Има толкова много продукти за вежди, че можете лесно да направите грим за вежди, като вземете предвид не само изображението, но дори и настроението. Как точно?

Съдържание:

  • Естествени плътни вежди
  • Вежди с графично прекъсване
  • Самурски вежди

Много момичета боядисват веждите си, за да коригират формата им. Но можете да подходите към това по различен начин - и с помощта на грим за вежди да създадете акцент, който ще определи характера на цялото изображение. Нека поговорим повече за това как да го направите и какви инструменти да използвате.

Естествени плътни вежди

Веждите могат да се превърнат в забележим детайл от външния вид и в същото време да изглеждат много естествени - сякаш изобщо не е използвана козметика, за да ги подчертаят. За да постигнете този ефект, достатъчно е да вземете обикновен молив и след като предварително сте „сресали“ веждите с четка, ги оцветете отвътре - без натиск, с леки и меки движения. Подходящ, например, прахообразен молив за оформяне на вежди от Lancôme. Между другото, как визуално да направим веждите по-дебели, казахме тук.

Със същата техника можете да работите с продукт с различна текстура - деликатна кремообразна пудра, например Brow Densify Powder-to-Cream на Lancôme.

Последният щрих в такъв грим е нанасянето на гел, който не само ще фиксира желаната форма, но и ще осигури разделяне на косата. Това ще ги направи визуално по-плътни и пухкави.

Как да използвате гел за вежди, вижте това видео.

Вежди с графично прекъсване

Гримът с подчертаване на горната граница на веждите и грациозно прекъсване ще ви помогне да придадете изразителност на погледа и да създадете леко театрален драматичен ефект. В този случай ще ви трябва молив с по-твърда дръжка, като молива Brôw Define Pencil на Lancôme.

Или, например, маркер с филцов връх. Основното е, че линиите са ясни. „Поставете“ космите с четка в правилната посока и след това подчертайте дъгите на веждите отгоре, леко разширявайки върховете им; удължаването ще засили графичния акцент.

Самурски вежди

Това казват за веждите, които са естествено много плътни и пищни - без празнини. Същият резултат може да се постигне с грим с широк кремообразен восъчен молив като Monsieur Big Brow на Lancôme.

Боядисайте веждите вътре в контура с него - отново, без много натиск, така че резултатът да изглежда естествен.За да получат истински 3D ефект, мнозина използват лайфхакове и използват импровизирани средства - например, преди грим, те „сресват“ веждите си с четка за зъби, натрита върху сух сапун - неговите частици, обгръщайки космите, създават обем като восък . След това се извършва корекция на цвета.

Експериментирате ли с грима на веждите? Напиши коментар. Още три опции за гримиране на вежди с различни продукти можете да намерите тук.

Категория: