Всичко друго освен скучна класика? Тези, които са готови за смели експерименти с маникюра, ги очакват неонови лакове за нокти

Съдържание:

  • Характеристики на неоновия маникюр
  • Дизайн в неонови нюанси: 2023 тенденции и идеи
  • Модерни неонови цветове на лака за нокти

Ако маникюрът е направен с неонов лак, не може да се нарече просто ярък - това е истинска експлозия от цветове върху ноктите, която и без дизайн няма да остане незабелязана.Вярно е, че подобно на много други необичайни решения за красота, неоновият маникюр изисква морална подготовка - трудно е да се предвиди дали лакът ще бъде твърде „крещящ“ или не. Нека поговорим повече за това как да използваме неонови цветове в маникюра и какви опции съществуват за неонов дизайн.

Характеристики на неоновия маникюр

Основната характеристика на неоновия маникюр е, разбира се, неговата яркост. Не всеки може да си позволи да носи този цвят през делничните дни, така че експериментите с неонов лак често се оставят за празниците.

Но тук има един нюанс: трябва да имате предвид, че неоновите нокти контрастират още по-силно със загорялата кожа. Това свойство на неоновите нюанси е добре известно на тези, които някога са купували бански в такива цветове.

"

Преди да направите неонов маникюр, по-добре е да проверите дали лакът свети на тъмно. В противен случай може да се изненадате, когато умерено ярък дневен маникюр вечер започне да показва своята „киселинност“.Решете дали имате нужда от такъв резултат, още на етапа на избор на покритие.

Ако искате маникюрът с неонов лак да изглежда закачлив по всяко време на деня, използвайте лайфхак: нанесете бял лак като основа и след това разнесете цвета.

"

Дизайн в неонови нюанси: 2023 тенденции и идеи

Неоновите нокти нямат шанс да останат незабелязани дори с изчистено покритие, но това не е причина да отказвате интересни дизайнерски опции. Най-модерните решения за красота за 2023 г. са пред вас.

Неонов френски

Съдейки по снимките в блоговете за красота и на страниците на популярни майстори на ноктите, може да има много варианти на яке с неонов лак. И всички те изглеждат доста оригинални на ноктите, така че маникюр с познат дизайн не се счита за банален.

"Киселинни" съвети в тандем с неутрален матов фон или комбинация от два неонови цвята във френската техника - и двата варианта са възможни; също така в такъв дизайн често се комбинират неон и гол - неутрален прахообразен нюанс на лак. Резултатът надминава всички очаквания: получава се мек и деликатен контраст.

"

Матиран неонов маникюр

Противно на очакванията, матовият "финиш" не намалява яркостта на неоновия маникюр. Напротив, цветът, дължащ се на такова покритие, става още по-закачлив. Някой напълно матира ноктите си, докато някой избира по-сложни решения за красота - а матовите правят само цветните блокове на самия дизайн. Дори и да няма много от тях, контрастът на текстурите ще направи ноктопластиката по-изразителна.

"

Неонов градиент

Едно от основните предимства на неоновите нюанси е, че всички те се смесват свободно един с друг.Ето защо можете да използвате всякакви цветове, за да създадете градиентен маникюр: розово и жълто, зелено и синьо, синьо и червено - те изглеждат добре в чифт, а омбре ефектът ще направи дуета още по-хармоничен. Между другото, както във френския маникюр, в градиентния можете успешно да комбинирате неоново и мек тен на кожата.

"

Подробни инструкции за създаване на градиент върху ноктите можете да намерите в нашето видео.

Неонова геометрия

Ombre е за размазани линии и меки преходи на нюанси от един към друг, но дизайн с графични и геометрични елементи, направени с помощта на неонови лакове, е неговата пълна противоположност, но не по-малко интересно решение.

"

Особено популярен е маникюрът с неонови "парчета" , нагънати в шарка в стил стъклопис.

Неонов лунен маникюр

Друг класически дизайн на неонов лак за нокти. Най-лесният начин е да направите неонови дупки и да оставите основното покритие прозрачно. Разбира се, фонът може да бъде и оцветен.

И няма ограничения в избора на нюанси. Можете да допълните неоновия лунен маникюр с малки кристали или, например, сребърен блясък - в случай, че такъв дизайн в неговата „чиста форма“ ви се струва недостатъчно изразителен.

Неонови пръски

Това не е просто маникюр на точки за вас. Дизайнът с петна, петна и капки изглежда много по-модерен - този подход ви позволява да развиете подходяща арт тема.

Направете фона бял, а отгоре "пръснете" зелен, розов, жълт и други неонови лакове. Стремете се към небрежност за по-абстрактно-артистичен резултат.

"

Неонови табели

Вдъхновете се от улиците на нощния град и използвайте тези впечатления в маникюра си. Неоновите надписи могат да бъдат изобразени върху черно покритие, избрано като фон. Или направете няколко надписа с неонов лак - отново върху черно.

Говорейки за черно. Можете да го направите по различен начин и да рисувате, напротив, в черно на неонов фон. Палми, фламинго, чаши за коктейли - мотиви, вдъхновени от лятната ваканция, се появяват най-често в такъв неонов маникюр. Въпреки това, това могат да бъдат обикновени фантастични модели. Основното нещо е да създадете контраст.

Модерни неонови цветове на лака за нокти

1Розово

Може би най-често се избира неоново-розов маникюр: резултатът, въпреки яркостта, изглежда много женствен. Чудесен вариант за тези, които искат да разнообразят дизайна на ноктите си, ако обикновено предпочитат по-спокойни цветове.

"

2Жълто

Този нюанс е безпогрешен: изглежда точно като киселинен жълт маркер, използван за подчертаване на важни неща в текста. Това, между другото, е в колекцията NYX Professional Makeup. Прочетете повече за това как да използвате този цвят тук.

"

3портокал

Неон с "червенокоса" е това, което е най-подходящо за лятото. Той е ярък и сякаш "блести" върху ноктите, въпреки че формулата не включва специални ефекти за тъмно.

"

4Син

По-малко екстремен избор е неоново син лак. Обърнете внимание например на № 96 Kinetic Blue от колекцията La Laque Couture на Yves Saint Laurent Beauté – за разлика от пастелно синьото, това ще бъде само малко по-забележим акцент в бюти визията ви.Въпреки това, не трябва да очаквате изключителна яркост от него - и това е повече плюс, отколкото минус.

"

Избирали ли сте някога неоново оранжев или светещ жълт маникюр? Хареса ли ви експериментът с неонови пигменти в ноктопластиката? Напишете за опита си в коментарите.

Категория: