Използвайки жълти сенки само през лятото, вие се лишавате от слънчева нотка в палитрата на красотата на вече студения сезон. Гримьорите от подиума предлагат да обявят задължителните ярки сенки за зимата

Съдържание:

  • Как да комбинирате жълти нюанси в грима?
  • Грим с жълти сенки и голо червило
  • Ярко жълт грим за очи
  • Грим с жълта очна линия
  • Лек грим в жълти тонове за всеки ден

Гримът с жълти сенки не е най-честият избор. Мнозина просто не знаят как да се справят с този цвят. Нека ви разкажем повече за това как да създадете грим за жълти очи и да получите хармоничен резултат.

Как да комбинирате жълти нюанси в грима?

Жълтото само по себе си хармонира добре с такива контрастни нюанси като синьо, зелено, малиново, тюркоазено.

Подобни комбинации обаче едва ли са подходящи за ежедневен грим. Жълтият акцент може да претендира за основен и единствен в грима. Ето защо е по-добре да го допълните с по-спокойни нюанси. Подходяща е нюд гама: кремаво бежово, прасковено-розово, цветове на кафе.

Може да се използва и розово червено - само в полупрозрачен вариант. Когато играете с жълто в грима, струва си да вземете решение според ситуацията: жълтото върху клепачите може да не изисква никакви добавки.Започнете с него - и след това решете дали да прекъснете цвета, който между другото е особено добър в чистата му форма, с някакъв друг нюанс.

"

Грим с жълти сенки и голо червило

Жълтите сенки за очи са една от най-забележимите тенденции на сезон 2023.

Гримьорите използваха този цвят на шоуто Noon by Noor, като равномерно разпределиха сенките върху клепачите на моделите и обърнаха внимание на внимателното оцветяване.

Важно е миглите да останат небоядисани. Това само засили яркия цветен акцент, който лесно се вижда, ако погледнете снимката на този грим за модния подиум. За такъв грим, между другото, сенките с блясък са идеални.

Ако красотата, изградена по този начин, ви се струва незавършена, нанесете върху устните си червило в нюд, подходящо за тена на кожата ви. Можете да изберете нюанс, например, в колекцията Lip Lingerie от NYX Professional Makeup.

"

Ярко жълт грим за очи

Без значение как използвате жълто в грима, резултатът ще бъде ярък. Има обаче начини да постигнете още по-впечатляващи резултати. Един от тях беше демонстриран на шоуто на Eudon Choi: очите на моделите бяха буквално оградени с жълта линия, те подчертаха цилиарния контур на долния клепач и гънката на горния клепач, като същевременно улавяха ъглите на очите. Гримът се оказа необичаен именно поради графиката. Ако и вие обичате експериментите, потърсете вдъхновение в нашата селекция от снимки по-долу.

Друга възможност е да допълните моногрима с жълто-прасковени сенки със златист отблясък в центъра на клепачите или във вътрешните ъгли на очите.

Още един интересен вариант за ярък грим с жълти сенки вижте във видео урока.

Грим с жълта очна линия

Както показва практиката (снимки от шоуто на Dior), не трябва да добавяте двуслойна спирала и ярко червило към жълтите стрелки. С помощта на жълта очна линия можете да приведете както горния, така и долния клепач.

Още идеи за грим с цветна очна линия можете да намерите в нашето видео.

Между другото, в колекцията Vivid Brights от NYX Professional Makeup има подходящ нюанс очна линия.

Допълнете грима си с блестящ балсам, за да създадете лек контраст, който в комбинация с матови крилца ще ви даде 3D ефект.

Лек грим в жълти тонове за всеки ден

Нека анализираме възможностите за грим, като вземем предвид цвета на очите.

За момичета с кафяви очи

Жълтият цвят във всеки случай ще контрастира силно с такива очи. Опитайте се да подчертаете горния клепач с обичайния основен нюанс, например кафяв, а долния клепач - лесно го приведете с жълт молив без прекомерен натиск. Можете също така да нанесете жълто-златни сенки с блясък върху целия клепач и да допълните грима с кафява стрелка.

За момичета със сини очи

Най-хубавото е, че вниманието към синия цвят ще бъде привлечено от светложълта мъгла. За да изглежда небрежна, обърнете внимание на грима на веждите.

За зелени очи

На зеленооките също ще подхождат жълти опушени очи, но е по-добре да предпочитат блестяща златиста матова текстура. Това е, което ще направи цвета на очите по-изразителен.

Гримирали ли сте се някога в жълти тонове - ярки или светли? Напиши коментар.

Категория: