Как да направите модерен дъгов стробинг с импровизирани средства? Всеки ловец иска да знае!

Съдържание:

  • Дъга на лицето: как започна тенденцията?
  • Как да нарисувам дъга на лицето?
  • Как иначе можете да постигнете ефект на дъгата на лицето си?

Кожа с ефект на сияние или блясък, "стъклена" или сякаш мокра - през последните години основните бюти тенденции са концентрирани в областта на тона. Една от най-интересните тенденции е дъговата стробинг.Ние разбираме откъде идва и как да създадем ефект на дъгата върху лицето си за минути (и без специален арсенал за грим!).

Дъга на лицето: как започна тенденцията?

Страбирането на дъгата е тенденция, която не губи позиции. Резултатите от първите експерименти с многоцветно излъчване на лицето се появиха в социалните мрежи през пролетта на 2016 г. - и досега десетки нови снимки се появяват ежедневно в социалните мрежи с хаштаг rainbowhighlighter.

Марките за красота бързо подеха вълната и пуснаха подходящи палитри с хайлайтъри, като Temptation на Maybelline New York.

И отделни четки за стробиране на дъгата. Не е необходимо обаче да търсите тези средства, преливащи се преливания върху кожата могат да бъдат създадени и с помощта на козметика, която вече е в козметичната ви чанта. Вижте следващия раздел за подробности как да направите това.

Джиджи Хадид

Как да нарисувам дъга на лицето?

Както знаете, в дъгата има седем цвята: червено, оранжево, жълто, зелено, синьо, индиго, виолетово. Въпреки това, когато създавате дъгов грим, можете да се ограничите до пет, като „комбинирате“ синьо и циан, както и оранжево и жълто. Вместо първия "дует" използвайте само синьо, вместо второто - само жълто. При разпръскване на границите между червено и жълто ще стане оранжево, а при разпръскване на циан и лилаво - синьо.

Най-често дъгата се рисува с помощта на хайлайтери или сенки с различни нюанси върху скулите - тук преливките ще бъдат най-забележими. Но можете да нарисувате дъга като част от грима на очите.

Професионалният гримьор на NYX Мария Белова е съставила кратък фото урок стъпка по стъпка за образцов стробинг на дъгата върху скулите у дома. Модел - бюти блогър Лиса Авеми.

За този външен вид ще ви трябва:

  • Temptation Eyeshadow & Highlighter Palette от Maybelline New York,
  • Love Lust Disco Highlight Pallete от NYX Professional Makeup,
  • Палитрата сенки за очи Love You So Mochi на Urban Decay.
1Направете основен грим, като сте работили правилно върху тона: по-добре е да създадете дъга върху идеално равна повърхност, така че ефектът ще бъде максимален. Фон дьо тен Fit Me от Maybelline New York ще ви бъде полезен. Между другото, дневният грим в този случай не трябва да е скучен, можете например да гримирате очите си доста ярко. Ако харесвате грима на Lissa, както е на снимката, ето инструкцията.2Нанесете кремообразен хайлайтър върху скулите и го оставете да попие. Например Away We Glow Liquid Highlighter от NYX Professional Makeup Можете да попиете излишъка със суха кърпа.3Тогава на помощ идват сухите хайлайтъри от палитрата Temptation. Смесете средния нюанс в долната част на скулите, първия нюанс от палитрата - в центъра на скулите, най-светлия - на горното ниво на скулите.4Използвайте сенките от палитрата Love You So Mochi - тя има всички нюанси, от които се нуждаете, за да създадете дъга.

Love You So Mochi Palette, професионален грим NYX

Нанесете нюанси в следния ред, като се движите отгоре надолу: 10, 5, 7, 8, 4. След това смесете границите между нюансите с чиста четка.

Дъгата на лицето е готова! Ако искате по-видима дъга (например да се вижда на снимката), дублирайте слоя с сенките.

Как иначе можете да постигнете ефект на дъгата на лицето си?

Дъгата преследва бюти блогърите и те я рисуват не само върху скулите. Изборът на най-смелите момичета е „дъгови вежди“. Но ако това е твърде крайно за вас, тогава има по-лесни опции.

1Гримът за очи в преливащи нюанси е страхотна идея за почитателите на яркия грим. Съвет: така че след засенчване гримът да не изглежда „мръсен“, сменете четките на всеки етап от засенчването на границите между нюансите.2Как ви харесва такава цветна уста? Използвайте кремообразни сенки (те ще залепнат по-добре на устните), а отгоре нанесете прозрачен гланцов гланц.3Дъга на очите и на скулите - защо не?

Пробвали ли сте някога "дъгов грим" ? Споделете своите съвети и тайни!

Категория: