Всички най-необходими основни инструменти са събрани, но не е ясно къде е най-добре да ги съхранявате? Ние разбираме каква трябва да бъде козметичната чанта

Съдържание:

  • Домашна козметична чантичка
  • Козметична чанта за носене със себе си
  • Пътна чанта за гримове

Гримьорите използват големи кутии за красота и калъфи, които могат да поберат цялото разнообразие от продукти, от които се нуждаят в работата си. Те са удобни по отношение на съхранението на козметика, но е невъзможно да носите такава козметична чанта постоянно със себе си: тя е твърде тежка.

Следователно тези, които не се смятат за професионалисти, нямат нужда от такива организатори. Стига грим. Но ще ви трябва не една, а няколко – за различни поводи. Ще ви кажем как да изберете козметична чанта, така че всичко необходимо да е винаги под ръка.

Домашна козметична чантичка

Козметичната чанта, предназначена за домашна употреба, трябва да е просторна, за да можете да поставите в нея всички козметични продукти - както за грим, така и за грижа за кожата. Е, ако в него има място за четки с други инструменти за красота; когато са подредени и разположени в различни ъгли, бъркотията е гарантирана, а с нея и много проблеми по време на сутрешното събиране.

Обърнете внимание дали вътре в козметичната чанта има отделения, които ще ви позволят да сортирате продуктите, както и фиксиращи елементи за четки, моливи, линии и т.н. Трябва да помислите и за материала, от който е изработена козметичната чанта.

Много избират кожени чанти, други предпочитат чанти от плат. На практика функционалността е по-важна от външните характеристики - необходимо е материалът да се пере лесно (за това трябва да изберете пластмасови козметични чанти, които лесно могат да се обърнат отвътре навън). Често се случва без дълго „почистване“ на дъното на козметичната чанта да се натрупват частици пудра и сенки. Замърсяването в някои случаи се отстранява много трудно. Между другото, важно е редовно да почиствате не само козметичната чанта, но и самите четки. Как да го направите сами, казахме в това видео.

Козметична чанта за носене със себе си

Винаги носите ли козметика в обикновена чанта? Когато купувате козметична чанта за този повод, уверете се, че тя ще побере най-необходимите продукти и малки неща, които могат да бъдат полезни извън дома: памучни тампони, матиращи кърпички, масло за кожички.Потърсете универсален вариант, който ще се побере в повечето чанти, които носите.

Пътна чанта за гримове

Отделен артикул е козметична чанта за пътуване. Тук отново просторът е важен, защото освен грим трябва да приюти душ гел, шампоан, балсам, дезодорант и други хигиенни продукти.

Разумно е да намерите найлонова торбичка с плъзгащо се затваряне, която ще защити нещата в куфара, в случай че нещо изтече вътре. Няма да е трудно да изперете такава козметична чанта.

Написахме как да опаковате козметична чанта за пътуване тук, а в тази статия ще намерите полезна информация за правилното съхранение на козметиката.

"

Категория: