В хладилника, в банята или на тоалетката? Разберете къде и как да съхранявате козметиката, така че да издържи възможно най-дълго

Съдържание:

 • Общи правила за организиране и съхранение на козметика
 • Къде да съхранявам козметиката, ако няма тоалетка?
 • Мога ли да съхранявам козметика в банята?
 • Мога ли да съхранявам козметика в хладилника?
 • Как да съхраняваме различни видове декоративна козметика?
 • Хакове за съхранение на грим
 • Как да удължим срока на годност на козметиката?

Дори и да няма много продукти за красота, те често се съхраняват в козметична чантичка в пълен безпорядък. В резултат на това се изразходва много време за търсене на правилните тръби и четки, а самите средства бързо стават неизползваеми. За да направите процеса на създаване на грим по-удобен, всичко трябва да намери своето място.

Общи правила за организиране и съхранение на козметика

От това колко внимателно боравите с козметиката изцяло зависи нейната безопасност. Ако не сте свикнали да сгъвате всичко спретнато, оставяйки буркани и кутии на произволни места, които абсолютно не са предназначени за съхранение на продукти за красота, има шанс те да загубят свойствата си и да се развалят по-бързо от обещания срок на годност.

Козметиката трябва да се съхранява на тъмно (най-малкото не трябва да се излага на пряка слънчева светлина и светлина от лампи с нажежаема жичка) и суха; важно е да се гарантира, че не е подложен на екстремни температури.Можете да поставите всичко в удобна козметична чантичка и да го съхранявате на тоалетната си масичка.

Не всеки обаче успява да поддържа ред в него. Особено ако средствата са цяла колекция. Следователно има смисъл да помислите за рафт, кутия или специален органайзер, в който всичко ще бъде подредено по определен принцип - по-лесно е да търсите това, от което се нуждаете, и да следите срока на годност.

Къде да съхранявам козметиката, ако няма тоалетка?

Да имате отделна маса с голямо огледало, чекмеджета за козметика и други дреболии е това, за което мечтаят много момичета. Въпреки това, не всеки може да си позволи да ги добави към своя интериор. Така че за козметиката трябва да потърсите други места за съхранение.

Скромно количество козметични продукти може да се побере в козметична чанта, но това не е универсално решение. За тези, които имат грижовни кремове за различни поводи, голямо разнообразие от палитри, червила и моливи, тази опция няма да работи.

Обърнете внимание на професионалните калъфи - вътре има много отделения и джобове, в които е удобно да поставите различни инструменти. Освен това те са затворени, което гарантира съхранението на козметиката на тъмно място - в съответствие с всички правила.

Не е нужно да криете козметика в такива кутии, но вземете прозрачни контейнери с рафтове и отделения за пакети с различни размери и форми.

Ако имате свободен рафт или кутия, която може да бъде напълно разпределена за продукти за красота, можете да поставите там малки кутии, като напълните всяка от тях с продукти, сортирани по вид.

Мога ли да съхранявам козметика в банята?

Шкафът в банята изглежда като удобно място за съхранение на козметика. Там обаче можете да оставите само почистващи средства и средства за премахване на грим - това са мицеларна вода, гелове и пяна.

Може би само те могат да издържат на постоянните промени в температурата и влажността; други продукти могат просто да се развалят.

Мога ли да съхранявам козметика в хладилника?

Това обикновено не е необходимо. Но можете да оставите в хладилника например кремовете за зоната около очите, за да тонизират кожата и да облекчат по-добре сутрешното подпухване.

Но нефтените продукти не трябва да се съхраняват на студено, напротив, текстурата им може да се промени под въздействието на ниски температури и то не към по-добро.

Колкото до декоративната козметика, изобщо не й е мястото в хладилника. Смята се, че студът може да удължи срока на годност на продуктите за красота, но това е по-вероятно да се отнася за продуктите за грижа - преди всичко с органичен състав.

Как да съхраняваме различни видове декоративна козметика?

 • Продуктите със суха текстура - пудра, руж, хайлайтър, сенки за очи са непретенциозни и "живеят" най-дълго, защото за разлика от кремовете и геловете не създават благоприятна среда за размножаване на бактерии. Основното нещо е да не им позволявате да попаднат в зона с висока влажност. В противен случай те могат да се разслоят, което затруднява приложението им. Други свойства на тези продукти също може да пострадат.
 • Кремовите продукти - праймери, тонални основи, коректори, коректори и други козметични продукти от този вид - са по-чувствителни към температурни промени и излагане на светлина. Те определено трябва да осигурят такова място за съхранение, така че нито насочени лъчи светлина, нито влага, нито горещ въздух да попаднат там. Техният ефект ще бъде по-пагубен, отколкото при сухите продукти - кремообразните могат да се развалят много бързо.
 • Що се отнася до течните продукти (като лак за нокти), важат същите правила. Вярно е, че ако говорим за лакове, тогава обработката на бутилката също играе важна роля. Ако не затворите плътно капака и оставите следи от лак върху "шията" (най-добре се измиват с ацетон след всяка употреба), има риск продуктът бързо да се сгъсти и да стане неизползваем.

Важно е не само да изберете място, където да съхранявате козметиката. Трябва да знаете и нещо за условията на съхранението му. Срокът на годност често не е равен на допустимия период на използване на продуктите за красота. За да разберете колко дълго могат да издържат след отваряне на опаковката, потърсете върху нея иконата с изображение на буркан с отворен капак. Терминът обикновено е посочен върху буркана - във формат 12M, 18M и т.н.

Хакове за съхранение на грим

1Пискюли

Смята се, че в идеалния случай не трябва да се докосват.Купете си калъф за моливи с гумени ленти, за да държите моливи и химикалки. Друг вариант е да изберете буркан под четките и да го напълните с например кафени зърна, за да фиксирате дръжките на четките в тях.

2Субстрат

Ако вече сте измислили организацията и съхранението на козметиката и сте поставили съдържанието на козметичната си чантичка в кутии и бурканчета, поставете ги върху специална гумена подложка. Това ще ви улесни при почистването на чекмеджето за гримове, в случай че нещо се счупи или разлее.

3импровизирани предмети

Още един полезен лайфхак: не се колебайте да използвате дори нещо, което изглежда изобщо не е предназначено за това, за съхранение на козметика. Във форми за лед, например, е напълно възможно да се разлагат малки пакети моно сенки.

И можете да поставите високи бутилки с продукти за коса на стойката за бутилки вино.

Как да удължим срока на годност на козметиката?

 • Не изхвърляйте хартиени и пластмасови подложки, които затварят "гърлото" на козметичните бурканчета - те предотвратяват проникването на въздух и влага. Благодарение на тях козметиката ще остане използваема по-дълго.
 • Нанасяйте кремообразните продукти не с пръсти, оставяйки бактерии и частици себум вътре в буркана, а със специални шпатули.
 • Затегнете капаците на туби, буркани и бутилки.
 • Предпочитайте прохладните места за съхранение на козметика. И онези средства, които според правилата могат да се съхраняват в хладилника, оставете там.

За повече съвети за съхранение на грим щракнете тук. Знаете ли всичко за това как да съхранявате козметиката? Къде са продуктите за красота в дома ви? Кажете ни в коментарите.

Категория: