Ако имате под ръка само коректор, той може да замени фон дьо тена. Но поставянето на знак за равенство между тези средства не си струва

Съдържание:

 • Каква е разликата в начина на приложение
 • Разлика в резултатите от приложението
 • Разлики във формата на освобождаване и състава
 • Как да използвате двата продукта за перфектен тон?

Коректор - същата основа, само в мини формат? Не точно. Подобната кремообразна текстура не е причина да ги считаме за взаимозаменяеми продукти за красота. Те имат различни свойства и функции. Прочетете повече за разликите между коректор и фон дьо тен в тази статия.

 • Фон дьо тенът е основното средство за коригиране на тена на кожата, с което започва всеки грим. Разпределя се равномерно по цялото лице или насочено (например в Т-зоната), като се обръща внимание на старателното засенчване. Тук изключително важен е ефектът на „втора кожа”, която прави грима незабележим.
 • Коректорът е създаден за други цели: този инструмент е предназначен за локална корекция на несъвършенства. Благодарение на плътната текстура помага да се скрият кожни несъвършенства като акне или тъмни кръгове под очите.

Каква е разликата между коректор и фон дьо тен по отношение на нанасянето?

Сравнявайки фон дьо тен и коректор, можете да откриете много разлики още на етапа на нанасяне.

 • Фон дьо тенът най-често се нанася с дуофибърна четка (ако искате леко, незабележимо покритие) или кабуки (помага за по-плътен резултат).
 • Мокра гъба също е подходяща за същите цели. Кремът се нанася, като се движи от центъра към периферията - към контурите на овала на лицето и линията на косата. Понякога, за да се запази тонът по-добре, той сякаш се забива в кожата с потупващи движения, използвайки техниката на нанасяне на точки. Всички линии са внимателно засенчени, докато продуктът се слее с тена на кожата, доколкото е възможно.

Три различни начина за нанасяне на основа - във видео урока.

 • Коректорът се нанася лесно с малка плоска четка със заоблен изрез. Той ефективно маскира малки дефекти, но може, ако е необходимо, да улови по-големи участъци от кожата. Понякога коректорът се нанася с върховете на пръстите, като границите се смесват с леки движения. Можете да намерите подробни инструкции в нашето видео.

Зоните, където трябва да се нанесе коректор, са показани на снимката.

Разликата между резултатите от коректора и основата

Използвайки фон дьо тен, можете да получите покритие с различна плътност в зависимост от текстурата на продукта: има флуиди, които оставят полупрозрачен воал върху кожата, има по-плътни кремове - както леки, така и наситени (тези са особено полезни през зимата).

Ако приложението е направено качествено, като се вземат предвид всички технически нюанси, покритието ще изглежда естествено, което означава, че продуктът ляга равномерно, като втора кожа. За повече съвети за получаване на перфектния тон вижте тук.

Поначало коректорът е продукт с по-концентрирана формула и богата текстура, защото е необходимо той да покрива зачервявания, "синини" под очите, следи от акне още от първия слой. Ако нанесете коректор върху цялото си лице вместо фон дьо тен, резултатът ще бъде сравним с ефекта от прилагането на много плътен тон.Струва си да се има предвид, че коректорът се купува, като правило, малко по-лек от основата. Така че, заменяйки едно лекарство с друго, можете да получите не толкова хармоничен резултат, колкото сте очаквали.

Разлики във формата на освобождаване и състава

Що се отнася до формулата, основната разлика между коректорите и фон дьо тените е, че коректорите съдържат повече пигменти - това е необходимо за качествено маскиране на несъвършенствата. Плюс това, често тяхната текстура се допълва от блестящи частици, които подобряват изсветляващия ефект поради отразяващите свойства. Предвид факта, че коректорът често се прилага върху деликатни зони (кожата под очите, много тънка и деликатна), към формулата често се добавят овлажняващи съставки. Те също присъстват във фон дьо тена, но се обръща повече внимание на защитните съставки и SPF. Освен това основите са по-слабо пигментирани. За да направят покритието леко, те често се разреждат с овлажнител.

 • Що се отнася до формата на опаковката на основата, най-често това е доста голяма бутилка или туба.
 • И коректорът се произвежда в компактна опаковка, подобна на тубичка гланц за устни, или в малко бурканче, ако продуктът има текстура на гъст и плътен крем.

Как да използвате двата продукта за перфектен тон?

Тези, които използват и двете средства в грима, трябва да знаят, че коректорът трябва да се нанася след основата. Той е внимателно засенчен, така че границите да не се забелязват - в крайна сметка коректорът обикновено е тон по-светъл от крема.

1След като овлажните кожата, разнесете основата върху нея - и я смесете правилно. Не забравяйте, че кремът трябва да се нанася не само върху лицето, но и върху шията.2След това използвайте коректор, за да прикриете тъмните кръгове под очите.3След това скрийте синкавите следи отстрани на моста на носа по-близо до външните ъгли на очите под слой коректор (тяхното изсветляване ще осигури по-свеж и весел вид без признаци на умора). Също така маскирайте локално зачервяване, пъпки, възрастови петна. На местата на приложение извършете леко засенчване.

Намерихте ли вече своя идеален фон дьо тен - крем и коректор? Разкажете ни за вашите предпочитания.

Категория: