Стикерите ще ви избавят от необходимостта да предприемате непредвидими артистични експерименти. Всичко вече е направено за нас!

Съдържание:

  • Защо да използваме стикери за нокти?
  • Видове стикери за нокти
  • Как се поставят стикери за нокти?
  • Дизайн на стикер за къси нокти
  • Маникюр със стикери за дълги нокти

Идеята е изключително проста: защо да отделяте час или два за създаване на чертежи, ако има готово решение? Говорим за стикери: малки ваденки могат да се използват за украса както на „голи“ нокти, така и на цветно покритие, като по този начин украсяват маникюр.Разбира се, като всяка ръчна изработка, изкуството на ноктите, в което всяка линия е нарисувана от майстор, се оценява по-високо. Но разбираме, че след няколко седмици всяко изкуство ще трябва да бъде изтрито. В този смисъл маникюрът със стикери е много по-практичен. Ще ви разкажем повече за създаването му и ще предложим селекция от снимки с опции за маникюр със стикери за къси и дълги нокти.

защо да използвам стикери за нокти?

Както много други джаджи за красота, стикерите за нокти са предназначени да улеснят живота ни. В зависимост от вида на стикерите, те или веднага се фиксират върху нокътната плочка, или се напояват като флаш татуировки, за да се прехвърлят от хартия върху ноктите. Стикерите спестяват много време - можете бързо да получите безупречна ноктопластика или перфектно покритие, дори и да нямате професионална практика за нокти.

Видове стикери за нокти

Популярността на стикерите за нокти е толкова голяма, че са изобретени огромен брой техни разновидности.

  • Първо, това са или стикери с малък шаблон, които могат да се използват за украса на част от нокътя - те се наричат апликации.
  • Или стикери за маникюр, които покриват изцяло ноктите - те буквално заместват лака. Това е удобно, като се има предвид, че не е необходимо да се сушат; освен това стикерите могат да бъдат изрязани около краищата точно до формата на нокътя, така че да няма празнини между цвета и кутикулата.
  • Второ, стикерите може да се различават по технологията на приложение. Някои използват "сухи" , отделяйки се от лепилната основа. Водните стикери са по същество като татуировки за воден трансфер, които трябва да бъдат намокрени, така че залепващият филм с дизайна да се отдели от хартията.
  • Трето, в зависимост от това как са украсени стикерите, можете да ги наречете огледални, метализирани или фолио, ажурни с "дантела" .Има стикери с рисунки или дори снимки, както и триизмерни стикери с 3D ефект, които ви позволяват да създадете текстуриран маникюр. Отделно се произвеждат стикерни ленти за френски, благодарение на които можете сериозно да улесните целия процес на маникюр - и да се справите без боядисване на върховете, защото това най-често създава затруднения.

Как се поставят стикери за нокти?

Как да използвате стикерите за нокти е лесно да разберете дори и за начинаещи. Вярно е, че има нюанси, които се отнасят до различни видове стикери. Така че, ако със „сухи“ всичко е по-лесно от белите дробове, тогава водните могат да предизвикат въпроси. По-долу има обяснение стъпка по стъпка.

1Направете маникюр, обезмаслете ноктите си, нанесете основен лак, който ще служи като фон за стикерите. Оставете да изсъхне напълно. Говорихме за всички тънкости на маникюра в това видео. 2Изберете стикерите, които искате да използвате за вашия дизайн на ноктите, и ги изрежете, за да паснат идеално на зоната на покритие.3Намокрете стикера и се уверете, че хартиената основа е напълно "наситена" с течност. Прикрепете го към ноктите си, закрепете и отстранете слоя хартия с плъзгащо движение.4Проверете за бръчки. Ако е необходимо, коригирайте позицията на стикера с оранжева пръчка или гумен тласкач - само внимавайте да не повредите фолиото.5Изчакайте няколко минути, докато филмът изсъхне малко, нанесете топ лак.

Със стикери, които предлагат отделно лепене на всеки нокът, също могат да възникнат трудности. Те се произвеждат, като правило, в голям размер - така че да можете да ги „настроите“ към нокътната плоча. След като стикерът е върху нокътя, това, което надхвърля границите му, трябва да се отстрани - това се прави с помощта на портокалова пръчка, сякаш натискате филма в пролуката между нокътя и кожата.Това налягане е достатъчно, за да отдели излишъка.

Дизайн на стикер за къси нокти

Маникюрът на къси нокти, както знаете, е по-добре да не се „претоварва“ с рисунки: те изглеждат неясни на малка нокътна плочка. Решихте да създадете дизайн с помощта на стикери? Изберете малки, минималистични. Трябва да се помни, че ноктопластиката за къси нокти не толерира прекомерност.

Вдъхновете се от модата за татуировки на ноктите: не толкова отдавна индустрията за красота започна да говори за салон, където майсторите започнаха да украсяват ноктите с кратки рисунки с помощта на специална машина за татуиране с боя. На ноктите се изобразяват ивици, малки фигури - каквото пожелае клиентът, като такъв модел издържа до шест месеца. С помощта на стикери за нокти можете да създадете подобен маникюр - единствената разлика е, че можете да изтриете дизайна по всяко време с обикновен лакочистител.Имайки предвид тази тенденция, залепете стикери върху прозрачен лак или меко розово, без да използвате цветна основа.

И още идеи за къси нокти вижте по-долу.

Маникюр със стикери за дълги нокти

В случай на дълги нокти не можете да се ограничавате. За дизайн можете да използвате по-големи стикери с богато украсени шарки и големи рисунки - ще има достатъчно място за тях. Те могат да варират от отделни снимки до стикери с пълно покритие, украсени с дизайни от край до край.

Съвет от майсторите на ноктите - използвайте цвят вместо прозрачна основа. Именно тя ще подчертае дължината и формата на ноктите, които е успяла да отгледа (или да изгради в салона). Между другото, тук говорихме как да отглеждаме дълги нокти.

Маникюрът със стикери не изключва използването на други декоративни елементи: кристали, "яйца" , маникюрна тел и фолио. Матовото горно покритие ще създаде необичаен ефект на замъгляване на картината по-долу. Двойното нанасяне на топа (особено ако правите маникюр с гел лак) ще ви позволи да получите също толкова оригинален "аквариумен" ефект.

И оригинални дизайнерски идеи, които ще подчертаят дължината на ноктите, вижте по-долу.

Опитвали ли сте някога да проектирате свои собствени нокти със стикери? Напишете за опита си в коментарите.

Категория: