Всеки от нас си представя как изглеждат зомбитата, но в същото време разбира, че са много различни. Следователно гримът може да се окаже неочакван и оригинален. Събрахме колекция от изображения за грим, които можете да направите сами.

Съдържание:

 • Какво ви трябва за зомби грим за Хелоуин?
 • Зомби погледи за момичета
 • Възможности за зомби грим за момчета
 • Какво може да се включи в изображението на зомби за момчета?
 • Лайфхакове за създаване на хармоничен образ на зомби

Независимо дали целта ви на Деня на Вси светии е да изплашите или, напротив, да привлечете вниманието, изображението на зомби е подходящо за постигането му във всеки случай. В крайна сметка гримът в стила на зомбита не може да се нарече един и същи тип - съдейки по филмите на ужасите и анимационните истории на ужасите, няма нито един разпознаваем зомби герой. Следователно можете да създадете свой собствен, единствен по рода си. Материалът съдържа повече подробности за това как да създадете зомби грим у дома с инструкции стъпка по стъпка и снимки.

Какво ви трябва за зомби грим за Хелоуин?

Зомби гримът се основава на болезнен синьо-зелен тен, така че първото нещо, от което се нуждаете, е грим, който може да „тонизира“ кожата. Обикновен крем от обикновена козметична чанта няма да помогне - само професионален продукт с повишена издръжливост може да се справи, защото трябва да издържи до края на партито.

Основните инструменти също могат да бъдат полезни: говорим за очни линии, спирала, гел за вежди, червило. Те обаче могат да се използват само ако трансформацията в зомби е планирана само частично - при запазване на "човешки" акценти върху очите или, например, върху устните.

Освен това ще ви трябва грим в червено или бордо - в случай, че планирате да направите страшен зомби грим за Хелоуин, със следи от кръв. По-добре е да е боя под формата на гъста паста: по-лесно е да създадете имитация на "обемна" рана, ухапване от зомби.

Можете също да се запасите с превръзки и парчета скъсан плат. И това изображение често се допълва с бели лещи, създавайки ефекта на „липсващ“ вид. Между другото, можете да вземете идеята от видеото по-долу като основа за грим на очите. Благодарение на тъмния нюанс ще получите ефекта на хлътнали очи.

Ако все още не сте решили, че искате да се трансформирате в зомби през предстоящия Хелоуин, други идеи са предложени в една от тези инструкции:

 • Образът на монахиня на Хелоуин: 11 примера
 • Усмивка на Жокера: Ефектен грим за Хелоуин
 • Как да създадете изображение на Малефисента?

И полезни трикове ще намерите в това видео.

Зомби погледи за момичета

Зомби гримът за Хелоуин не е точно „най-момичешкият“ избор. Но всичко зависи от начина, по който подхождате към проблема: да се превърнете в чудовище изобщо не е необходимо. Как да направите зомби грим и в същото време да запазите поне нотка женственост?

 • Поп-арт грим. Нека лицето на зомби с гол череп на места, оголени зъби, рани и порязвания да бъде украсено по карикатурен начин, сякаш сте излезли от страниците на комикс.Такова изображение ще бъде трудно да се приеме на сериозно - но ще изглеждате впечатляващо, привличайки вниманието с ярки цветове на грима.
 • Съчетайте познатите си женствени акценти върху очите и устните със зелено и синьо или землист грим, вдъхновен от зомби-хорър. Тази техника ще ви позволи частично да останете "себе си" , като същевременно придобиете прилика с героите от филмите на ужасите.
 • Зомби лекият грим е мочурливи кафяви ивици, които създават впечатление за замърсена кожа, плюс няколко синини и рани, боядисани с кремав грим или червило. Можете да допълните изображението с лещи с бели зеници. Този детайл ще завърши външния вид, за да можете веднага да започнете зомби атака по случай Хелоуин.

Можете да вземете традиционния Хелоуин мрачен грим, за който говорихме в това видео, като основа на изображението и да го допълните с плашещи детайли. За същата цел можете да използвате видео за грим за кукли.

Възможности за зомби грим за момчета

Младите хора обикновено намират за по-забавно да се превърнат в зомбита на Хелоуин. Те не се страхуват да спрат да бъдат като себе си - и лесно свикват с образа на избрания герой.

Най-ужасяващите опции за грим се възприемат с ентусиазъм - с имитация на рани, ухапвания от други зомбита, причинили инфекцията, с нотки на мутация. Всеки хорър в този случай би бил повече от подходящ.

Какво може да се включи в изображението на зомби за момчета?

 • Не пестете от грим, за да зададете тона. Смесете зелена боя със синя и нанесете не само върху лицето, но и върху шията, за да не изглежда гримът като маска.
 • Добавете няколко небрежни щрихи върху лицето с кафява основа, която момичетата обикновено използват като скулптор при контуриране. Ще получите "мръсни" петна, благодарение на които гримът ще бъде по-зловещ.
 • Създайте ефекта на "напукана" кожа с обикновена почистваща глинена маска за лице. Нанесете я на места директно върху грима и изчакайте да изсъхне, така че текстурата на маската да започне да се напуква.
 • За да накарате вида на „празните“ очи след поставяне на светли лещи да плаши още повече, уверете се, че резултатът е контрастен: смесете черни сенки върху клепачите.

Още съвети, които да ви помогнат да създадете визия за Хелоуин за вашето гадже, можете да намерите тук.

Лайфхакове за създаване на хармоничен образ на зомби

Хармоничен резултат, дори ако говорим за образа на зомби на Хелоуин, ще ви бъде предоставен само ако обмислите външния си вид до най-малкия детайл.

 • Ако погледнете снимките на хора с различни варианти на зомби грим, които гримьори, специалисти по грим и бюти блогъри предлагат да повторите, ще забележите, че при грима задължително се избира и прическа. Това обикновено е рошава, заплетена коса, която изглежда прашна. За да постигнете този ефект, напръскайте обработените с прозрачен гел кичури със сиво-кафява пудра.
 • Друг компонент на образа на зомбита е "усмивката" : криви зъби с петна и ивици, които изглеждат "изгнили" . Някои използват изкуствени зъби от комплекти за гримиране на зомбита, други прибягват до друг трик: изплакнете с кафяв хранителен оцветител, който лесно се отмива с вода.
 • Облеклото е задължителен елемент от образа на зомбита. Основата на костюма трябва да са парцали - всякакви износени неща с дупки, скъсани петна, петна (включително "кървави" : лесно е да цапате дрехите правилно с боя).
 • За да сте сигурни, че всичко ще се окаже така, както сте планирали в уговорената вечер, опитайте „пробна“ зомби визия няколко дни преди Хелоуин. Вижте примерите за снимки по-долу и се опитайте да повторите опцията, която харесвате сами - у дома. След като видите резултата, ще можете да прецените дали той отговаря на вашите очаквания или трябва да се коригира нещо.

Различни идеи за грим за зомбита:

Все още не сте готови за такъв предизвикателен външен вид? Тогава може би трябва да започнете с това видео.

Искате ли да направите зомби грим този Хелоуин? Напишете коментар.

Категория: