Аристократите в наши дни не се раждат, а стават. Фино изваяни черти на лицето могат лесно да бъдат постигнати с проста контурираща палитра

Съдържание:

 • Палитра за контуриране на лицето: какво е това?
 • Какво представляват палитрите за контуриране?
 • Как да изберем палитра за скулптуриране?
 • Как да използвате палитрата за скулптуриране на лице
 • Палитри за контуриране

Ако смятаме, че основната задача на грима е да скрие недостатъците и да подчертае достойнствата на външния вид, тогава определено не можете без контуриращи продукти. Тези дни те може да изглеждат различно. Например, това може да бъде дуо от хайлайтър и бронзант или голяма палитра за скулптуриране на лицето с няколко нюанса и опции за текстура. Последните ви позволяват да извършите корекция както по-мек, така и по-агресивен начин. В материала - повече за това как да избирате палитри за контуриране и да ги използвате.

Палитра за контуриране на лицето: какво е това?

Contour Palette е практичен комплект за красота, който включва хайлайтър и бронзант или специална скулптурираща пудра (нюансите могат да бъдат много различни, от шоколадово до светлобежово). Най-малките и компактни версии на тази палитра съдържат два продукта, но палитрите с три или четири нюанса контуриращи продукти стават все по-често срещани.Под капака на калъфа марките за красота предлагат както прахообразни, така и кремообразни текстури; понякога комплектът включва четки за нанасяне и засенчване - точно формата, която обикновено се използва за контуриране (например скулите обикновено се подчертават със скосена четка). Тук говорихме за достойни четки за скулптуриране.

Какво представляват палитрите за контуриране?

 • Професионалист

Палитрите за гурута на красотата могат да имат осем или дванадесет нюанса на скулптора. Факт е, че професионалистите могат да използват по-меки или по-наситени тонове, в зависимост от целта, която ги поставя в грима. И което е важно, те знаят как да ги използват компетентно.

 • Двойно

Пример - Infaillible Sculptor от L'Oréal Paris за бързо "to go" контуриране. Палитрата е удобна за носене със себе си, за да коригирате грима през целия ден.

 • Тройно (контуриране "стъпка по стъпка" )

NYX Professional Makeup има палитра за скулптуриране на лице 3 Steps To Sculpt, която сама по себе си действа като ръководство стъпка по стъпка. Първо, трябва леко да изсветлите изпъкналите части на лицето с коректор, след това да добавите светли акценти с хайлайтър и да използвате тъмен скулптор, за да потъмните тези области, които искате да намалите визуално.

 • Прах

Това е най-често срещаният вариант: първо тонът се изравнява с крем, следващият слой грим се създава с помощта на пудри. С тях е лесно: можете лесно да създадете покритие с желаната плътност и леко да смесите границите на приложението. Прочетете повече за скулптуриращата пудра тук.

 • Сметана

Не всеки решава да работи с крем палитри - продуктите с такава текстура са по-трудни за нанасяне, така че да няма остри линии, които "раздават" на другите всички тайни на скулптурирането на лицето. В същото време, ако всичко е направено правилно, с умение, резултатът ще изглежда по-естествен, отколкото при „прахообразно контуриране“. Как да направите контуриране с кремообразна текстура, можете да научите от нашия видео урок.

Как да изберем палитра за скулптуриране?

 • По "ниво на трудност"

Ако решите да добавите палитра за контуриране на лицето към козметичната си чанта, когато избирате продукт, трябва да изхождате от това колко добре владеете техниката на скулптуриране. Тези, които са запознати с тези техники за гримиране, ще се нуждаят от повече нюанси и текстури. За начинаещи ще са достатъчни един хайлайтър и един бронзант.

 • Формат

Искате ли винаги да имате палитра под ръка? Няма смисъл да купувате голям: имате нужда от компактен вариант - двоен или троен. А за домашна употреба е подходяща и голяма палитра.

 • По тена на кожата

Марките за красота знаят, че момичетата със светла кожа и тези с по-тъмна, розова и жълтеникава кожа се нуждаят от различни палитри, които да отговарят на цветотипа им. Така че изборът също е обусловен от това.

Как да използвате палитрата за скулптуриране на лице: инструкции стъпка по стъпка и снимки

1Подготовка

Започнете с изравняване на тена на кожата ви. Използвайте или тониран грунд, или пълноценна тонална основа (по-добре е да изберете продукт с матова текстура, без блестящи частици) - но първо овлажнете кожата. Изчакайте няколко минути, докато звукът утихне.

2Маркирайте

Първо с помощта на хайлайтър изсветлете изпъкналите части на лицето: средата на челото, "гърба" на носа, скулата, брадичката. Можете също така да нанесете продукта върху зоните, към които искате да привлечете вниманието. Това може да бъде например „отметка“ над горната устна.

3Затъмнение

Начертайте потъмняващи линии с бронзант там, където трябва визуално да премахнете обема. Диагоналите под скулите са в основата на контурирането. Също така скулпторът може да се приложи към крилата на носа и страничните части на челото.

4Завършване

Последната стъпка е засенчването на границите между светли и тъмни средства. Всички остри линии трябва да бъдат омекотени, създавайки плавен преход между нюансите. Само в този случай контурирането ще изглежда естествено.

За тези, на които им е по-удобно да изучават инструкциите във видео формат, сме подготвили видео урок за основите на контурирането.

Палитри за контуриране

 • Highlight & Contour Cream Pro Palette, Професионален грим NYX

Един от най-функционалните комплекти: четири скулптора и четири хайлайтъра. Нещо повече, някои от тях могат да заменят коректор - например може да се нанесе жълт нюанс под очите, за да се "неутрализират" тъмните кръгове. Отделно предимство на палитрата е, че продуктите нямат прахообразна, а кремообразна текстура, която мнозина смятат за по-удобна за кожата.

 • Matte Contouring Palette, Lancôme

Особеността на палитрите от тази колекция е, че са създадени специално за извайване на скулите. Най-тъмният нюанс се предлага да се нанесе под скулите, средният - малко по-високо, над него, а най-светлият - директно върху костта.Това обаче не означава, че хайлайтърът и бронзърът от тази палитра не могат да се използват върху други части на лицето. Гамата Draping е представена отделно в тази линия - с три нюанса руж за „цветно“ контуриране.

 • Голо зачервено, Градски разпад

С тази компактна палитра гримът с корекция може да се направи буквално в движение. Комплектът включва бронзант, хайлайтър и дори нюанс на руж, който ще омекоти контура и ще помогне за постигането на най-естествения резултат.

Знаете ли как да използвате палитра за скулптуриране на лице? Какви цветове и текстури има във вашата палитра? Напишете коментар.

Категория: