Тези, които са обявили битка срещу несъвършенствата на кожата, имат оръжие, срещу което всички дефекти са безсилни: това са многоцветните палитри коректори. Какво представляват и как да ги използваме?

Съдържание:

 • Палитра коректори: какво е това?
 • Палитра коректори: какъв цвят - за какво?
 • Как да използвате палитра коректори за лице
 • Съвети за употреба и лайфхакове
 • Ревю на палитри коректори за лице

Не е ли достатъчно да имате една тубичка коректор в основната си чанта за гримове? Ще бъде достатъчно както за ежедневен грим, така и за вечерна визия. Запознатите с принципите на цветовата корекция в грима обаче знаят, че с голяма палитра от коректори резултатът може да бъде по-добър и в първия, и във втория случай. По-нататък в материала - инструкции за използване на палитрата коректори за лице и обяснение кои цветове за каква цел да използвате.

Палитра коректори: какво е това?

Палитрата коректори е набор от професионални продукти за красота. Под едно покритие се събират няколко нюанса коректор наведнъж, не само за различни типове кожа, но и за различни проблемни зони.

Такива палитри се използват за корекция на цвета дори преди нанасяне на фон дьо тен. Те помагат за маскиране на несъвършенствата чрез неутрализиране на цвета на кожата в определена област на лицето.

Палитра коректори: какъв цвят - за какво?

Правилата за корекция на цветовете в грима се основават на принципа на цветното колело: тези цветове, които са един срещу друг в този кръг, се неутрализират един друг. Това са например двойки като червено и зелено, лилаво и жълто. Сенките за големи палитри се избират според тази логика. След това анализираме подробно какъв цвят е необходим за какво.

1Зелено

Такъв коректор е това, от което се нуждаете, ако има обриви, зачервявания по лицето и ако се вижда съдова мрежа. Когато самият тон на кожата е червеникав, по-добре е да привлечете подкрепата и на зеленикав грунд; локално, коректорът ще се справи с несъвършенствата.

2Виолетово

Основната цел на лилавия коректор при корекция на цвета е да се отърве от жълтеникавостта на тена на кожата, скучен „земен“ нюанс. Говорейки конкретно за коректорите, в лилаво те най-често помагат да се скрият старчески петна, лунички, бенки.

3Розово

Също като червеникавия коректор, розовото се използва за маскиране на тъмни кръгове под очите - върши отлична работа за покриване на сини, лилави и тъмнозелени нюанси. Има дори такъв разкрасителен трик: ако нямате подходящия коректор под ръка, можете да прикриете синините с червило и след това да скриете следите от неразрешеното му използване с фон дьо тен.

4Жълто

Може също така да направи тъмните кръгове под очите невидими и в същото време да върне свежия и бодър вид на кожата и лицето. Освен това с помощта на жълт коректор можете да „скриете“ червено-кафяви петна - това са например следи от акне. Прочетете за други начини да го използвате тук.

5Нюдови

Това е универсален вариант. Ако нямате специфични проблеми, които изискват използването на многоцветни коректори, можете да използвате продукт с неутрален, тоест телесен цвят.Белият коректор има същите свойства, но може да бъде полезен и в други ситуации - например, ако трябва да изсветлите фон дьо тен, който сте купили по погрешка в грешен нюанс.

Как да използвате палитра коректор за лице: инструкции стъпка по стъпка със снимки

1Погледнете кожата и преценете нейното състояние: има ли несъвършенства, от които бихте искали да отклоните вниманието? Резултатът от "експертизата" ще бъде отправна точка при гримиране с палитра коректори.2Ако има няколко проблема, маскирайте ги, като използвате желаните цветове на свой ред. Започнете с тези области на кожата, които най-много изискват намеса: това могат да бъдат тъмни кръгове от липса на сън или, да речем, големи обриви. След това третирайте дребни дефекти (пигментни петна, малки пъпки). Докато работите върху незначителни несъвършенства на кожата, първите слоеве коректор имат време да изсъхнат, което ще направи коригиращия грим по-траен.

Зоните, където трябва да нанесете коректори с различни нюанси, са показани на диаграмите по-долу.

3Не забравяйте засенчването. Преди да започнете да нанасяте фон дьо тен върху „петната“ на коректора, омекотете границите им, така че да се слеят с кожата. В противен случай контурите на зоните с цветни коректори ще бъдат видими дори през слой крем.

Затвърдете знанията си, като гледате нашия видео урок стъпка по стъпка.

Съвети за употреба и лайфхакове

 • Коректорът за тена на кожата, който използвате, за да коригирате несъвършенствата, винаги трябва да е малко по-светъл от тена на вашата кожа.
 • Под очите нанесете розов или бежов коректор в обърнат триъгълник, като „разтягате“ цвета надолу, това ще скрие по-добре тъмните кръгове. И маскирайте пъпките с малки точки, без да надхвърляте зачервяването.
 • Не е необходимо да използвате коректорите от палитрата само по предназначение. Те могат да ви бъдат полезни, например, ако искате да получите нов нюанс на червилото. Кремообразната текстура ви позволява да експериментирате, като смесвате продукти с различни цветове един с друг.

Как да използвате палитрата от цветни коректори, ясно показахме в това видео.

"

Ревю на палитри коректори за лице

 • Master Camo, Maybelline New York

Този комплект е заимстван от арсенала на гримьорите. Той разполага с два цветни коректора и два коректора, които помагат за покриване на най-често срещаните несъвършенства в тена на кожата. В допълнение, комплектът включва два хайлайтъра - за поставяне на светли акценти в последния етап от грима. Палитрата Master Camo ви позволява постоянно да довеждате тона на лицето до съвършенство.Първо трябва да използвате коректори, за да прикриете зачервяването и тъмните кръгове под очите. След това, след като изчакате първия слой да изсъхне, нанесете коректор, за да няма следи, които се различават по цвят от тена на кожата. Всички продукти в палитрата са с лека и деликатна текстура. В същото време се отличават със завидна издръжливост - маскировката ще издържи през целия ден.

"

 • Infaillible Total Cover, L'Oréal Paris

Тази палитра коректори има пет нюанса: лилаво, зелено, жълто и два бежови. Този екип е в състояние да отърве кожата от тъпота, да скрие синини, пъпки, следи от акне и други дефекти. Формулата е наситена с пигменти, така че несъвършенствата няма да "прозрат" през цветното покритие.

"

 • Палитра за коригиране на цветовете 304, Професионален грим NYX

Палитрата с шестцветни коректори за лице е друг набор от инструменти, с които можете да извършите професионална корекция на цвета на всякакво ниво на сложност. Под капака има такива необходими нюанси като люляк, зелено, жълто и розово. Те са допълнени от два бежови коректора, които NYX Professional Makeup препоръчва не само за скриване на несъвършенства, но и при необходимост за извършване на леко контуриране. След нанасяне кремообразните продукти не се размазват, маскирането продължава цял ден. Благодарение на съдържанието на восъци и витамин Е във формулата, коректорите не само не изсушават кожата, но и изпълняват грижовни функции.

Знаете ли как да рисувате с помощта на палитра коректор? Споделете необичайните си съвети в коментарите.

Категория: