Охлузвания, синини и натъртвания по лицето са подходящи само в маскараден грим. В този материал ще намерите дузина и половина идеи за тематичен грим

Съдържание:

  • Изображението на счупена порцеланова кукла за Хелоуин
  • Грим за кукла Saw Billy
  • Страшен грим за вуду кукла
  • Идеи за грим за Хелоуин: визия на гневна готическа кукла

Симпатичната външност на "кукла" може да стане плашеща за миг - просто добавете няколко щрихи. Това е, върху което се фокусират, когато създават грим за Хелоуин. Казваме ви как да повторите такъв грим.

Наборът от основни изображения за Хелоуин практически не се променя от година на година - това са същите зомбита, скелети и други чудовища, мъртви булки, счупени порцеланови кукли и зловещи клоуни. Образът на кукла е това, което е необходимо за момиче, което дори на такъв празник като Хелоуин би искало да изглежда привлекателно; трансформацията няма да бъде много страшна и ще ви позволи да останете „себе си“ до известна степен. Има много опции за грим за кукли за Хелоуин и е важно просто да ги адаптирате към външния си вид. В тази статия ще ви кажем каква козметика и други материали ще ви трябват за подготовка, а също така ще предложим инструкции стъпка по стъпка за създаване на грим за кукли. Между другото, можете да намерите някои полезни трикове в това видео.

Какво ви трябва за грим за кукли за Хелоуин?

Ако, избирайки изображение за Деня на Вси светии, решите да направите страшен грим за кукла, тогава основният набор от козметика едва ли ще бъде достатъчен, въпреки че обикновените козметични продукти също ще ви бъдат полезни.Най-добре е да си купите грим - специални инструменти, които се различават по плътност и издръжливост. Белият грим ще ви помогне да направите лицето да изглежда смъртоносно бледо, което е необходимо за Хелоуин, черното ще подчертае очите, а червеното ще е необходимо не само за грим на устните, но и за начертаване на "кървави" рани.

Ленти дълги и пухкави изкуствени мигли също ще са полезни - те са една от характерните черти на грима на куклата. За кукла зомби може да са необходими цветни лещи - в случай че изображението все още е планирано да бъде страховито. И като декор някои гримьори предлагат използването на хартиена лента и превръзка; те ще бъдат полезни при гримирането на "счупена" кукла - ще създадат впечатлението, че са се опитали да я "залепят" .

Изображението на счупена порцеланова кукла за Хелоуин

Грим за кукли без плашещи детайли за тематични партита се избира доста често. Той се отличава с бяла порцеланова кожа, ярки устни с лък, руж и понякога лунички, както и големи, „отворени“ очи с дълги мигли и детски, наивен поглед.Всичко това обикновено присъства в грима на зла кукла за Хелоуин. Само във втория случай има повече допълнителни елементи, които карат изображението да изглежда като излязло от екрана, докато гледате филм на ужасите. Опциите могат да бъдат различни, ще говорим за всеки по-подробно.

Грим за счупена кукла

Може би най-разпространената техника за гримиране на кукли за Хелоуин е добавянето на пукнатини и дупки, за да имитират кухини на мястото на счупен порцелан.

Най-лесният начин да ги нарисувате е или с четка със специален черен грим, или с гел очна линия.

Между другото, можете да нарисувате рани в необичайна форма.

Грим за кукла с паяжина

Един от начините да направите грима на куклата тематичен е да добавите дизайн на паяжина или паяк към избеления тон, който може лесно да се създаде с обикновена очна линия.

Изберете продукти с водоустойчива формула.

Сладък кукленски грим със страшни детайли

Опитайте се да играете на контраста: създайте умишлено сладък и трогателен грим на кукла, която сякаш мига в недоумение.

Допълнете го, например, с розова перука и след това рисувайте върху капки кръв, драскотини и рани, шевове (между другото, можете да залепите истински конци върху тях).

Друга идея е да превържете част от главата, като "захванете" лицето на онези места, където има червени кървави следи.

И ако искате да получите още по-ефектен грим, можете да добавите някои детайли, използвани за създаването на една от тези визии:

  • Усмивка на Жокера: Ефектен грим за Хелоуин
  • как да създадете образ на Малефисента?
  • Урочно видео за грим за Хелоуин

Грим за кукла Анабел

Куклата Анабел е един от най-разпознаваемите и популярни модели за подражание на Хелоуин. Всички типични характеристики на куклата, които обикновено изглеждат сладки, са толкова преувеличени, че са ужасяващи.

Очи - не очарователно отворени, а буквално изпъкнали, ружът изглежда по-скоро трескав, отколкото нежен, усмивката изглежда зла. Когато работите върху грима на куклата Анабел, трябва буквално да „копирате“ чертите й, гледайки кадрите от филма.

Подробни инструкции за създаване на страшен грим за кукла за Хелоуин също можете да намерите в това видео.

Грим за кукла Saw Billy

Що се отнася до куклата Saw, гримът на Били е напълно различен: ще трябва да изобразите бяла маска с масивен нос, спираловиден руж, луди червени очи (не можете без лещи), червени устни и "прибираща се" челюст.Друга характерна особеност е белият тон, който не може да бъде създаден без грим. Избирайки такова изображение, трябва да сте готови за пълноценна трансформация и напълно да промените лицето си, покривайки го с боя на няколко слоя.

Страшен грим за вуду кукла

Вуду куклата е коренно различна от онези кукли, за които говорихме по-горе - това е играчка от плат с очи с копчета и уста, „изобразени“ с помощта на конец. Изглежда като зашит. В грима този конкретен детайл ще трябва да се повтори.

Белият грим може да бъде пропуснат като тон. Вместо това нанесете обикновения си фон дьо тен върху кожата си. Намажете устните със същия (или по-устойчив и плътен коректор в тон) - след това нарисувайте следи от нишките с черен молив. Потъмнете клепачите с черно и още по-добре очертайте очите с черно в кръг, за да имитирате същите тези копчета. Към такъв грим могат да се добавят черни лещи, които значително ще засилят страхотния ефект.Завършването на изображението трябва да бъде такива детайли като игли и карфици - разбира се, също нарисувани. Благодарение на тях няма да има съмнение, че гримът „под вуду куклата“ е замислен.

Идеи за грим за Хелоуин: визия на гневна готическа кукла

Гримът за кукли в готически стил ще бъде ограничен в цветовете - ще се използват само черно и бяло. Бяла кожа, черни „намръщени“ вежди, очи също очертани в черно, черно червило на устните (между другото, то може да бъде заменено с „усмивка“ на черепа). Черните или, напротив, белите лещи ще добавят характерен цвят. Ако желаете, можете да допълните изображението с кървавочервени акценти - например, придайте вътрешния контур на очите с бордо каял или нарисувайте кървавочервени сълзи, течащи по бузите.

Гримът за кукли за Хелоуин може да бъде различен, всеки, който го създава, има своя собствена визия за образа.

Можете да намерите още по-интересни и необичайни опции за грим за Хелоуин в нашето досие за красота - и на снимката по-долу.

Категория: