Възможно ли е да направите маникюр и педикюр в един и същи стил? Разбира се, да. Основното е да изберете наистина добра комбинация

Съдържание:

  • Педикюр и маникюр в един стил: тенденции 2023
  • френски маникюр и педикюр
  • Омбре дизайн на маникюр и педикюр
  • Идеи за яркочервен маникюр и педикюр
  • Деликатен гол маникюр и педикюр
  • Бордови нокти на ръцете и краката
  • Маникюр и педикюр в бели цветове
  • Блестящи опции за маникюр и педикюр

Стремиш се към хармония във всичко и дори ноктите на ръцете и краката ти не обичат да се боядисват различно поради тази причина? Този подход е логичен, но изборът на опции за дизайн на ноктите в този случай трябва да бъде обмислен, в противен случай съществува риск да изглеждате старомодни. В нашия материал ще намерите оригинални идеи за маникюр и педикюр в същия стил, както и препоръки за тяхното изпълнение.

Педикюр и маникюр в един стил: тенденции за сезон 2023

Ако планирате да правите маникюр и педикюр едновременно и дори да ги декорирате по подобен начин, първо трябва да вземете решение за цвета, а след това за дизайна.

През сезон 2023 най-актуални са класическите нюанси: първо, червеното (бордото също е прието като опция), и второ, кафето (най-популярното в нюд палитрата, което майсторите все още обичат).Ако сте по-любители на „изобразителните“ експерименти, опитайте да украсите ноктите си с щампи като кучешки зъб или гленчек, или си направете маникюр и педикюр, вдъхновени от мореплаването.

Минималистичният дизайн също е на мода: лунен маникюр и сако. Между другото, те могат да се комбинират в изкуството на ноктите. Или подредете в една цветова схема, като изберете яке за маникюр и подчертаете дупките за педикюр. Геометрията също не губи позиции.

Що се отнася до текстурите и шарките, в допълнение към класическото покритие, матът е популярен с добавянето на кристали, мъниста и други декоративни елементи, за да получите модерни нокти с бижута. Повече за тенденциите на есенно-зимния сезон можете да прочетете в тази статия.

Маникюр и педикюр в същия стил: френски

За да изглеждат ноктите ви на ръцете и краката гарантирано добре поддържани, изберете яке - вечен дизайн. Тази стандартна версия на ноктопластиката може да се направи по същия начин в маникюра и педикюра. Но ако подобно решение изглежда банално, има изход. И не сам.

Една от възможните идеи е да използвате различни цветове на върховете, като замените бялото с нещо по-ярко и необикновено. Червено, синьо, зелено, лилаво, розово - всички те могат да украсят вашия френски маникюр и педикюр. Нанесете различни нюанси върху различни нокти за дъгово яке. Ако искате да постигнете по-малко крещящ резултат, използвайте пастелни нюанси на лакове с млечнобяла основа. Вместо обичайната бяла граница, ръбът на нокътя може да бъде украсен с блясък.

Има и други опции. Ако правите класическо сако на ръцете си, направете обратното на краката - като нарисувате дъга по линията на кожичките.

Или допълнете якето на краката с дупки.

Решения за красота - голямо разнообразие. За да направите яке за маникюр и педикюр в същия стил, вижте примери за дизайн от блогъри за нокти и майстори на салони, популярни в мрежата: те показват снимки на работата си на личните си страници и споделят интересни идеи.

Маникюр и педикюр в един стил: омбре дизайн

Градиентният дизайн ще украси както маникюра, така и педикюра. Не си струва напълно да дублирате омбрега, получен в маникюр в педикюр; би било по-добре, ако вземете различни нюанси от една и съща цветова схема и ги използвате, за да създадете градиенти с различна тоналност. Например нежно розово на ръцете, фуксия на краката.

Този маникюр може да бъде допълнен и с кристали.

В педикюра можете да използвате техниката омбре, за да декорирате само нокътя на палеца, а останалата част да лакирате с обикновен лак; върху ръцете, за да направите пълноценен градиентен дизайн. Не забравяйте, че омбрето може да се "опъне" хоризонтално - върху няколко пръста. Избирайки различни начини на изпълнение, няма да се повторите. И как да направите омбре сами, разказахме в това видео.

Идеи за яркочервен маникюр и педикюр

Червеният лак за нокти е трудно да се сбърка, дори ако искате да го използвате както за маникюр, така и за педикюр. За да ги направите поне малко по-различни, в един от случаите изберете матово покритие. Или, например, направете червен маникюр с прозрачна дупка на ръцете си. Изгоден ще бъде и вариантът, при който покритието на един от ноктите ще бъде с холографски ефект.

Червеният цвят също е подходящ за рисунки на прозрачен фон. Такова минималистично изкуство за нокти е в тенденция. Като опция можете да допълните червеното покритие с блестящи акценти, създадени с блясък или фолио.

За да поддържате дизайна на ноктите последователен в един и същи стил, използвайте цветове и детайли, които повтарят взаимно.

Маникюр и педикюр в същия стил: деликатен гол

Както при червения, класическият нюд лак за нокти може да бъде еднакъв на ръцете и краката.В този случай ноктите ще изглеждат просто добре поддържани. За да направите маникюра и педикюра пълноценни детайли на изображението, добавете някои декоративни елементи.

Не забравяйте, че нюд лакът така или иначе ще остане на заден план поради своята неутралност.

Стразите и блясъкът изглеждат красиво на прахообразен фон, а ако текстурата е матова, тогава можете да украсите корицата с графики в черно. След като изберете подходящата опция за дизайн, украсете два или три нокти и палци на пръстите на краката.

Бордови нокти на ръцете и краката

За да получите маникюр и педикюр с бордо лак в един и същи стил, ви е необходим общ мотив, който да ги обедини. Например - дупки.

Омбре маникюр, направен с допълнителен нюанс или, например, блясък, графичен модел с метален ефект, дизайн на негативно пространство, мини-акценти с кристали - всички тези опции могат да се използват.

Маникюр и педикюр в бели цветове

Белият лак е друго универсално решение; може да се превърне в основата на дизайн, който трябва да се направи на ръцете и краката с поне леки несъответствия. Например, заменете класическите дупки на ръцете с по-нестандартна форма.

Използвайте фолио, кристали, блясък, плъзгащи се стикери; можете да направите графичен дизайн, базиран на черно, червено, синьо - всеки цвят, който създава контраст. Вярно е, че на бял фон всяко изкуство за нокти ще изглежда ярко. Неслучайно бялото се използва като „субстрат“, когато е необходимо да се подсили интензивността на цветното покритие.

Втриването в цвят перла изглежда не по-малко впечатляващо. Ако направите този избор, другите подробности ще бъдат излишни.

Възможности за маникюр и педикюр в същия стил с искри

Подобни акценти, изработени с едни и същи материали, просто изграждат цялостния стил, съчетаващ маникюр и педикюр. Дори и при различни цветове на фона, разпръснатите блясъци, ако украсят еднакво ноктите на ръцете и краката, ще се превърнат в детайл, благодарение на който маникюрът и педикюрът ще съставят единна красота.

Стрази, парчета метализиран филм или тел за маникюр могат да поемат същата функция.

Мислите ли, че си струва да направите дизайн на ноктите в маникюра и педикюра в същия стил? Напишете коментар.

Категория: