Хелоуин е случаят, когато можете да забравите за правилата за красота. Красотата не е основното нещо в този ден, по-ценен е изобретателният и страховит образ. Как да го създадете?

Съдържание:

 • Какво да запасите за визия за Хелоуин?
 • Кървави изображения на Хелоуин
 • Красиви изображения за Хелоуин
 • Готин външен вид за Хелоуин

Хелоуин е чудесна възможност да се откажете от обичайното поне за една вечер в полза на необикновеното, необичайното.На този празник всичко е възможно: не само да направите наистина ярък грим, но и напълно да се превъплътите, опитвайки ужасен образ от любимия си филм на ужасите. Нека поговорим повече за създаването на страхотен външен вид, който ще направи Хелоуин поне забавен.

И полезни трикове ще намерите в това видео.

Какво да запасите за визия за Хелоуин?

Гримът за Хелоуин е много различен от стандартния грим. Следователно ще трябва да използвате много повече козметика. Елементарни инструменти, разбира се, също ще са необходими: фон дьо тен, червило, сенки (най-добре е да имате голяма палитра с няколко десетки сенки, очна линия, фиксиращ спрей.

Ако говорим за допълнителни козметични продукти, добре е да имате под ръка или професионален грим, или кремообразни пигменти като SFX Créme Color от NYX Professional Makeup.

Насипните пигменти и блясъкът могат да бъдат полезни (един от най-популярните варианти е блясък за лице и тяло на същата марка).Що се отнася до нюансите, трябва да започнете от изображението; Вярно, има и универсални - те изтеглят кръв в червено, а с помощта на бяло създават ефект на мъртвешка бледност.

Малко вероятно е инструментите за гримиране да са ограничени до всичко необходимо. Най-вероятно ще ви трябват и такива неща като бинтове (оцветени в червено, те ще станат част от костюма на медицинската сестра) и конци за изображение на "зашити" рани и порязвания, фалшиви зъби (вампирите не могат без тях), лещи с бели, червени или черни зеници. За да не бъдете в подходящия момент без необходимия реквизит, изображението трябва да бъде обмислено предварително.

Кървави изображения на Хелоуин

Тези, които в ежедневието гравитират към деликатен грим в пастелни цветове, често искат да изобразят нещо плашещо на Хелоуин. Не се сдържайте: ползата от гамата от "кървави" изображения е доста широка.

 • Скелет

Стандартен вариант - грим с нарисуван на лицето "гол" череп. По-зловещ би бил гримът с ефекта на отлепване на кожата на части от лицето: този резултат може да се постигне с червена козметика, която се използва за симулиране на вид на кръв.

 • Вампир

Вампирската тема е класика за Хелоуин. Между другото, тя позволява на момичетата да останат женствени - да правят стрели за котешки очи, да гримират устните си с червено или бордо червило. Но това не изключва блед цвят на кожата, петна от кръв и петна, цветни лещи и зъби.

 • Зомбита

Отличителната черта на този външен вид е неестественият тон на синьо-зелен цвят, "мъгливият" вид (отново ще ви трябват лещи), грим с разкъсвания и усмивка с петна от кръв. Възможно е да има много варианти - например гримът на зомбита може да се комбинира с грим на скелет или мъртва булка. Гледайте няколко зомби апокалиптични филма на ужасите за вдъхновение или се опитайте да създадете оригинален образ, без да разчитате на готови идеи от ужасите.

 • Мъртва булка

Тази героиня на празника се характеризира с бледо лице с избелени устни, "празни" очи и хлътнали скули. Има място и за кървави следи, които правят изображението наистина страшно: те могат да бъдат оставени върху лицето с червено червило, размазвайки го с пръсти. За да подсилите ефекта, същите следи могат да бъдат оставени върху воал и бяла рокля. За разлика от тях деликатните детайли ще играят добре - например цветята.

Инструкции стъпка по стъпка за създаване на страхотна визия за Хелоуин:

 • Усмивка на Жокера: Ефектен грим за Хелоуин
 • Как да създадете изображение на Малефисента?
 • Видео урок за грим за Хелоуин

Красиви изображения за Хелоуин

Въпреки факта, че маскарадите за Хелоуин се провеждат за забавление, не всеки обича да се превръща в удавница или, например, жертва на зомби инвазия в името на шегата.

В този случай се опитайте да намерите изображение, което ще ви накара да изглеждате привлекателни. Магнетични вещици, злодеи, фантастични героини - не е трудно да се превърнете в тях дори с помощта на обикновена козметика.

 • Медицинска сестра

Не можете да очаквате помощ от медицинските сестри на Хелоуин - техните образи са допълнени с окървавени бинтове и спринцовки, а понякога и с триони / брадви. Именно тези "аксесоари" са важни при избора на такъв персонаж. Що се отнася до грима, червеното червило и стрелките са достатъчни, за да създадат ефект на „котешки“ вид; за да вдъхне страх, медицинската сестра ще се нуждае от червени лещи - този малък детайл веднага ще направи момичето опасно.

 • Гейша

Облечете кимоно и съберете косата си на висок кок, избелете лицето си, подчертайте веждите си с черно, а устните с червено - и образът на гейша е готов.Остава само да го приведем в съответствие с изискванията на Хелоуин. Не можете без кръв: допълнете грима с червени петна. И за да обясните външния им вид, въоръжете се с подобие на самурайски меч.

 • кукла

На Деня на Вси Светии рядко ще видите очарователна кукла с големи очи и устни, сгънати в лък. Много по-често срещан вариант е счупена порцеланова кукла или, да речем, кукла с луди очи, която е била обладана от зъл дух (спомнете си Анабел от популярния филм).

Не се страхувайте да добавите плашещи акценти - отново с помощта на имитация на петна от кръв и рани.

Въпреки това, ако направите грим с червило, стрели и изкуствени мигли, е напълно възможно да запазите привлекателността си. Ще намерите подробни инструкции за създаване на грим за кукли в това видео.

 • Русалка

Изкуството на лицето ще ви помогне да добавите гатанка към изображението. Ще ви е необходим пълен грим с промяна на цвета на кожата до синьо, лилаво или например тюркоазено. На този фон се рисуват люспи с помощта на необичаен лайфхак: върху кожата се нанася мрежеста тъкан, след което или се поръсва с цветен прах, или върху нея се нанася по-плътна и по-устойчива боя.

Изображението също е украсено с миди, перлени стикери и пайети, които приличат на люспи, блясък и други декоративни елементи.

 • Монахиня

Дори изображението на монахиня на Деня на Вси светии не изглежда по най-традиционния начин. При вида на този герой трябва да настръхнете. Кръстове, изображение на зашити рани, кървави петна, синини, бели зеници или, обратно, напълно черни очи - това ще превърне умиротворяващия образ в ужасяващ.Мнозина се опитват да го направят и секси, като заменят дългата рокля с мини - тя се носи в комбинация с мрежест чорапогащник и високи токчета, а гримът се допълва от ярко или много тъмно червило.

 • Ангел

Когато чуете фразата "ангелски външен вид" , едва ли можете да си представите нещо, което дори и малко да е свързано с празнуването на Хелоуин. Но напразно: ангелските същества могат да изглеждат не просто страховито, но наистина страшно. Вземете за основа класическия "ангелски" грим от нашия видео урок и го допълнете с "натъртвания" , "белези" и "натъртвания" .

Готин външен вид за Хелоуин

Не е трудно да станете описаните по-горе герои за една нощ - импровизираните средства ще бъдат достатъчни за това. Тези изображения са типични за Хелоуин. Но можете да помислите за по-мащабно прераждане, само в този случай ще ви трябва и костюм, който не е толкова лесно да се направи от това, което обикновено е в гардероба.

 • Смърт

Черната роба с качулка и плитка са основата на костюма. Гримът може да се направи по различни начини: зловещо избелване на кожата или, напротив, боядисване на лицето с черна боя, така че нищо да не се вижда изпод качулката. Черните лещи в този случай ще бъдат полезни - резултатът ще изплаши всеки.

 • Черен лебед

Балетен костюм с пачка и черни пантофи (можете да добавите и крила) задава тона на цялата визия. Съвпадение на готическия грим: Бледа кожа, черни акценти върху очите и бордо, черно или тъмносиньо червило.

 • Калавера

Думата "калавера" се превежда като "захарен череп" . Това е един от основните символи на мексиканския Ден на мъртвите. Там той се смята за мил и светъл празник, по време на който се помнят близките, които са починали.Следователно цветните калавери, като правило, изглеждат не толкова страховито, колкото красиво. Черепи, украсени с рисунки на цветя, са традиционно лакомство на вечерята в Деня на мъртвите, а отскоро и вдъхновение за грим за Хелоуин.

И ако обичате животните, гледайте видеото по-долу.

Имаш ли вече планове за Хелоуин? Красив или страшен образ подготвяте? Напишете повече в коментарите.

Категория: