е по-скоро опция за подиум или фотосесия за красота. В ежедневието е по-добре да използвате блестящ гланц за устни. Това е например L'Absolu Gloss Sheer от Lancôme. Цветна текстура, която блести мокро на светлината, допълнена от малък блясък.

Експериментирате ли с блестящ грим от време на време? Напиши коментар.

Категория: