Бялата рокля се носи не само за сватби. Затова не е задължително гримът да е деликатен, като на булката. Изображение с ярки акценти ще изглежда много впечатляващо

Бялата рокля се смята за предмет на празничен гардероб, но през лятото всичко не е толкова категорично. В края на краищата белият цвят е универсален, а роклята (в зависимост от кройката и материята) ви позволява да изглеждате замечтани, смели, сдържани и в глем стил. След като сте направили своя избор, вие сте направили първата стъпка към създаването на грим, който завършва визията ви.Нека да поговорим за това какъв трябва да бъде гримът, в хармония с бяла рокля.

Избор на нюанси в грима за бяла рокля

Като начало, гримът трябва да отразява настроението на изображението, което сте избрали. Следващата стъпка е да намерите правилната палитра. Що се отнася до облеклото, белият цвят е неутрален и всякакви нюанси ще се сприятеляват с него. Ето защо е важно да вземете предвид цвета на кожата, очите и косата.

В същото време бялото изисква чистота и спретнатост - гръндж черните опушени очи едва ли са подходящи за такъв образ. За бяло е по-добре да вземете нещо същото светло, „светещо“, нежно и меко. Абсолютни фаворити са пастелните цветове: розово, мента, праскова, лавандула.

Между другото, ако изберете праскова, тогава ще намерите идеята за грим на очите със сенки в този нюанс в нашето видео.

Ако искате да играете в контраст, опитайте да комбинирате бялото с такива "самодостатъчни" цветове като червено, фуксия, "електрическо" синьо, зелено, изумрудено, тюркоазено, лилаво.

Грим за бяла рокля за синеоки

Какви нюанси придават изразителност на сините очи? Това са кафяв (макар и не твърде тъмен - "горчив шоколад" е по-добре да не се използва), бронз, мед, розово, лилаво, слива, злато и сребро.

Черно, тъмно сиво и други подобни цветове са нежелателни - те визуално намаляват очите и "потискат" деликатния син цвят, който вече не е най-закачливият поради своята прозрачност. Обмислете повече печеливши опции.

Чудесно за блестяща мъгла в розово златисто с лек акцент върху околоочния контур (това може да се направи с кокетна стрелка с пера).

Графичните стрелки, нарисувани с течна бронзова линия с блестящи частици, също са добър избор.

Опушени очи с мек преход от малина към слива във външните ъгли на газта е необичаен, но ефектен вариант.

Грим за бяла рокля за хора с кафяви очи

Тъмният цвят на очите обикновено се подчертава с тъмни нюанси. В комбинация с бяла рокля ще се получи изразителен контраст.

Очертайте околоочния контур в кръг и го допълнете с кафяви матови сенки - такъв грим за кафяви очи като правило стои много добре.

Начертайте широки стрелки с ясен контур. Можете да използвате два нюанса: например класическо черно и изумрудено.

Леко "разтегнете" очите с помощта на стрелки и ги допълнете с лилава мъгла.

Грим за бяла рокля за зеленооки

На фона на бяла рокля зелените очи могат да изглеждат особено ярки. Важно е да изберете зелени сенки или очна линия, така че да не се „сливат“ със сянката на очите - имате нужда от мек контраст. Текстура с метален блясък също ще работи правилно. Тя ще придаде блясък на външния вид.

Въпреки това, не е нужно да се ограничавате само до една зелена цветова схема. Опитайте слива, графитено сиво, сребро, злато, бронз.

Гримът трябва да бъде забележим - дори като се вземе предвид факта, че бялата рокля не привлича вниманието към себе си (за разлика от ярките тоалети с богат декор). Опитайте опциите по-долу.

Сливов нюанс Smoky eyes с изумруден акцент върху долния клепач.

Широки сини или бордо стрелки.

Кафява мъгла на клепачите.

Дневен грим за бяла рокля

За блондинки

Когато става въпрос за ежедневен грим за бяла рокля, момичетата с руса коса трябва да изберат свежи нюанси като праскова, корал или розово. Нека един от тях стане основата на изображението.

Върху клепачите можете да нанесете блестящи сенки от розово злато, които все още са в тенденция, леко да подчертаете „ябълките“ на бузите с розов руж в тон и да нанесете нюанс или червило-балсам в същата гама на устните.

За брюнетки

Дори в ежедневната визия брюнетките не могат да се справят с пастелна палитра. Акцентите трябва да са меки, но видими. В грима за бяла рокля брюнетките могат да подчертаят както очите, така и устните. За очите е подходяща мъгла от кафяво, лилаво, тъмно зелено или тъмно синьо.

За устните е достатъчен полупрозрачен слой нюд червило. Основното е, че покритието не трябва да е гъсто, в противен случай гримът ще се превърне във вечерен.

Ефектен вечерен грим за бяла рокля

В грима за бяла рокля за вечерта е по-добре да предпочетете тъмните опушени очи (каквито и да са цвета на очите), за да се съсредоточите върху устните. Червено, фуксия, бордо, кафяво - всички тези цветове са подходящи за изразителен празничен грим и контрастират красиво с бял тоалет.

В този случай е по-добре леко да оцветите очите - нарисувайте графични стрелки или подчертайте цилиарния контур с мъгла от сенки.

Имате ли бяла рокля в гардероба си? Какъв грим правите, когато избирате това облекло? Напишете коментар.

Категория: