Казваме ви как да се развеселите с маникюр в деликатен нюанс на лавандула

Съдържание:

  • Лавандулов маникюр: тенденции за сезон 2023
  • Лавандулов маникюр на къси нокти
  • Лавандулов маникюр върху дълги нокти
  • Лавандулов дизайн на ноктите с кристали или блясък
  • Лавандулови идеи за ноктопластика

Пастелните нюанси са актуални само през пролетта? Някои от тях са се заявили толкова шумно, че се обръщат целогодишно. Най-яркият пример е лавандуловият маникюр.

Това е алтернатива на млечнобелите и розовите нюанси - същата мекота и деликатност са присъщи на цвета на лавандулата, само че все още не е познат и това е добре: маникюрът с лавандула едва ли ще се отегчи бързо . Тази статия съдържа идеи за лавандулов маникюр и съвети как да ги вдъхнете живот.

Лавандулов маникюр: тенденции за сезон 2023

От една страна, не може да се каже, че майсторите на ноктите обърнаха специално внимание на лавандуловото покритие на модните ревюта. От друга страна, заслужава да се отбележи, че нови, необичайни опции за маникюр в цвят са на мода.

Вместо нежни прахообразни нюанси, сега предлагат сиво-кафяво с лек розов оттенък. Или, например, неутрален тауп (разгледайте маникюра от шоутата на Prabal Gurung и Eudon Choi).

„Прашната“ лавандула също се превърна в тенденция - сякаш избеляла от слънцето, леко посивяла. Триенето все още се радва на любовта на блогърите за нокти.

Що се отнася до Insta-тенденциите, съдейки по тях, класическата лавандула със своята студена пастелна млечност също е търсена. „Носи се“ както в чиста форма, като самостоятелно покритие, така и в комбинация с други нюанси, а също така се допълва от различни дизайнерски елементи.

Лавандулов маникюр на къси нокти

Ако планирате да си направите лавандулов маникюр, а ноктите ви са къси, то най-доброто решение за красота е да ги покриете с един цвят. Благороден нюанс ще направи ноктите ви по-елегантни. Дори и с къса дължина, те ще изглеждат спретнати.

Матовата текстура е чудесен избор за къси нокти.

Повече сте свикнали с ноктопластиката? На къси нокти, боядисани с лавандулов лак, също е възможно създаване на дизайн. Но си струва да се ограничите само до няколко малки детайла - и да не отнемате твърде много от цвета.

Помислете за опция за кварцов маникюр. Обикновено се прави в розово, но трябва да изглежда добре и в лавандула. Друга добра идея е да украсите ноктите си с няколко кристалчета или дизайн с фолио, например.

Скъпоценният прах ще изглежда не по-малко впечатляващо, както на снимката по-долу.

Опитайте няколко небрежни щрихи с контрастен цвят върху ноктите си. Или, например, нарисувайте вертикални ивици с блестящ лак. Те ще направят дизайна по-интересен и ноктите визуално по-дълги.

Лавандулов маникюр върху дълги нокти

Ако едноцветното покритие изглежда добре в случай на къси нокти, то лавандуловите петна са най-добрият вариант за дълги нокти. Лавандуловият лак, нанесен върху цялата нокътна плочка, рискува да изглежда мръснобял отвън.Но ако изберете лак с блясък, можете спокойно да го нанесете върху цялата повърхност на нокътя.

Този нюанс се римува добре с други и в по-изтънчен дизайн на ноктите. Комбинирайте лавандула с нежно розово или синьо. Люляк или слива също са страхотни.

Между другото, можете също да създадете контраст с помощта на текстура. Опитайте маникюр с блокиращи цветовете и ще забележите как лавандула и по-ярък метален нюанс се допълват.

Градиентът изглежда не по-малко впечатляващо на дълги нокти.

Между другото, говорихме за всички трикове, които ще ви помогнат да си направите сами такъв маникюр в това видео.

Лавандулов дизайн на ноктите с кристали или блясък

Дори не е нужно да мислите как да допълните лавандуловото покритие: изберете кристали. Разбира се, както във всяко изкуство за нокти с тяхно участие, успехът се определя от чувството за пропорция - няколко камъчета трябва да са достатъчни за пълноценен дизайн на ноктите.

Най-добре е да украсите само два или три нокътя с кристали - нищо повече. Но ако говорим за малки лаконични кристали, можете да ги залепите на всеки нокът. Този дизайн ще изглежда внимателно.

Ефективно решение е да ги използвате, за да подчертаете границата на цветята в лунен маникюр или „обратно“ сако. Можете да замените кристалите със стикери с перли. Този декор изглежда по-деликатен и следователно още повече в съответствие с цвета на лавандула.

За да подсилите излъчването, използвайте фин блясък - и деликатният блясък е гарантиран. Или използвайте фолио - залепете метализиран филм върху ноктите си, оставяйки „разкъсани“ следи. И помнете: среброто върви по-добре с лавандула, отколкото със злато.

Лавандулови идеи за ноктопластика

Имате нужда от лавандулов маникюр с дизайн? Най-често за основа се вземат лавандулови клончета. Те също така рисуват цветя от ирис, люляк, сакура, теменужки. Деликатните маргаритки, изобразени с техниката „точка“, изглеждат добре на лавандулов фон. Флоралните мотиви преобладават в дизайните, избрани за маникюр с лавандулов лак (между другото, ако обичате рози, опитайте да повторите дизайна с помощта на нашия фото урок).

А матовият топ и акрилната пудра ще ви помогнат да направите дизайна по-необичаен и интересен - този дует ще направи резултата обемен. Между другото, ако все още не сте много уверени с четка за ноктопластика, можете да започнете с щамповане.

Харесвате ли лавандулов лак за нокти? Напишете коментар.

Категория: