Посветено на любителите на сладкото! Маникюристката Елена Макарова показва как да нарисувате чаша за сладко и гофрета върху ноктите

Съдържание:

 • Коя цветова схема да избера?
 • Как да нарисуваме сладолед върху ноктите
 • Още сладки идеи за дизайн на ноктите

Сладкото не винаги разваля фигурата - ноктопластиката със сладолед не влияе на теглото по никакъв начин, но прави образа по детски сладък. Как да действаме, ние разказваме и показваме в този материал.

Коя цветова схема да избера?

Ако искате да получите маникюр със сладоледена шарка, не се напрягайте твърде много: сладоледът дори е черен в наши дни. Но класическите нюанси за такова изкуство за нокти са пастелни: лимон, млечен, розов.

По-ярките лакове - червено, зелено, синьо - ще бъдат полезни, за да изобразят сладкарски пръски върху ноктите, а кафявото ще пасне на шоколада. В допълнение, допълнителните декоративни елементи ще бъдат полезни в маникюр със сладолед.

 • Акрилната пудра ще ви помогне да създадете по-обемна рисунка. "Сладоледена топка" поръсена с акрилна пудра ще изглежда като истинска.
 • Малки кристали и бульони, когато се използват правилно, също ще направят изображението по-убедително, позволявайки ви да постигнете ефекта на сладолед, който се топи на слънце.
 • Насипният блясък (например NYX Professional Makeup има такъв) веднага ще направи външния вид по-празничен. Това е добър избор за рожден ден или парти.
 • Специални конфети за ноктопластика ще имитират сладкарски пръски, ако все още не можете да нарисувате дори грах с лак.
 • Е, ако успеете да намерите готов стикер за сладолед, готово!

Как да нарисувате сладолед върху ноктите: стъпка по стъпка фото урок

В чашка и фунийка, в брикет и на клечка - сладоледът е различен. В нашата фото инструкция стъпка по стъпка ще анализираме двата най-обичани и популярни вида: сладолед и сладолед във вафлена фунийка. Ще рисуваме в стил поп арт!

Както винаги, съветваме ви да започнете процеса, като създадете перфектния основен маникюр. Прилагаме подробна видео инструкция, която ще ви помогне да направите всичко по възможно най-добрия начин у дома.

Сега, когато всичко е готово, нека бъдем креативни. За да създадете този външен вид ще ви трябва:

 • основен лак,
 • завършено палто,
 • тънка четка за маникюр,
 • лакове за нокти в шест различни нюанса (бледо синьо, розово, бяло, лазурно, черно и светлокафяво).
1Нанесете основен слой върху ноктите си и ги нарисувайте с пастелен лак - бледо син, розов или жълт (в нашия случай бледо синьото стана основен цвят). Разбира се, можете да изберете всеки друг лак, в зависимост от вашите предпочитания. Например, на тъмен фон (бордо, тъмно кафяво, маслинено), моделът няма да изглежда толкова деликатен, но маникюрът ще се окаже по-контрастен.2В центъра на средния нокът нарисувайте грах (голяма бяла или розова точка). Той ще послужи като основа за бъдещия "popsicle" .3На безименния пръст с бежов лак нарисувайте триъгълник - той ще символизира "вафления конус" .4Начертайте бяла ивица („залепете“) върху помпето и маркирайте „отхапаното“ парче с бял лак.5С бял или син лак нарисувайте „течлив“ кръг върху „вафлата“: няма проблем, ако се окаже неравномерно - сладоледът може да се стопи малко.6С много тънка четка за маникюр очертайте контурите на рисунките с черен лак и завършете детайлите на „вафлената фунийка“, както е показано на снимките по-долу.7Нанесете топ лак върху ноктите си, за да затвърдите резултата.

Готово!

По-долу има още три варианта за сладолед маникюр за къси и дълги нокти с различна форма:

Още сладки идеи за дизайн на ноктите

Не само сладоледът може да изненада другите! Предлагаме още няколко идеи как да нарисувате различни десерти върху ноктите си.

1Плодове

Диня, лимон или портокал? Ако изборът е труден, опитайте визия за нокти с кодово име „Плодова салата“. Подробна фото инструкция, с която ще бъде лесно да го повторите точно, можете да намерите тук.

Въпреки това, минималистичен маникюр с един плод (например ябълка, както на снимката по-долу) също може да изглежда ефектно. И няма да отнеме много усилия.

И тази лятна визия съчетава два трика: модерно цветно геометрично сако и ноктопластика с плодов мотив.

2Торта

Шоколадов мъфин, мъфин, кремообразна черешова кошничка или макарон - защо не изобразите любимия си десерт върху ноктите си? Лесно е да повторите такъв дизайн, ако имате минимални артистични умения. В противен случай можете да се свържете с професионален маникюрист или да потърсите стикери за нокти с подобен модел.

3Захарен памук

Няма специален смисъл в рисуването на захарен памук върху ноктите - отдалече няма да се разбере какво е. Добър изход е да създадете градиентен маникюр в тонове, характерни за този захарен облак.

Как да създадете нежен градиентен маникюр, разказахме в това видео.

4Чупа Чупс

Lollipop е най-лесният сладък дизайн за нокти.

Опитвали ли сте да правите маникюр с изображения на някои десерти? Разкажете ни вашата история.

Категория: